СОС се събира извънредно заради трафика

Единствена точка е изслушване на Васил Терзиев
17 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
61
СОС се събира извънредно заради трафика
Снимка БГНЕС, архив

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на СОС. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

Според общинските съветници, вносители на доклада, е необходимо кметът Терзиев да отговори на въпроса възложена ли е на подчиненото му Общинско предприятие "София-проект" процедура за временна организация на движението при детелината на бул. "България" и връзката с Околовръстния път.

Общинските съветници настояват кметът Терзиев да представи линейния график за основния ремонт и реконструкция на ул. "Опълченска", кои етапи са изпълнени, какви дейности са извършени, какви етапи и дейности предстоят с конкретни срокове, както и изготвен ли е план за работата на обекта в есенно-зимния сезон и какви мерки са взети за гарантиране на достъпа на живущите до имотите им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: СОСтрафик
Още от София
75-метрови кули на мястото на завод "Електроника"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
строи се безразборно без да се взимат предвид улиците които ще обслужват строежите. Ето пример на бул Никола Мушанов, създадоха вечната тапа там. Преди да го имаше този комплекс с Практикер се минаваше доста по-бързо, сега е тапа, а ще правят и още един вход /изход за другите магазини които строят. Смятай там няма да има минаване! Градоустройство и мисъл - нула!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Тежко е наследството на ГЕРБ. Поне 20 години ще ни трябват София да се съвземе от кметовете Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Какво събрание, какви графици? Всичко е на самотек.. Някой се е нагушил с парите от Опълченска, а етноса ще я "довърши" за жълти стотинки...
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
СОС, СОС, кюфтета със СОС
52
0
 
1
 
! Отговори
идея преди 34 минути
Предлагам билетчето да стане 3 лева, а буферните паркинги по 10 лева.
51
0
 
2
 
! Отговори
Така ще е преди 35 минути
Със СОС пълен с ГЕРБаджии, София е задръстена. ГЕРБ където е стъпило, всичко става ЛЕШ. Бойко Борисов СЪСИПА София и България.
50
0
 
0
 
! Отговори
Мис Тони преди 36 минути
Мис Тони независимата журналистка с мустака от продажните БТВ Новините, изцрвръцка ли се по темата вече?
49
0
 
3
 
! Отговори
Кмета БОЙКО БОРИСОВ преди 38 минути
Кмета на София, Бойко Борисов е заповядал на всичките си строителни фирми да ремонтират и чистят улиците САМО В ЧАС ПИК В ДЕЛНИЧНИ ДНИ. За да саботират И.Д. Кмет на София Васил Терзиев.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
Да св съберат и да кажат какво става с изгражданата канализация в Драгалевци. Фирмите изпълнителни изпуснаха всякакви срокове. Вероярно европейското финансиране ще отпадне. Всички си траят. Ремонитите са некачествени и малкото асфалтирани улици започнаха да пропадат. Сложиха бетонни капаци по шахтите и се изпочупиха. Самите шахти стърчат смъртоносно или пък са под нивото на пътищата. Та къде спи общината
47
2
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ВАЖНО! преди 50 минути
СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ НА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ ЗАТВАРЯТ ЗА РЕМОНТ КЛЮЧОВИ БУЛЕВАРДИ В СОФИЯ, ЗА ДА ПРАВЯТ ЗАДРЪСТВАНИЯ. ВРЕДНИТЕ ОТ ГЕРБ СА ТЕРОРИСТИ.
46
2
 
3
 
! Отговори
Мис Бонбони преди 55 минути
Помните ли предизборния плакат на Мис Бони "Писна ти от задръствания, нали?"
45
3
 
2
 
! Отговори
Koko преди 1 час
Гербавите искам да питам. Боли ли ? Боли ли, че далаверите секнаха ? Боли ли, че лапкането спря ? Скоро ще спре и лупкането. Щото без лапкане, няма и лупкане. И така като свършат пачките и кюлчета ще си ходите хем гладни, хем недотаковани.
44
1
 
6
 
! Отговори
Пълен палячо преди 1 час
Омръзна ми да гния на опашки в София. Като не могат да си настроят светофарите да слагат по един полицай. не е нормално от ситняково към цариградско опашката да е отпреди светофара на ситняково а горе да свети зелено 5 минути за 5 коли.
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Терзиев е едно недоразумение!!!!!!!!!!!
42
3
 
4
 
! Отговори
До Коко преди 1 час
Мисленето НЕ Е от силните ти страни!
41
2
 
3
 
! Отговори
ртхтт преди 1 час
какъв сос , за спагети ли ?:)
40
7
 
7
 
! Отговори
Коко преди 1 час
От коментарите си правя извода, че никой от коментиращите не е виждал центъра на София на живо последните 5 години. Вярвате на едни платени плювачи и ги следвате. Утре ще кажат, че сте и.диоти и вие ще ръкопляскате. Не се дръжте като севернокорейски поданици, а имайте активна гражданска позиция и изисквайте от тези, които ви стрижат 10 години и дадоха милиарди за ремонти в София без никакъв резултат.
39
6
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 час
Тази василиса все едно насила е там. Като е такава бизнесменка защо и беше да е кметша?
38
6
 
9
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 час
До кога този склефок ще се прави на кмет ?!??
37
3
 
9
 
! Отговори
Шофьор преди 1 час
Удивен съм, че са успели да се съберат и да поставят въпроса на дневен ред. Последните седмици трафикът е такъв, че никой не работи, единствено се виси по задръствания и се благославят всички чиновници в Столична община. Заприличахме на Ню Йорк не само по цени, но и по задръствания, единствената разлика е, че американският град е 9 милиона души население ...