Запрянов: Помощта за Украйна е ясна и декларирана

Страната е жертва на агресията, всички помагат
13 сеп 2024 09:11, Инна Ангелова
64
Запрянов: Помощта за Украйна е ясна и декларирана
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов увери, че всичко, което даваме досега на Украйна, е на база действащи решения от НС. “Даваме само от излишното имущество на българските въоръжени сили на Украйна”, каза още министърът.

"Имаме излишни свръхзапаси, които предоставяме на Украйна. Всички пакети които правителството е гласувало са заминали. Ние помагаме на една жертва на агресията”, допълни Запрянов пред БНТ. По думите му помощта, която оказваме, я дават всички страни.

“Нашата помощ се използва на територията на бойните действия. Всичко, което се дава на Украйна е декларирано", подчерта военният министър.

Атанас Запрянов коментира и вдигането на заплатите на военнослужещите с 30% през 2025 г.:

"Това увеличение е достатъчно на първа стъпка. Тази мярка е навременна, даже закъсняла. Една от причините, която ни пречи да вземем хора в армията са наемите, които те плащат в постъпване в гарнизоните. "Мисля, че капиталовите проекти за организация ще се извършват по график", уточни министърът на отбраната.

“Увеличението на военния  бюджет да позволи да увеличим компенсациите. Ще променим и компенсационните суми, които отиват в чужбина, обясни още министърът.

По думите му има чувствителен дефицит на кадри в гвардията. "Не е въпросът само да изберем гарнизона, а да поощрим дефицитни специалности. Мислим за специална програма при гвардейците. Да повишим с бонуси тяхното заплащане. В момента най-голям е интересът за охранители", добави още Запрянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Украйнавоеннипомощ
Още от Общество
Тормоз над семейството на Васил Гюров: Заплахи, кражби, побой над сина му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Само лудите пълнят каца без дъно.Те умора нямат.
31
0
 
1
 
! Отговори
ех преди 6 дни
Да полегнем, а
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ето ви го "елита", който е бил избит след 9 септември, с аплаузи и ставане на крака са приели обявяването на война на САЩ, приели са ЗЗД, евреите носели жълти звезди, отнемали им имотите, нямали право да влизат в обществени заведения, изпратили са 12 хиляди евреи на заколение в лагерите на смъртта, ако не била Българската православна църква и българският народ, не "елита", щяха да изпратят и живеещите в България, освен това Борис се страхувал за живота си, защото Червената армия побеждавала вече
29
2
 
11
 
! Отговори
Щафетата от преди 6 дни
Тагарев я пое, поредни родоотстъпник!Господин украинецо, за е богата една нация, тя нищо не изхвърля и не подарява! И какво като решенията са гласувани от НС? Това е сборище от твоята черга и няма никаква стойност и авторитет! Престани да се разпореждаш синащо имущество. Ако има нещо, което е свръх призводство, то се продава на цени отговарящи на качеството на продукта, а не се ПОДАРЯВА!
28
1
 
5
 
! Отговори
ех преди 6 дни
Ама колко още да се наведем бре
27
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 6 дни
Изкукала мумия , цялата държава ще подари на фашистите.
26
0
 
4
 
! Отговори
Борисоф преди 6 дни
Ей Днесчето, умната, оти Пеевски ке ви спре парите
25
1
 
4
 
! Отговори
ЕХ преди 6 дни
т-н Запрянов, защо не четете новините. За Москва, ножът е орял до кокъла. Какво искате, България да бъде разрушена от ракети. Тодор Живков казваше, " да се наведем, докато бурятя мине. Защото тя вече е до нашите граници. Това няма да е конвенционална война, а ВОЙНА НА ЖИВОТ И СМЪРТ. СПРЕТЕ НАЙ ПОСЛЕ, ЗА ДА БЪДЕ СПАСЕНА БЪЛГАРИЯ.
24
1
 
2
 
! Отговори
Пейвски преди 6 дни
Доган го назначи тоя смрадливец
23
3
 
2
 
! Отговори
бо преди 6 дни
Стига с тия пенсии бе, Главчев
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Че то и генералите ни са много в повече, пък и отдавна са с отпаднала необходимост.. Защо и тях не ги давате.. Само се правят разходи по тях..
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 9 амболия,света спря Хитлер,след като червената армия,беше смачкала кафявата фашистка чума,нещо не си добре с историята,трябва да я четеш правилно,а не като дявола чете евангелието
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А ние защо не знаем какво давате? Защо всички страни обявяват какво изпращат, а вие криете?
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Украйна всячески ни подкопава икономиката, а вие се скъсахте да помагате
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Христо Христов - Най-лесния начин да видиш продажник е да се огледаш в огледало.
17
1
 
16
 
! Отговори
До 20 преди 6 дни
Всеки ден напомня защо преди е имало Нарпден съд
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А защо ? Какво общо имаме с Украйна ми е интересно, че така сте запомагали ?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И един патрон никога не е в повече, това не само военен може да ви каже.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да бе ,а защо като бесарабските българи в Хресонска област се оплакаха, че ги обстрелват с гаубици от България изведнъж се изказва,че сме ги дали, защото са с отпаднала необходимост и не било необходимо да се съгласува с НС
13
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До Декларирана ли?!/10 "... никой от вас продажници и дума не обели та какво сте декларирали и пред кой?!" - па ВИЕ си ги избираТЕ да служат на Брюксел и Вашингтон, а не на България. Какво ревеш?

Спонсорирани публикации