Юлиян Петров: В родното училище няма пропаганда

Той посочи, българският учител защитава и обучава децата и няма нужда "да му бъде размахван пръст"
26 авг 2024 21:50, Красимир Ангелов
54

Преподаватели се възпротивиха на "черния списък" на учители, разпространен от "Възраждане", които се обявяват против закона, забраняващ нетрадиционната сексуална пропаганда в училищата. Как  ще се развие скандалът?

"Нашето становище е кратко, но много ясно. В българското образование категорично няма пропаганда и в това число няма и пропаганда за най-различни нагласи. На много места в България може би има, можем да потърсим, но такава пропаганда за традиционна или нетрадиционна сексуалност в училище няма", коментира председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че училищният закон е насочен към децата, но е основен за учителите и е задължителен за тях. Той е препоръчителен донякъде за родителите и за учениците, които по негови думи спазват училищния правилник препоръчително.

"Това е нещо, което е в главата на някои. Пропаганда има в цялата тази ситуация, но тя не е сексуална, а е политическа пропаганда, в която за пореден път се използват учителите, образованието, нашите деца с цел популизъм и спечелване на някакви проценти на предстоящите избори", заяви д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е категоричен, че българският учител се занимава с това да защитава и обучава децата и няма нужда "да му бъде размахван пръст".

"Това е една долна обида към учителите, нанесена от политиците. Не сме далеч от времето, когато учителите ще кажем вън партийците и политическите партии от храма на знанието, докато се научат да правят политики, които са полезни на нашите деца и за нашето образование",

Въпреки това, той подчерта, че българският учител е смел човек и няма да се поддаде на тези заплахи.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Общество
"Гранична полиция" обявява конкурси за 400 нови гранични полицаи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още един на НПО хранилка.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма и не трябва да има, затова приех е закона. А тези, които сами се включиха в списъка, към когото по-късно Възраждане привлече вниманието, трябва да бъдат уволнени.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 17 Пределно ясно е, че не си струва, но този категорично заявява, че в училищата ни нямало пропаганда - въпросният център за индоктринация на децата също е част от образователната система, при това влиятелна част, откакто станахме колония на наглосаксите.
16
2
 
12
 
! Отговори
До я пак преди 3 седмици
Американският колеж е честно училище. Нека всеки родител си прецени дали си струва да праща огромна такса, за да му учи детето там.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега със сигурност няма да има.Пробваха се.Проблеми с паметта ли имате,че не помните как в София имаше плакати да си сменят пола под 18 г.?А филмите с непълнолетни на прайдовете сигурно ви убягват?След като пропагандата е насочена към целева група под 18 г. следователно е п.е.д.о.ф.и.л.с.к.а!Крият се под шареното знаме.
14
0
 
18
 
! Отговори
я пак? преди 3 седмици
А дали този доктор с вид на тежко препил знае какво се случва в Американския колеж?
13
6
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 3 седмици
В България ли? Родителите му са искали да му купят женска дрешка ли? Нещо много объркано говориш.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 10- По-леко със заключенията за непознат човек, не ме мисли, с моята сексуалност проблеми нямам. Но съм виждал момченце да се дере от рев, че не иска женската дрешка. А и защо трябва да я иска? Е това ви е скритата цел, а се оправдавате с една ризка няма да се промени........Ами, като няма да промени защо заставяте децата да обличат тези дрешки?
11
11
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 3 седмици
Така се казва денят, никой не е длъжен да ходи с розова тениска. Освен това ако си мислиш, че розова тениска ще направи един мъж-жена, а синя тениска една жена-мъж, значи имаш огромни съмнения в твоята сексуалност.
10
1
 
22
 
! Отговори
Отец Иван преди 3 седмици
Няма ама как! Има само тенденциозни внушения от някои даскали ,поощрявани от разни фондации и НПО- та с мижави сумички!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До напротив - Ако са в нормалните си дрешки няма да схванат ли? И защо точно в розова риза, а не в синя или бяла? Или момиченцата в розови блузки, а момченцата в сини или бели?
8
1
 
18
 
! Отговори
БРИТАНСКА КОЛУМБИЯ преди 3 седмици
В ТАЗИ КАНАДСКА ПРОВИНЦИЯ, СЛЕД КАТО БИЛА РАЗРЕШЕНА ЛГБТ В УЧИЛИЩАТА, ПЕЕРСИТЕ ОТ 1-2 % ИЗВЕДНЪЖ СТАНАЛИ 19 % > те това са целяли и тук
7
15
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Първо забранете руската пропаганда в училищата. После ще борим и другите пропаганди.
6
9
 
7
 
! Отговори
До напротив преди 3 седмици
Денят на розовата фланелка е ежегодно събитие срещу тормоза, което се провежда в Канада и Нова Зеландия. Участниците носят розови ризи и посещават или са домакини на информационни събития за повишаване на осведомеността относно тормоза, особено в училищата. Ти в Канада ли живееш? Пък и не виждам нищо лошо децата да бъдат осведомени какво точно е тормоз и как трябва да се реагира. Ако приемеш, че е нещо нормално, тормозът после се пренася на улицата, на работното място и в ежедневието ти.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом няма пропаганда значи закона не ви бърка. Защо скачате тогава, това е въпроса?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква пропаганда? Няма такова нещо! Това, което се случва, че бавно, но сигурно вървим към западните общества - всеки ден някакво ново радикализиране. Скоро ще се вадят ножове и ще се избиваме.
3
3
 
21
 
! Отговори
ВЪН РАЗВРАТНИТЕ преди 3 седмици
"УЧИТЕЛИ" ОТ МОН, КОИТО СУЧАТ ОТ ДВЕ МАЙКИ ЕДНОВРЕМЕННО > ОТ БГ И ОТ НПО
2
3
 
13
 
! Отговори
напротив преди 3 седмици
Примери за лгбт пропаганда са гей анкетата в училищата, за която писаха наскоро ,,Гласове'' и ,,Труд''. Ежегоден Ден на розовата фланела в училищата. Преди години пък имаше скандал с гей листовки в училищата под паравана за сексуално образование.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pink_Shirt_Day https://bnr.bg/radiobulgaria/post/100939324/otbelazvame-svetovnia-den-protiv-tormoza-v-uchilishtehttps://dnes.bg/obrazovanie/2019/02/27/liubov-bez-posledstviia-broshuri-na-mz-s-gei-sydyrjanie-v-shkolata.403224https://glasove/komentari/dzhendar-organizatsiya-pita-uchenitsite-za-tyahn
1
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В родното училище е пълно с безсмислени или вредни глупости, но такава глупост нямаше. Законът така или иначе най-много се хареса на хора, които когато са били за последно в училище е имало пропаганда, но от старата марксистка пропаганда, а не от неомарксистката, която сега забраниха.