Демерджиев: Купеният вот тежи повече при ниска активност

Спецакциите са по-скоро PR-операции
17 окт 2024 10:25, Стела Стоянова
14
Демерджиев: Купеният вот тежи повече при ниска активност
Снимка БГНЕС, архив

„Купуването на гласове освен, че изкривява изборните резултати, руши доверието в изборния процес и води до все по-ниска избирателна активност. Това е един омагьосан кръг – колкото по-ниска е избирателната активност, толкова по-голяма е тежестта на купения и манипулирания вот и той предопределя местата в парламента”, коментира пред Нова тв бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По негови думи спецакциите срещу купения вот в страната не водят до големи резултати. „Обявяват се по двама-трима задържани, но впоследствие нито един от тях не е арестуван нито за купуване на гласове, нито за друга форма против изборните права на гражданите. Тези акции по-скоро изглеждат като PR операции и опит да се прикрие закъснялата реакция, която не беше проведена в началото на процеса”, каза още Демерджиев.

Според него имената в откритите списъци по време на спецакциите, са известни на МВР.

„Това е кръг от хора, които трайно участват в тези престъпни практики, те не се занимават само с купуване на гласове”, каза още Демерджиев. По негови думи крайната цел е тези хора да не осъществяват подобни престъпления.

Бившият вътрешен министър коментира и темата за ареста на Джейхан Ибрямов. „Ударите са целенасочени и показват, че единият от тези двама опоненти е добил през годините силата и възможностите да използва държавните институции като бухалки - нещо, което е недопустимо и  нетърпимо”, посочи Демерджиев.

„Главният прокурор е върхът на пирамидата, но под него се нареждат много хора, които се нареждат по един и същи принцип – търсят се и се създават зависимости. Фактът, че няма уличени и напуснали магистрати, говори достатъчно. Горещо се надявам процедурата по избора на главен прокурор да не приключи по този начин”, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Общество
Спор за паркомясто завърши със стрелба
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
ТОЗИ ИЗЛЯЗЪЛ РАДЕВИЯТ ПРОПАГАНДАТОР ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ВСЯКАК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ ЗАБЛУДИ ОТ ШЕПА ПРОПАГАНДАТОРИ С ЦЕЛ ВЛАСТ ОГРОМНА БЕЗ ДА ГИ Е ГРИЖА БЪРГАРИЯ 3 *** ПИЛОТА УМРЯХА В МИРНО ВРЕМЕ ПОГУБЕНИ БЪРГАРИ А ТЕЗИ СЪЩИТЕ ПАК СА ТУК И ПАК ЛЪЖАТ ПАК ВИКАТ НАД ЗАКОНА СА
11
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 45 минути
СЪС две думи,борбата срещу КОРУПЦИЯТА се води на "кота"НУЛА,тъкава въобще НЕ се води
10
0
 
0
 
! Отговори
Руши доверието . . . преди 1 час
е началото на новите политически вицове!
9
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 час
С КУПЕН ВОТ И БЕЗ КУПЕН ВОТ БЪЛГАРИЯ ЗАТЪВА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАТЪВА.
8
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 час
"Бях точен с парите".
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Абе не им ли излиза много скъпо на партиите през 3-4 месеца да харчат милиони за купуване на гласове? Вече 3 години? Няма ли да фалират накрая.
6
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 час
Купуването и продаването на гласова е престъпление..... Кажете кой купува та да уточним престъпниците. Не ловете само брокерите, те нямат лични пари за купуване на гласове. Или си правят някои власт имащи реклама за действията си.
5
0
 
5
 
! Отговори
Избирач преди 1 час
Амии, променете законя и всеки посетил секция да взема по 100-200 кинта официално за сметка на субсидията, и проблема се решава.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
То пък щото като глсуваш, след това политиците не изкривяват вота нали? Гласуваш за ГЕРБ получаваш ПП-ДБ. Гласуваш за ПП-ДБ получаваш ГЕРБ +ДПС като бонус. Аре у лево на всички партии и избори.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
бьдете хора и помогнете на партиите като гласувате, за да фалшифицират вота ЛЕГАЛНО с данните ви вместо да дават пари за турци и кебапчета
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
бьдете хора и помогнете на партиите като гласувате, за да фалшифицират вота ЛЕГАЛНО с данните ви вместо да дават пари за турци и кебапчета
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
гласувайте за да фалшифицират вота ЛЕГАЛНО с данните Ви вместо с турчин дошъл с автобус !!