Чудовищно: Някой застреля кучето асистент на диабетик

Рожен е бил две години обучаван
5 сеп 2024 11:19, Петър Бойчев
62
Чудовищно: Някой застреля кучето асистент на диабетик
Снимка Стоп кадър НОВА

Куче асистент беше застреляно в двора на къщата на стопанина си в Равно поле, съобщи NOVA. Собственичката на лабрадора Рожен страда от диабет, а неговата роля предвиждала да бъде неотлъчно до нея, когатоа изпадне в животозастрашаващи състояния, когато кръвната ѝ захар не е в норма.

"На 3 септември сутринта човекът, с когото живея, пуска кучето на двора и към 10 часа ми се обажда, че Рожен не е на двора, но после го вижда прострелян", разказа стопанката на починалия любимец Виктория Александрова. "Нямах сили да работя. Той беше много ценен за мен. Аз съм с много тежка форма на диабет, а Рожен се обучаваше да разпознава хипогликемични кризи. Той е от кучетата, които спасяват животи", каза тя.

По думите ѝ обучението е доста трудно и отнема около 2 години. Рожен е бил застрелян с въздушна пушка, което възпрепятства откриването на извършителя, но заради мястото на убийството, стопаните предполагат, че извършителят е някой в съседство.

При друг случай в другия край на селото дворна котка е била простреляна във врата. Стопанката заяви, че имат само подозрения кой е виновникът, но не и доказателства.

„Равно поле е доста бързоразвиващо се село. Това са случаи, които страшно ме озадачиха. Фактът, че наведнъж се случват. Има и трети случай - на запис от охранителни камери се вижда как е стреляно по куче от автомобил. В момента се разследва от полицията", каза кметът на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Общество
Над 50 хил. българи годишно са покосени от инсулт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Тиква А ти да видиш озвън еврозоната как е, Tиkвo!
15
4
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 седмица
Този дето стреля искам да му кажа,че един ден,дечицата му ще бъдат зверски разстреляни от такъв като него...днес посягаш на животно,утре потърпевш ще бъде човек!Никаква милост,не трябва да има за този....
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да убиеш лабрадор е все едно да убиеш делфин. БеZчоVечно!
13
2
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Ако работят законите,няма да има такова варварство,в цялата еврозона никой за нищо не отговаря, богати живеят в изолирани Ресорти под охрана, другите ,да се спасяват,
12
27
 
7
 
! Отговори
А другата страна? преди 1 седмица
Всичките кучкари света вода ненапита. Все в двора, винаги на повод, винаги с намордник... ама друг път. Има един такъв нагляр в младост 1. С 65 килограмово куче. Бил диабетик. Някаква номенклатура от БКП. Влиза с кучето на всякъде. В хранителните магазини, в банките... и никой нищо не може да му каже. Сина му някъв началник в милицията и тоя е безнаказан. Уж болен а и на бой скача. Та не е сигурно дали и тук няма подобен случай. Може на някой съсед да му е писнало кучето да плаши децата.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да няма разлика между куче и човек, това е живо същество!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен5 ДЕТСКИ
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пуснете им в дворовите онзи крокодил Кроко и каубоите бързо ще мирясът.
8
1
 
27
 
! Отговори
Момо преди 1 седмица
Да е някое агресивно куче бих разбрал, но за лабрадор - не.
7
5
 
4
 
! Отговори
в прованса е преди 1 седмица
така . рожена защо на канап на двора виси . няма ли постеля до диабетиците и купа вода . анонимни ли са махлата . някой бил . няма ли камери и полисмани . да си действат с кмета .
6
4
 
25
 
! Отговори
Само преди 1 седмица
в България има гнусни, долни ***, които убиват обучени кучета. Да го намерят този *** и да го убият с камъни!
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е така е, масова умраза още от децки години към животинки, но който вреди на животно, ще пожали ли човек, не разбира се.
4
2
 
12
 
! Отговори
Или някой ушеф преди 1 седмица
Содомит
3
7
 
15
 
! Отговори
Някой д1рт преди 1 седмица
Комунист и хомосексуалист
2
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой фен на кремълските бандити.
1
4
 
32
 
! Отговори
ХиМлЕрА преди 1 седмица
Крайно време е 4иFуТиТе които убиват животни да се изпратят в газовата камера на Концлагера Аушвиц Белене.После у крематориумо и айде на С а п у н.

Спонсорирани публикации