Осъдиха българин за убийството на турски радиоводещ в Лондон

Общо седем присъди бяха произнесени преди дни
10 сеп 2024 11:02, Елка Василева
76
Осъдиха българин за убийството на турски радиоводещ в Лондон
кадър: Нова тв

Български гражданин се оказа замесен в жестокото убийство на турски радиоводещ в Лондон. 43-годишният Мехмед Корай Алпергин и приятелката му Гьозде Далбудак са били отвлечени през октомври 2022 г. от група мъже. Седем от тях, сред които и българинът Исай Стоянов, бяха осъдени преди дни за тежкото престъпление, но полицията казва, че издирва поне още двама.

Това, което се знае, е че става въпрос за престъпление, което е свързано с международната престъпност от така наречената „банда на турците” в Тотнъм, където всъщност е извършено и престъплението – в северната част на Лондон, предаде кореспондентът на Нова тв.

От замесените в това престъпление 44-годишният българския гражданин Исай Стоянов получи най-ниската присъда. Той получи 18 месеца лишаване от свобода. Беше установено, че единствената роля, която му е била възложена в това престъпление, е да заличи следите.

Стоянов е почистил помещението, в което е бил убит турският радиоводещ, който е и собственик и на турското радио в Лондон. Българинът е заличил следите, но е пропуснал няколко капки кръв по една маса, благодарение на което разследващите успяват да разплетат целия случай. Стоянов е бил заплашван два пъти и това е регистрирано в лондонската полиция, която му е осигурила и охрана.

Прокурорът по делото го описа като човек, който се е занимавал с бояджийство на Острова. Дошъл през 2011 г. Живеел е с приятелката си, с която отглеждали три деца.

Телефонът на Стоянов е използван за организиране на схемата, но самият той не е присъствал, когато останалите замесени са били в едно кафене и са казвали как ще се случат нещата. Те са наели два автомобила, поставили са проследяващо устройство на автомобила на радиоводещия, с което той пък отишъл с приятелката си в италиански ресторант. След като приключват вечерята, двамата са отвлечени от паркинг и натъпкани в задната част на бял бус.

Откарани са в старо помещение на бивш бар край стадиона на Тотнъм, където в продължение на два дни радиоводещият е измъчван жестоко, а приятелката му е заключена в тоалетна и е слушала неговите писъци.

Общо 94 наранявания е имало върху неговото тяло. Той е бил намушкван, попарван с гореща вода, след което тялото му е завито в килим и изхвърлено на доста километри в една гора край Есекс. Там човек, който си разхождал кучето, го е открил.

Повечето от заловените твърдят, че не са участвали в самото насилие над човека. Някои от тях са били проследяваща група, други са изгорили автомобилите, с което е извършено престъплението.

Затова и прокуратурата в момента не може да сглоби пъзела защо той е убит, кказа прокурорът по делото -или жертвата е притежавала информация за много пари, или за наркотици. Общото между тези хора е, че става въпрос за лица, които са от бедни семейства, не са достатъчно образовани или пък имат ниска интелигентност. Дори се коментира, че те са били експлоатирани, свършили са мръсната работа, а истинските поръчители и извършители са някъде в чужбина и се предполага, че също са турски граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Наука
Учени откриха растение с потенциал да лекува Алцхаймер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уви, няма цяр за българската чума, плъзнала по всички кътчета на прекрасната ни планета.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аматьорски работи водят до проблеми.... 2 капки кръв открити? Аматьорска работа..... открито тяло? Още по зле. Докато тяло не е открито, случай по убийство няма, 2 капки кръв не сочат към убийство а към разбит нос и тн. Без тяло имаш случай по издирване на изчезнало лице, може да го държат някъде а може да го държи и Св. Петър, НО трябва да докажеш, че Св. Петър е в играта а 2 капки кръв доказват, че може и да са обладали аннално и той кат девственица да пуснал ДНК ;)
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българин от Своге
42
4
 
27
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Тоя е българин, колкото и аз съм Брад Пит. Журналята правят ли разлика м/у български гражданин и българин?
41
3
 
27
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 1 седмица
няма замесени българи в убийството - турчин с българско гражданство убил турчин с турско гражданство.. турска им работа
40
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този на снимката ли е Исай? Някои, когато са тук, в България, много държат на това, че са от малцинствена група, за да получават полагаемите им се бонуси. В чужбина обаче се правят на българи и така създават негативна представа за нас. Крайно време е да реагираме остро и да искаме промяна в закона. В документа за самоличност да се отбелязва и етническата принадлежност.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре е че няма пострадали хора
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Българин" от "бандата на турците". Пичове - айде по-сериозно! Като ония педеруг от Нова ТВ станахте вече, дето и води устршното. Вчера чете статия "Кандски гражданин от индийски произход" и спира, да пита, що па са решили, дани кажат, че е от индийски произход ... *** проздт, най-проздт ...
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тоя освен личната карта друга пресечна точка с България няма...
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Особености на гаджалската ***, 3000дната година да ги пуснат в ЕС, може и по-натам...
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Българин"
34
1
 
18
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
Индобългарин със сини венци и рошава ккратууна, който едва е изкарал втори клас и българския език определено не е майчиния му език. И който с гордост се нарича ТУРЧИН когато е в България. А че презимето му е Стоянов, дължим на бай Тошо. Трябваше да ги остави с ромалейските им имена, за да няма ни най-малко съмнение какъв българин е тоя.
33
0
 
11
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Новите българи станаха нови англичани.
32
4
 
1
 
! Отговори
32 преди 1 седмица
До АНОНИМЕН 16:Избрал съм си позицията отдавна - нито онези с медалите, нито който и да е с 4ита6к.0 име е българин !!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До По съшество "18 месеца, защото е изчистил мястото след убийството?" Не бе, 18 месеца, защото не е изчистил мястото както трябва, оставил е капки кръв и благодарение на това са успяли да разплетат случая. Чети с разбиране!
30
0
 
15
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
Исай - той от най-българските българи този !!!
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истински евроатлантик
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЪЛГАРИ УБИЙЦИ!
27
2
 
12
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 седмица
и българина илхан кючук се грижи за българина ахмед доган а пък той - за българите рамадан, мустафа и юнал
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПУСНЕТЕ ГЕРБАДЖИЙТА, ТОЙ РАБОТИ СРЕЩУ ДПС И ДОГАН

Спонсорирани публикации