Чудовищно: Някой застреля кучето асистент на диабетик

Рожен е бил две години обучаван
5 сеп 2024 11:19, Петър Бойчев
62
Чудовищно: Някой застреля кучето асистент на диабетик
Снимка Стоп кадър НОВА

Куче асистент беше застреляно в двора на къщата на стопанина си в Равно поле, съобщи NOVA. Собственичката на лабрадора Рожен страда от диабет, а неговата роля предвиждала да бъде неотлъчно до нея, когатоа изпадне в животозастрашаващи състояния, когато кръвната ѝ захар не е в норма.

"На 3 септември сутринта човекът, с когото живея, пуска кучето на двора и към 10 часа ми се обажда, че Рожен не е на двора, но после го вижда прострелян", разказа стопанката на починалия любимец Виктория Александрова. "Нямах сили да работя. Той беше много ценен за мен. Аз съм с много тежка форма на диабет, а Рожен се обучаваше да разпознава хипогликемични кризи. Той е от кучетата, които спасяват животи", каза тя.

По думите ѝ обучението е доста трудно и отнема около 2 години. Рожен е бил застрелян с въздушна пушка, което възпрепятства откриването на извършителя, но заради мястото на убийството, стопаните предполагат, че извършителят е някой в съседство.

При друг случай в другия край на селото дворна котка е била простреляна във врата. Стопанката заяви, че имат само подозрения кой е виновникът, но не и доказателства.

„Равно поле е доста бързоразвиващо се село. Това са случаи, които страшно ме озадачиха. Фактът, че наведнъж се случват. Има и трети случай - на запис от охранителни камери се вижда как е стреляно по куче от автомобил. В момента се разследва от полицията", каза кметът на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Общество
Над 50 хил. българи годишно са покосени от инсулт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Убиеца исповядва ценностите които Путин иска да наложи в Европа.
35
1
 
13
 
! Отговори
ТОЗИ НЯМА преди 1 седмица
ДА ИЗБЕГНЕ УЧАСТТА НА КУЧЕТО. ДАЖЕ ЩЕ Е ПО-ЛОШО.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е народ, а ***!
33
1
 
12
 
! Отговори
У нас преди 1 седмица
Или всички трябва да имат право да носят оръжие, или никой , освен специализирани отдели. .
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Между другото умника с първо отделение, прочете ли, че кучето е застреляно в двора. То си е било вкъщи. не на улицата или у съседите.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 18 - Следвайки твоята извратена логика, бих ти казал следното, чисто хипотетично. Ако някой ден съвсем незаконно утрепеш мой близък на тротоара, шофирайки друссан, пиян или просто превъзбуден, бих имал пълното право, в състояние на афект, да ти забия отверката в едното око, докато Органите и медицинските екипи си вършат тяхната работа покрай димящата купчина желязо и петната кръв по асфалта! Ясен ли съм, или специално за теб детайли?
30
1
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 1 седмица
Очаквам тогава от следващата заплата да отделиш някой и друг лев за покупка на поводи за бездомните кучета. Между другото не знаех, че в България закона е толкова ***. Значи ако кучето е е по-тежко от 5 килограма задължително на повод, ако е над 10 задължително и намордник. Но пък от друга страна пък, стотици бездомни кучета се разхождат на глутници и за намаляване на популацията им не могат да измислят нищо "умно".
29
0
 
1
 
! Отговори
Някой? преди 1 седмица
Неизвестен демек
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 18. Разбирам, че държиш на спазването на законите и се правиш на умен. Но чувал ли си за степен на обществена опасност? Едно е да си изпуснал или пуснал безобидно куче/което в случая е отглеждано с хуманна цел/ и съвсем друго е да застреляш това куче. Един път може да улучиш човек и да застрашиш здравето и живота му, втори път застрашаваш здравето и живота на диабетика и трети път убиваш това прекрасно куче. Което не е нито питбул, нито кане. Ти си застрашил няколко живота, лабрадора - о
27
1
 
20
 
! Отговори
баба Пена преди 1 седмица
Абе тоз дето ги стреля тез животинки и тоз ще си намери майстора
26
11
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 1 седмица
Неграмотен съм. Не мога да чета. Завършил съм 1-во отделение и трябваше да ходя на полето да копая реколтата. Който иска животното му да се разхожда свободно - да отиде в гората. В обществото има норми и те са регулирани от закони. Там ясно е разписано кое какво как и защо. Ако не ти харесва - не можеш да се сърдиш и на другите, че не им харесват законите. На мен не ми харесва закона, че не мога да стрелям по хора и кучета. Затова и стрелям. Ти не си водиш кучето на повод а аз го застрелвам.
25
1
 
2
 
! Отговори
Смятай преди 1 седмица
Грешиш!
24
3
 
2
 
! Отговори
Смятай преди 1 седмица
що за *** сме щом сравняваме куче с дете. И по-зле ще става. До колкото знам в закона няма изискване детето да се разхожда на публични места с повод и намордник? Както и да е чипирано и да му се плаща данък. Или греша?
23
5
 
2
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 1 седмица
Аз сам застрелях кучето си асистент Ахмед Емин, наречено от мен мъжка секретарка, поради настъпила импотентност, но никой не мое ме барне, слава на алаха бога на хомосексуалистите!
22
0
 
20
 
! Отговори
баба Пена преди 1 седмица
Българина с това е известен по света а и у нас - с чудовищното изпросттяване
21
0
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 1 седмица
При много добро обучение и невероятно търпение ( и доза късмет) можеш да направиш от лабрадора страхотно куче пазач. С интелигентността си и безприкословната привързаност към стопанина си ще можеш да разчиташ на него за всякакви ситуации, дори и да те пази.
20
0
 
20
 
! Отговори
баба Пена преди 1 седмица
Толкоз струва българина. До нас на улицата общината засадила една фиданка. Поливат я, гледат я. Една сутрин това лято, преди месец, минавам аз и гледам някой със злоба скъсал фиданката на две. Какво му е пречила. Причило му е ограниченото количество сиво вещество в клавуната си. Та и тук е е така
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До А другата страна?Почети малко за кучешките породи. Тогава ще разбереш защо точно лабрадор и доколко е възможно такова куче да е опасно за човек или друго животно.
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко евроатлантическо

Спонсорирани публикации