Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция

Специален знак в Амолофи забранява използването им
12 юли 2024 11:58, Петър Бойчев
148
Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция
Снимка Фейсбук

Нашенец, плажуващ в Гърция, сподели знак, който забранява използването на хладилните чанти на плаж в Амолофи. „Да се знае, Ганя!“, пише Ангел Александров.

Разбира се, забраната не се отнася само на българи, а и за другите летовници. Но явно акцентът на мъжа е върху хората, които ходят на плаж и поръчват само едно фрапе, за да ползват безплатна сянка и да консумират донесена в чанта храна.

Това е причината все повече заведения по плажовете в Северна Гърция да искат отделна такса за чадърите и шезлонгите. Под публикацията на мъжа стана ясно, че не само българи се възползват от старата схема с фрапето.

„Аз повече румънци съм виждала с такива чанти.“, пише Татяна Г. „Не е само Ганьо , дори видях доста сърби със специални чанти, направени заводски да изглеждат като плажни .“, добавя Иво В.

„Точно на този плаж на Амолофи преди няколко дни всички гърци си носиха дисаги с провизии като за петдневен преход.“, пише Н.Н.

Други засякоха автора на поста, че консумацията в заведение не значи, че не си Ганя. „АнгилЕ, АнгилЕ, гледам обикалял си по Европата ама не си попил много! Само някой омекнал от слънцето турист дошъл при нас „на море“ може да си помисли, че като ходи без хладилна чанта и муа клуб сандвичите по биЙч баровете е голяма работа!“, пише иронично Кристина К.

Родител пък посочи, че когато си с деца и по-голям период от време – атрибути като хладилна чанта и столове са неизбежни. „Между 100 и 130 дни в годината сме на море в Гърция с 3 деца, та си нося всичко. Чадъри, столове, ядене и пиене… на места за батки това са 10х по-малко дни. Всеки сам си преценя.“, отбелязва Е.Е., пише Пирин Прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
11
 
! Отговори
до аз преди 1 месец
я гледай на Китен -Атлиман
100
6
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
В момента гледам къмпинг делфин. 30-40 човека на целио плаж. Трагикомично хаха.
99
7
 
24
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
От къде я измукахте от пръстите тая статия. С оня дето 130 дена в годината бил на плажа с децата.
98
3
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 1 месец
Блажев хапчетата
97
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно като на овце трябва да им сложиш табела ,да ги сриташ с остена ,щото то просто и нагло само не се сеща . Хвали се как и къде му е Безплатно и как гърците били мн щастливи Безплатно да го обслужват . Хората се хванаха за главата от българските тарикатлъци и простотии.
96
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
подобни знаци има край чадърите и леглата на кафенетата, за да не носят българите питиета и храна. Има надписи САМО на български по този повод.Иначе стотици, хиляди километри свободни и чисти плажове, без досадници "спасители",влизай, плувай,лови риба, каквото искаш.
95
4
 
5
 
! Отговори
До 84,88 преди 1 месец
Блажев,да те подсетя че си освидетелстван
94
4
 
23
 
! Отговори
1346 преди 1 месец
Аз не виждам нищо нередно в такава мярка, когато се касае за платените зони на заведенията. Това да си носиш там храна/напитки е все едно да отидеш на заведение и да ти позволят да си внесеш алкохол. Не си мислете, че само българите наглеят. Македонците и румънците с които напоследък се напълни Гърция са още по-нахални и мърляви. А на тия псевдо ВИП персони, които приемат хладилната чанта на плажа, като някаква черта на по-нисша прослойка, ще кажа само, че са жалки!
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубава работа ама
92
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щото па гадно е за едно фрапе да ти висят цял ден - знаете ли колко струва 1 шезлонг ,а 1 чадър ,а заплатите и осигуровките на работниците ,дето ги подреждат и чистят ? а счупени и амортизирани ? -щото мн е лесно да смяташ чуждата печалба отстрани ,да се праиш на селски тарикат авантаджия ,че и да се хвалиш с простотията си.
91
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
В Паралия в момента е 5 Е чадър с 2 шезлонга. Трябва да поръчаш за 4 Е за 4 часа- едно кафе е толкова.
90
5
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
В цял свят хората ползват хладилни чанти на плажа!Подобен знак има смисъл около баровете.Земята се затопля,хладините чанти ще са ежедневие за голяма част от годината!
89
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-правилно е и за Гърция и България и въобще - примерно 2 шезлонга и чадър 30 лв. -подарък 2 кафета/или чай/,2 води и купичка плодове . -това ще струва на чадърджията максимум 2 лв.
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те могат да си залепят каквото искат, но няма как да стане!
87
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха ха ха. Гледам камерите по морето. ПРАЗНО, а е средата на Юли. Ха ха. След 1,5 месеца сезона свършиииии. И пак ще ревът слабоумните "бизнесмени" по морето колко бил слаб сезона..... ама тоя път верно ще е слаб. Хак да ви е. Ха ха ха
86
4
 
4
 
! Отговори
кой обича преди 1 месец
турска анъм джи гьосурат одринка ходи в турция . 2 милиона малцинства са там през уикенд . за гръцка хубавица на плажа ходят пак 1-2 милиона българи . това е . лесно . скъпотия . първо крадат цяла година в българия - спекула, купен вот, наркотици , а после в гърция да харчат за седмица на морето .
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли пичета по гръцките плажове. В Поморие беше като епизод на NG само тюлени и морски лъвове се търкаляха по плажа.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да 81. Морето може, но туризма е 100 по зле от Гърция.
83
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тарикатите по нашето море, ще чакат туристи ама няма! Квото си надробихте това ще сърбате.
82
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С каквото и да плашите хората, всеки избира по-доброто, а по-доброто е в Гърция. Поне цацата не е по 80 лв. килото на плажа...