Ще поскъпнат ли шофьорските курсове?

Ограниченията за кандидатите - след 10 декември
13 сеп 2024 10:03, Анисия Иванова
12
Ще поскъпнат ли шофьорските курсове?
Снимка: БГНЕС

Новите промени в шофьорските курсове доведоха до спорове и недоволство сред инструктурите.

Стивън Георгиев работи във Великобритания, но избира тук да изкара своя курс по кормуване. Той обаче е от кандидат-шофьорите, които няма да бъде засегнати от новите промени, приети от Министерството на транспорта. Те ще влязат в сила след 10 декември тази година. След тази дата вече ще има ограничения за кандидатите.

"В момента един кандидат-шофьор може да се явява безкрайно, стига да си е издържал на хартия подготовката", обясни зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков.

"Възможността при неуспешно издържан изпит да се явиш в рамките на шест месеца до четири пъти. Второто нещо, което въвеждаме, е дигитализацията на учебния картон на обучаемия, смяната и премахването на хартията, преминаваща в електронна среда и отпадането на вътрешния изпит в школите", каза още Недялков, цитиран от БНР.

"Нито в изменението на учебната документация, нито в тези наредби има нещо, което ще подобри качеството на обучението. След като ние чакаме по един месец, за да вземем изпитна дата, кой и как, без никаква фактология, реши че ще е четири пъти за шест месеца. А не да бъде пет пъти за осем месеца", попита Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мотоподготовка.

"Когато се явяваш безкрай, очевидно има проблем при подготовката", настоя транспортният министър

Кандидатите за шофьори, които четири пъти не вземат своя изпит, ще трябва да се явят отново на шофьорски курс. Така младите шофьори трябва да предвидят по-голям бюджет.

А още една от промените, които влизат в сила на 10 декември, е отмяната на вътрешния изпит заедно с инструктор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Общество
ПП-ДБ иска в закон безплатни паркоместа пред всяко училище
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ДА ПОСКЪПВАТ, БЕ.... преди 4 дни
....АДСКИ МНОГО НЕКАДЪРНШЦИ СЕ СДОБИХА С КНИЖКИ--- ВРЕМЕ Е МУФТАТА ДА СВЪРШИ...!!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дали ще поскъпнат или не, няма никакво значение. Доказано е, че при произшествие, тези без книжки или тези с 30 фиша, се изплъзват от закона с много по-малко или никакво наказание. Дела се водят до забрава с години.
9
0
 
2
 
! Отговори
Бако преди 4 дни
Успех на малкият Стивън на изпитите.
8
1
 
4
 
! Отговори
HELL преди 4 дни
А ДАЙ винаги къса на изпитите УМИШЛЕНО!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Изобщо не знаят къде се намират в пространството, па коли ще карат.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
и ще продължат неграмотните да карат, а обикновения данъкопллатец да взема отпуска, че да ходи на курсове, да плаща, да плаща, да плаща и да не може да вземе книжка
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
аз не знам как още не са измислили курсове за пешеходци, и от тях да изстискват пари, трябва да се научат да пресичат правилно!
4
0
 
9
 
! Отговори
Проди преди 4 дни
Основния проблем е,че се дават книжки на неграмотни индивиди.Това е.Как на неграмотен да обясниш термини като скорост,инерция,спирачен път,центробежна сила?И как без да могат да четат вземат изпита?Обществото знае-с пари.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
разбира се че ще се повиши цената, нали за това се правят промени, докато в богата Америка книжка се взема за 1 ден с личния автомобил, изпита струваше около 25$, тук трябва да предвидиш допълнително, защото ще те късат, докато си платиш на когото трябва
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е то горивата спаднаха много... Иначе ги учат да натискат спирачките и да правят задръствания по Цариградско шосе.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хубаво ще е качеството на услугата да отговаря на цените. Щото ако влезем в някоя от ромските махали, села и т.н и извадим от там някой от онези, които не могат да четат, пишат и карат коли- ще е много интересно кой им е дал листовки, кой им е дал изпита?