Костадинов: Съединението е резултат от вярата на предците ни

Заедно можем всичко, само да повярваме, написа той
128
Костадинов: Съединението е резултат от вярата на предците ни
Снимка: БГНЕС

Съединението на Източна Румелия с Княжество България е резултат от силната вяра на нашите предци, че могат да вземат съдбата си в свои ръце и да действат целенасочено. Това написа в Деня на Съединението лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Вярвам, че както тогава народът ни е имал способността да мобилизира цялата обществена енергия в името на националния идеал, то и днес можем също да го направим. Стига само да повярваме! Заедно можем всичко! Да живее България!”, пише още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Костадин Костадинов
Още от Общество
Пеевски с ранна честитка за Съединението
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо цитирате български възрожденци? Русофилите не се интересуват от тях
25
5
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 седмица
До 29. А вие чебурашките пред коя Русия правите метани.....тази, която няма нищо общо с онази България.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 18 Затова ли отнема офицерското звание на Александър Батемберг и къса дипломатическите отноешния с България. Пробвай некоя друга лъжа за да оправдаеш анти-българарското поведение на руския окупатор.
23
1
 
6
 
! Отговори
в.Независимост 1886г преди 1 седмица
До И.С.Аксаков, редактор на в. Русь: "Ако от 6 септември насам другите ваши събратя, руски вестници [...] бълваха само яд и злоба против нашето общо дело, то вие, уважаемий старче, стъпихте по на друга почва. Ако поменатите вестници например казваха, че "братушките" са народ неблагодарен, че "революционерите" трябва да се накажат, че турците трябва да се подпомогнат, за да завземат Източна Румелия и пр., то вие отговаряхте по-меко и по-снизходително, че България не трябва да има нищо свое."
22
2
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 1 седмица
Коя Русия,тая на Александър ll , които води Руско -турската война и после така наречените Велики сили развалят Санстефанския договор или тая на сина му който се сближава със същите Велики сили след като баща му е убит през 1881г . Малка,но значима разлика
21
3
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 1 седмица
Хубаво сте поставили минусите! Ха, сега, потърсете ,,Спомени за освобождението" юбилейно издание за 100 годишнината и потърсете, само около 900 страници са! Дали в дома на бъдещия генерал Георги Абаджиев от Стара Загора руския благородник казва тези пророчески слова или някой друг, ще проверя, но потрудете се и вие!
20
2
 
10
 
! Отговори
в-к Свобода 1886г. преди 1 седмица
"Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква добро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност." - в-к "Свобода", бр. 7, 19.XI.1886 г.
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само Възраждане води България напред! Гласувайте за тях
18
7
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 1 седмица
Че, ако Русия открито признае Съединението, то Запада ще е против него и призове султана да ви окупира! А Русия в тихата дипломация му сдърпва юздите да се озъпта, както прави и Австрия! Руските офицери са с българите на южната граница!
17
5
 
2
 
! Отговори
Кинти преди 1 седмица
Със сигурност това съединение е било заповядано от някой,бълхарския народ двама човека не може да обедини да вярват в нещо което е наложащо и видимо и проблемно.
16
8
 
4
 
! Отговори
Есаул преди 1 седмица
Още юли 1877 г. руски благородник, близък до императорския двор казва на българина си хазаин, дословно - ,,Ние сега ви овобождаваме, но България тръгва по път, различен от този на Русия! Помнете ми думите! След 40 години в Европа ще има голяма война и в нея България и Русия щ бъдат варагове!" - Спомене за Овобожението! Вижте каква саможертва на руския народ - знаят, че освобождават бъдещ враг!
15
0
 
6
 
! Отговори
Бул преди 1 седмица
България е нападната от Сърбия и Русия, доброволци от Козлодуй и Громшин участват в Победата на България над *** в Североизточна България,село Козлодуйци е създадено в чест на героите ПОМНЕТЕ ИСТОРИЯТА!
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Костя, ако ти беше по онова време щеше да разправяш, че трябва референдум източна Румелия да излезе от княжество България
13
5
 
9
 
! Отговори
думи на Стамболов преди 1 седмица
"Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независима България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съединението. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението." - в-к "Свобода", бр. 7, 19.XI.1886 г.
12
3
 
6
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 седмица
"Случващите се драматични събития в България няма как да не приковат вниманието на Великите сили. Най-категорично против Съединението се обявява Русия, която дори отзовава офицерите си от България, а по-късно княз Александър I Батенберг е лишен от званието генерал. Недоволството на руския император към българския княз, нуждата на Русия да избягва усложнения на Балканите към онзи момент, особено имайки предвид проблемите между нея и Великобритания в Афганистан, обуславят руската позиция."..
11
6
 
1
 
! Отговори
Бау преди 1 седмица
Най точно описание хронолоически, психлоически и политически дава Вазов русофила в Нова земя, която дори учителките по литература не са прочели и като вас се изказват по сайтовете! Но, виждате ли демагогията на Великите сили!? Тракийци вдигат Априлското въстание, северняците като Самболов си траят, след това за едните княжество, за другите пак в Османската империя! От днешна точка - пълно безсмислие е този акт - 2 ДПС - та и на КПП -тата с Туция гъмжи от търговски туризъм!
10
8
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
При Съединението не е имало предатели! Всички знаем , че Русия е била против Съединението! А тоя "обединител", който е вързан за копейката, ходи на клизма /промивка/ на мозъка в Маскве, и сега се напъва да ни поднася какво са му запълнили главата! Щели сме сами да се оправим ? И всички му се вързахме!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както винаги господина е прав .
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия е била против Съединението. До такава степен, че малко след него прекъсва дипломатическите отношения с България за близо десет години.
7
8
 
6
 
! Отговори
Чуренски пън преди 1 седмица
Костадинов е фантазер, но оптимист и настойчив. Е, затова ще гласуваме ЗА Възраждане. И в никакъв случай не допускаме останали дискредетирани "партии".

Спонсорирани публикации