Цените ще падат: Летният сезон по морето у нас продължава до октомври

Климатично летният сезон при нас се удължава
26 авг 2024 12:02, Нели Христова
79
Цените ще падат: Летният сезон по морето у нас продължава до октомври
Снимка: БГНЕС

Около 300-340 хиляди българи ще пътуват в страната и чужбина за предстоящите два дълги празнични уикенда през септември. Прогнозата е на Българската асоциация на туристическите агенции.

Отново най-предпочитана дестинация за пътуващите зад граница е Гърция. Турагенциите са предвидили автобусни програми на цена между 330 и 790 лева спрямо условията, но местата отдавна са разпродадени.

Самолетните екскурзии ще струват между 800 и 1250 лв. за 4 или 6 нощувки.

Турция е страната с най-добро съотношение цена-качество, казват експертите. Повечето почивки започват с цена от 550 и стигат до 900 лв. Офертите за Истанбул са по-евтини и започват от 250 лв.

На запад за Ниш или Сърбия за организирано пътуване бихме платили между 450 и 690 лв. За подобна екскурзия в Албания трябва да заделим 650-690 лв.

На този фон у нас местата в СПА хотелите и къщите за гости вече са продадени. Очаква се след 10 септември цените по Черноморието да паднат с още 20 процента надолу. Цените ще се движат между 120 и 220 лв. на човек на вечер в зависимост от категорията на хотела и курорта.

"Климатично летният сезон при нас се удължава. До края на септември и първите дни на октомври са чудесни за морска почивка“, каза пред bTV д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

"Разнопосочни са сигналите. Има голяма вероятно тази година да детронираме 2019 г. Все още се борим да стигнем нивата отпреди пандемията", обясни проф. Георги Рачев, зам.-председател на УС на Българската асоциация на туристическите агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
Септември са едни от празниците, изпълващи мен и семейството ми с национална гордост. Най-вероятно ще почивам в България или там, къде мога да се почувствам уважаван с българска музика (западните покрайнини или Македония). Да почивам в Турция на 22ри септември или в Гърция на 6ти септември е малко гавра с националната памет. Но все пак за да отида на морето цените им трябва да са двуцифрени, а не трицифрени и то не 99,99лв. Да затварят хотелите , да фалират ако искат, но над 70-80лв не давам.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Удължете си лятото и до Коледа, ако искате. Не стъпвам.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз в тая жега по пясъци не стъпям. За мен сезона почва след октомри. Тишина и спокойствие.
45
5
 
8
 
! Отговори
За бедняците преди 3 седмици
Кви са тези бедняци с Лексуси Поршета ...... Кви бедняци са като 5 дневните почивки в 4-5 звездните хотели на Слънчев бряг са за по 3-4 Хиляди лева! Опитай се да си поръчаш почивка в 4-5 звезден и ми кажи какви цени ще ти предложат АКО ИМА СВОБОДНИ МЕСТА!
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако ме карат да чакам по 40 мин на влизане или излизане от курорт, значи курорта е за бедняци. Не, мерси.
43
5
 
9
 
! Отговори
Подкрепям 34 Хайде преди 3 седмици
Всеки ден при напускане на Хотелите ОПАШКАТА от коли започва между 10 и 12 часа от Свети Влас до Бургас!Хиляди автомобили на ОПАШКА 30 Километра до излизане на магистрала Тракия!А иначе БГТелевизиите за 1 километър опашка на Кулата събота и неделя правят по 10 репортажа на ден!Елате и направете Репортаж как се пътува от Свети Влас до Бургас за времето от 10-12часа всеки ден!И продънихте ни ушите че в Гърция за 1 година почивали 1 милион българи!В Несебър Сл.бляг почиват 1 Милион на Месец!Чакаме!
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 42 Постоянно излизам от Бургас! Даже тази сутрин по една ТВ отчетоха 30% повишение на туристите по нашето море спряма минали години. И това го казват хотелиери и ресторантьори, които продължават да реват за преференции и да се оплакват... Така че представи си реално колко е по-голямо числото. Та ти излез от Бургас!
41
3
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 3 седмици
-39 правилно казва и аз съм на това мнение.Това е периода в който българите живееят най-добре от 1300 история и мисля ,че и в близките 10-20 години ..това ще е пика 2023-2024 година
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 41, прав си. За пропадняци са.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 40, не съм бургазлия. Написах, че живея в Бургас. Това, че там няма места... не значи, че южното черноморие е цялото така. Причини-следствени връзки можеш ли да правиш? Излез от Бургас и виж какви дрипльовци привлича града и околията му :) Бедни. В Бургас обядват парче пица :) от онези до общината. Та да, град на туризъм my ass :)
38
5
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 3 седмици
Несебър и слънчака не са за мизерници
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 36 Не обичам да се намесвам, но и аз съм от Бургас. И от Фердинандова до Морсата градина във всички посоки по централната част вечер в заведенията няма места! Да ти изброя ли даже и пред кои се чака да се освободят? Не знам ти какъв бургазлия си.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 35, не знам как нямат пари като моловете, кауфланд(и подобните му) са като под обсада. Количките пълни, разнасят се торби пълни с дрехи..... стига лъгахте, че сте бедни. Наистина е досадно вече с тази мантра.
35
0
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 3 седмици
Оди на слунчака да видиш колко са бедни българите
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Хайде, живея в Бургас и мога да ти кажа какви идват на южното черноморие :) Само да спомена, че ресторантите вечер са празни, защото ядат лютеница с кренвирши по наетите стаи. Само на обяд си позволяват по някоя супа и филия хляб. Ако се огледаш на плажа виждаш само тюлени и млекодойни крравии. Никак не е случайно! Южното черноморие винаги е било за бачкерите. Идват тук защото им е много евтинко. Прави разлика между тях и заможните. Средна класа има :) но не почива в БГ :)
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българите нямат пари!! Какво море ви гони?
32
9
 
9
 
! Отговори
Хайде преди 3 седмици
за пореден път да го напиша. Тук всеки се бара тежкар - нямало да стъпи на нашето море. Щял да ходи в Гърция,Турция, Испания, Италия и пр. Пък Южното Черноморие се пука по шевовете, Кой тогава го посещава? Марсианци ли? И до утре да слагате минуси, това са фактите. Всеки анонимно се прави на велик. И пак повтарям - Южното се пука по шевовете!
31
3
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Тая година за пръв път почивахме в Несебър от сигурно 20 години. Освен масово бхтарци с бохчи, нагли бакшиши, които искат по 20 лв за 200-300 метра разстояние, чалга и селяния друго нямаше. Созопол същата работа.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
обидихте гръцките милионери, които от 30 години почиват само извън България
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
BG черноморие? Не, мерси.