Говори Москва: В 11 939 дружества имат участие руски гражданин или фирма

Moody's съобщи, че България е на второ място в ЕС по този показател
10 сеп 2024 08:30, Петър Бойчев
140
Говори Москва: В 11 939 дружества имат участие руски гражданин или фирма
Снимка БГНЕС

В 11 939 дружества у нас има участие на руски граждани или руски фирми. Това става ясно от отговор на правосъдния министър Мария Павлова на въпрос, поставен от народния представител Мартин Димитров. Той е попитал за броя на компаниите в България, в които имат участие руснаци или руски фирми с дял от над 40%.

Справките, предоставени от министър Павлова, се базира на данните в Информационната система на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, съобщи "Фокус". Проверката се отнася до участие на физически или юридически лица в дружества с ограничена отговорност, еднолични дружества с ограничена отговорност и на еднолични акционерни дружества.

7118 фирми у нас са собственост на руски физически или юридически лица. 4659 руснаци пък участват с дял от над 40% в дружества в страната. Дружествата, в които като действителен собственик е вписан руски гражданин, са 162.

Въпросът на народния представител е провокиран от появилата статистика на агенция Moody's за това, че България е на второ място в Европейския съюз по компании с руска връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от За да се разбираме
10 причини за липса на интимност във връзката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
РИМ преди 1 седмица
Разделяй и Владей!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредната полезна дейност от Мартин Димитров!
39
3
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 1 седмица
Друга опорка имаш ли ,тук никой нищо не бомбардира,а като гледам колко оръжие се налива в Украйна и как бандеровците стрелят, където им падне май ти издиша опорката
38
5
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 1 седмица
Ми изгонете и Лидл и Кауфланд и всички други. Като сте почнали. Давайте наред.
37
0
 
8
 
! Отговори
И във преди 1 седмица
Почти всеки наш град има дрогерия Лили и dm
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лидл и Кауфланд не бомбардират цивилни граждани, не изнасилват и обезглавяват жени и деца
35
2
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Глеам ена куха лейка от лондонистаня, наричаща се журналист.... И току, що каза по повод някво отвличане, че станало около стадиона на тоМън.... ===))) аве намесете се ве логопеди.... Цари вопиюща неграмотност в краварските слуги журналисти....
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Закривай!
33
1
 
10
 
! Отговори
До Иво преди 1 седмица
Аз пък знам ,че в почти всеки град има Лидъл, Кауфланд и Била и даже данъци не плашат тук
32
2
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 1 седмица
Други просешки лозунги имаш ли, че тия се изтъркаха
31
2
 
3
 
! Отговори
Иво преди 1 седмица
Знам със сигурност, че лифтовете в Банско, ски пистите и цялата земя там принадлежи на руснаци. Цялата печалба отива в Русия. Колко дълго се криеше този факт от българите.. Сигурно и много други печеливши фирми и компании са в ръцетена руски бизнесмрни.
30
8
 
3
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 седмица
Затова България е на последно място в ЕС.Щото още е под руския миризлив ботуш...
29
2
 
3
 
! Отговори
Козяк спийкин'г преди 1 седмица
"народния представител Мартин Димитров"...ГрантаджитУ МаЛтинчо,прислужника на Посолството,добре отгледано и охранено от НПО-то Кравария за БългЕрия се интересувал0 от участието на руски граждани в България?!?Алоооу,ми$$ирки,ама вие сериозно ли изпльоскахте статия за това половонеопределен0 тлъсто с8инче с камбанка от малката умнокреслива жълтокафява трансджендърлибера3тка СойФийска секта на хранилката в Козяк 16... Тотал щета сте,донос.бг,по-зле сте от и ФаТки.Бг-израстъците на Гнойче Жмеле!
28
6
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
26, щеш или нещеш, България е приела много руснаци след 1917 година по причина, че са бягали от червените. Те вече имат 4 поколения и съм сигурен, че ти или твоите деца или внуци, ще имате руска жилка в кръвта си :) Както и арменска, че и доста арменци сме приели. Макар че арменците са с по-малко смесени бракове. Руснаците не са, защото те са православни, говорят почти като нашия език и не ги бърка да се омешат с местното българско население :)
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Окупирали са ни черноморския бряг !!! А тази цифра е истинско безобразие, и всички знаят от кого се толерира тихата съветизация на цяла България.
26
1
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 1 седмица
Урсулче, в ХИДАК ли работиш?! Те от години източват БЕХ (Аец и Нек) чрез десеторно завишени цени през фирмите на прокопкехая
25
1
 
5
 
! Отговори
Веднага преди 1 седмица
Да се национализират, продадат на дружествени американски и британски фирми и жълтите стинки да се подарят на хохландия.
24
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
сектата на малтинчо иска си заработи грантовете от мърмоните.... ===)))
23
1
 
14
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
В България по*опасни са фирми с австрийски връзки. Изнасят се пари и не се връщат в България. Фирми се източват с години. Нашата фирма е точно такава. Постоянно се източват пари, заминават в Австрия и някои други банки, повече в България не се появяват.
22
3
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 1 седмица
И кой си ти бе украински Вилидж Пийпъл,а?

Спонсорирани публикации