Борисов доволен от ресора на Захариева: Там е най-мощната програма на ЕС

Голяма, голяма благодарност на Урсула фон дер Лайен, заяви той
17 сеп 2024 15:15, Нели Христова
118
Борисов доволен от ресора на Захариева: Там е най-мощната програма на ЕС
Снимка: БГНЕС

В този ресор са най-мощните програма и прилича на България. Там е най-мощната програма на ЕС - програма "Хоризонт" и благодаря на Урсула фон дер Лайен. Така Бойко Борисов реагира на новината, че шефката на ЕК вече е разпределила ресорите за еврокомисари, а българската номинация, Екатерина Захариева от ГЕРБ получава ресор "Стартъпи, изследвания и иновации.

"Голяма, голяма благодарност. При една добра работа с редовни правителства България може да направи много. Суперкомпютърът е в България, имаме огромна IT общност, това, което направихме в институциите и образованието е нещо огромно", доволен е лидерът на ГЕРБ.

След това Борисов остави заместника си Томислав Дончев да говори, тъй като е "чел подробно доклада на Марио Драги".

Дончев посочи, че програмата "Хоризонт" е за почти 100 млрд., което е индикатор колко сериозен е ресорът. Докладът на Драги пък бил "най-сериозния и обективен документ, излязъл от европейските институции в последното десетилетие".

"С много откровено сурово дефиниране на ситуацията, в която се намираме - 3-4 пъти разлика в цената на енергийните ресурси между Европа и САЩ, близо 4 пъти в цената на газа. И пакетът препоръки да инвестираме повече в индустрия, нещо което е моя теза от години", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Борисов честити и празника на София, защото "все пак съм бил кмет 2 пъти на този град". Да честитя и подаръкът, който ГЕРБ направихме на общините. Крайните квартали като "Люлин" и "Владиславово" във Варна вместо 80 лв. такса смет на семейство щеше да е 500 лв.", направи той препратка към приетият преди малко от мнозинството законопроект за данъците и таксите в местната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Политика
Минало, виновни, сглобки - пак едно и също преди вота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 ден
Урсула фон дер Лайен Е ИЗГРАДЕНА ПО "ОБРАЗ И ПОДОБИЕ" НА КОРУМПИРАНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ. МИСЛЯ ,ЧЕ Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ И ТАКИВА КАТО НЕЯ ДА ПОНЕСАТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ .НЕ СЛУЧАЙНО И ДОВЕРИЕТО КЪМ ЕК НЕ Е ГОЛЯМО ПРИ ТАКАВА "ШЕФКА".
100
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 ден
Урсул искаше жени за еврокалинки, ние предложихме едно мъжко и едно женско и избраха женското. Основните критерии бяха половата идентичност, всички останали качества бяха заметени под килима защото има квоти за изпълнение. Толкова за качествата на поредната еврокалинки.
99
1
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 1 ден
Ами то на китайските инструменти строителните майстори им викат смъртници-купуваш го евтино и докъдето докара-де,два,седмица,месец му е много! Та и климатика Haier е същата ***!
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
УРСУЛА ДОКАЗА ЧЕ ГЕРМАНЕЦ НАЧЕЛО НА ЕВРОПА ВОДИ ДО ДЕГРАДАЦИЯ НА ЕВРОПА
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
РЕСОРА НА ЗАХАРИЕВА Е ПРАЗЕН РЕСОР, СПЕЦИАЛНО И ГО ДАДОХА ЗА ДА НЕ КРАДЕ ПАРИ
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
92 Волгин, само в някой руски клуб, да къса билетчета на вратата.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
94 Нпред с неможамите от ИТН,ПП ДБ е всъщност, назад. Както видяхме. Само ГЕРБ, единствената стабилна партия в страната, която има капацитет да управлява и да носи отговорност.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Никога Повече Групировката ГЕРБ на " власт"!!!Ще вървим Напред!!!
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Възраждане!!!!
92
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Комисар трябваше да е Волгин, с ресор отбрана!
91
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Защо още има хора в България, които злепоставят страната си навън, които съботират всеки опит за редовен кабинет, които от омразата, егоизма и алчността си, не виждат нищо друго, които не виждат, че държавата потъва, а и те заедно с нея? Хулите срещу Борисов са липса на лична и политическа култура. ГЕРБ е единствената стабилна партия в момента, която може да извади държавата от блатото, в което я хвърлиха ПП,ДБ, харесва ли се това, или, не. От което ще спечелят всички, дори опонентите й.
90
0
 
1
 
! Отговори
спицийдо 88 преди 1 ден
една подпорна стена променя всичко
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
84 Би ли, вдигнал копитото си от клавиатурата? И да престанеш да замърсяваш нета с тъпитеси коментари.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Просто не е за вярване, колко скудоумни хора, дори с дипломи, има в България, които като папагали, винаги охулват един политик, дал много на България, като Борисов. След когото остават строежи на Дунав мост 2, метрото, магистрали, Арена Армеец, други спортни зали, храмове, училища...Неможачите и амтьорте ИТН,ПП,ДБ, никога няма да настигнат ГЕРБ и за 10 живота. Жалки и злобни хорица, които по команда, само отправят хули, и обиди, които внесоха омраза и потъпкаха парламентаризма в България.
87
1
 
1
 
! Отговори
спиций преди 1 ден
България освен като голям първи джендър назначи жена имаш за да може луксува да си прави нейните схеми да го не виждам голямо и мощно пълно излагане за България и герб
86
1
 
4
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 ден
Нормално, вече е захлебил яко от ресорО!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Извинете - в к.84 - ДНИ, а не години.Много се извинявам.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Бихте ли престанали най-после да публикувате снимки на този остарял и ръсещ наляво и надясно изявления, противоречащи си едно на друго, милиционер? Той се излага, но и вие се излагате, като непрекъснато го показвате по медиите. До преди няколко години медиен герой ви беше Пеевски. И почти всички, начело с Валерия Велева, оплюхте президента. Той ли ви беше виновен, че висши офицери от ВВС искаха да покажат пред генерала от ВВС на САЩ какво могат военните летци на БГ. Показахте им, джанъм
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тежко и горко на този който разработва иновативен проект с висока добавена стойност.Създаде печеливш стартъп (еднорог)Българските мутри ще го налазят и ще го съсипят по Пеевски.Пълна информация чрез Катето кой какво разработва . Какво ще му се случи ако не е съгласен да продаде проекта.Аут от България който иска нещо да създаде иначе лошо му се пише .Новите приоритети на мутрите ще са не предприятия и фирми а иновативните проекти носещи милярди.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Селски хитрец от село Банкя.И тоя ви Оправя от 2009та. Отврат!!!