Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия

Преди дни сириец уби трима души, атакувайки ги с нож
26 авг 2024 15:50, Нели Христова
69
Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия
Снимка: БГНЕС

Каква е българската връзка с атаката в германския град Солинген. Темата коментираха Кристина Баксанова от bTV и журналистът Александър Андреев в сутрешния блок на медията.

Припомняме, че преди дни мъж нападна с нож минувачи на градския фестивал в германския град Солинген. По първоначална информация има най-малко трима загинали и няколко тежко ранени.

Според свидетелски показания извършителят, който изглеждал като арабин, избягал от местопрестъплението. Полицията е предприела широкомащабни действия за издирването му. Според очевидци неизвестният извършител е наръгал жертвите си на случаен принцип.

Баксанова разказа, че въпросният извършител е сириец, който пристига в ЕС, влизайки през България.

"Това, кото германските пишат, че той влиза в България през 2022 г. и в един момент сe установява в Германия, където подава заявление за убежище. Такова му е отказано, тъй като се води, че е регистриран в България. Съответно според процедурите трябва да бъде върнат именно в първата държава, т.е. у нас. Това обаче не се случва, в рамките на 6 месеца той изчезва. Властите не успяват да го открият, а и не го търсят активно, тъй като не е влизал в радикализираните", каза тя.

Журналистът Александър Андреев коментира как случаят би се отразил на българската общност. Той обясни, че в Германия има около 400 хил. българи, които са доста различни, тъй като има висококвалифицирани хора и нископлатени хора, които живеят на социални помощи.

"Имиджът на хората от България не е от най-добрите, макар че и германците си дават сметка, че това са най-различни хора", коментира той.

"Солинген е известен като града на остриетата. Там се произвеждат прочутите ножове и ножици и тъкмо в този град се извърши този атентат с хладно оръжие. На местопрестъплението се полагат цветя, свещи, картички. Един от плакатите ми направи впечатление, на него пише - "Благодарим ти Ангела Меркел за бежанците", "Благодарим и на партията на зелените". Хората свързват сучилото се с двете поредни вълни от бежанци", смята Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Образование
Гуцанов: Най-важната тема е безводието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
"Яката" ограда на Далавери Симеонов има вина, че фал.афе.лите си минават през нея, както си искат, напът за Европа. И какво от това? Някой да е потърсил отговорност на тоз ми.хл.юз.ин?
26
1
 
24
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Който е подписал договор, че е съгласен да се връщат в първа държава, в случая в България, е пре-дател. Не България ги е канила, нали. Оказва се, че тук не са в състояние нито да спрат ония, нито да връщат, само западняците са се уредили, че нежеланите ще бъдат връщани. Тарикати, виновни са за мигрантска вълна, но изнемогват и прехвърлят проблема на други.
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А харвардските ментета подписаха такива индивиди да бъдат връщани за да вършат кланетата у нас. В замяна на въздушния и подземен Шенген....
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този е бил от математиците на Брюксел. Вероятно е спорил с местните за решенията на Хилбертовите проблеми.
23
3
 
12
 
! Отговори
BG преди 3 седмици
Не искаме в Евросъюза защото има много талибани които убиват .
22
1
 
5
 
! Отговори
легално 2022 преди 3 седмици
кристина тоз влиза там от българия . тук има гражданство . тук щели да го връщат . що са спали 6 месеца . не бързат . сега те да плащат погребенията . не е вярно за 400 000 българчета . 40 000 е Силистра . 10 града Силистра българи в германия . Гастарбайтерите ходят и има работа . лекари , продавачи . а малцинствата ходят в строителството . 5 000 максимум .
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя талибанина си е изхвърлил якото с документите така са го открили смятайте за какъв умник говорим бъдещ Мъск.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те германците са си написали даже - "Благодарим ти Ангела Меркел за бежанците", "Благодарим и на партията на зелените" вие тук българска връзка търсите ....
19
2
 
13
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Колко ли мълоумняци от идил минаха през колонията, а и, колко ли останаха у нас никой не знае.... ===))) тук е по зле от африканска колония, щот ония почнаха се осъзнават, а краварските роби тук не...
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Аз съм z - Меркел си ги събираше, колко от тях си е събрала у къщата да ис ги гледа? Че то иначе много лесно, каниш гости у комшията да ги гощава.
17
0
 
15
 
! Отговори
Плевнелиев преди 3 седмици
Oт БХК веднага да му назначат адвокат.
16
0
 
3
 
! Отговори
кой му е дал статут преди 3 седмици
той го е признал за поданик . Според ФРГ оня е за бг . По документи . Българче . Обаче коли 3 и сега няма да ни го върнат сина ви и брат ви . ФРГ ще го осъдят . 40г. Да го държат . не ми трябва . тея 2 не са от мигрантските служби . а как го водят . наведен напред .
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми нали ессср ни забрани да си пазим границата. Само не ни обвинявайте нас сега. Динко какъв ли но го изкараха, че ловеше терористите.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който го е канил, той да си го гледа! Въпросът колко други подобни на този убиец вече са ни "върнали" и в момента чакат да се активират на наша територия!
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Положителното в случая е, че джихадистите са готови на всичко, само и само да не са в България.
12
2
 
5
 
! Отговори
лъже се малко преди 3 седмици
сириец от опозицията зщитавана от юса и Турска . Идва в българия културно . Получава статус . Пускат го да ходи в ФРГ - те явно не го приемат и е незаконно . Решил е какво ще прави . Говорил е с други . Нелегален с нож 3 ги удря . Съда ще реши дали мигранските служби са виновни . Ясно е че са го изтървали . Или са 2 те взели пари за да го пускат .
11
1
 
18
 
! Отговори
бл преди 3 седмици
А и нали не сме в Шенген. Как е влезнал в Шенгенското пространство без паспортна проверка?
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българската връзка, е тоя е избягал от българска лудница. Само предположение.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евро тиквите родължават да берат плодовете на "европейските ценности".
8
2
 
23
 
! Отговори
158 преди 3 седмици
Българската връзка е, че ако беше останал тук, ние щяхме да сме жертвите!