Българка загина нелепо в Хималаите, блъсната от кола

Бившата съдийка Радослава Симеонова разглеждала манастир на 5 000 м
28 авг 2024 12:41, Петър Бойчев
29
Българка загина нелепо в Хималаите, блъсната от кола
Снимка БГНЕС

Нелепа смърт е застигнала българка в Хималаите. Бившата съдийка от Окръжния съд във Враца Радослава Симеонова е загинала при инцидент, пише BulNews.

Трагичната новина съобщи братът на магистрата - д-р Илия Илиев, който е бивш началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Христо Ботев". Симеонова е била на екскурзия в Ладак в Северна Индия, известен като малкия Тибет. Там тя разглеждала манастири, които се намират на 5000 м височина.

Нелепото в смъртта на съдийката е, че в тази отдалечена точка от Земята, тя е била блъсната от автомобил.

Радослава Симеонова е на 68 г. Дълги години е работила в Районния съд във Враца, след което през 1999 г. преминала в Окръжния. Там тя останала до пенсионирането си през 2021 г. Била страстен пътешественик. През последните 15-20 години и особено след пенсия, е обиколила много и различни дестинации в Европа, Америка, Африка и Азия.

„Когато се прибереше, тя с патос ни разказваше какво е видяла, но сега, уви, ще се прибере в ковчег от далечна Индия“, написа братът на починалата. „Помагал съм на много хора с политравми, но на моята сестра не можах“, съжалява уважаваният анестезиолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
18
 
! Отговори
от Лех с омраза преди 2 седмици
Един член на ОПГ "Правосъдие" по малко!!!Добра новина за нормалнитеработещи българи дето едвам си позволяват да отидат за една седмица на море,а корумпето обикаля манастири из Индия.. колко ли злини е сторила на хората та сега търси опрощение...
8
5
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 2 седмици
До Анонименосвен че е мн загубено е и мързеливо и злобно ! има и завситливи много ...
7
25
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 2 седмици
Ъъъ, родителите ми са пенсионери (не разни държавни хрантутници или бивши партийци) и не спират да обикалят света. То не са екзотики, то не са круизи. Затова се стига и до пенсия- човек да си почива. Вече, ако твоите ТКЗС-ари неграмотни са някакви овчари, готвачи и тетки без акъл, вече си е твой проблем. Дано и ти не станеш такъв. А явно си такъв, щом нямаш 2лв. в джоба да им направиш една екскурзия.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лека й пръст. Цял живяла като егоцентрик с мания за величие, така си и заминала за другия свят. Там сега получава истинска присъда за "присъдите" й. Брат й плаче за проверки, чуеш ли анестезиолог в България, разбирай оплетен далавераджия. Един анестезиолог Николай Петров от ВМА не знаеше, че имал дъщеря, когато й дал 2 милиона долара
5
1
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 2 седмици
Взела е около 200000 обезщетение. Пенсията й е отделно. Ако е била сама това ще прави. Всички богати бабички се чудят къде да ходят, ама са нещастни. Чудят се и къю кои хора да се закачат, за да не скитат сами, но всички бягат от тях.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много Дарвини, много нещо, бе! Само за ден- трима. Оня от НБУ, дето покривът му паднал на главата, щот' демонтирал носещи елементи, оня ceляндyp на реката, сега и тая... Да се чуди човек как толкова малко племе може да е толкова загубено?!
3
0
 
15
 
! Отговори
Лош Матрял преди 2 седмици
Перфектния Български гражданин - пенсионира се и умира бързо след това. Трябва да го впишат и това в законите като традиционно.
2
0
 
27
 
! Отговори
от съдийска пенсия!? преди 2 седмици
особено след пенсия, е обиколила много и различни дестинации в Европа, Америка, Африка и Азия.
1
1
 
15
 
! Отговори
Ясновидеца преди 2 седмици
НОИ харесва това ... намерила е каквото е търсила ...