Калин Стоянов: Не допуснах ала-бала на изборите и това, колеги, не се прощава

Направих правилния избор, заяви още той
27 авг 2024 12:38, Нели Христова
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Много често ме питаха чий министър съм. Бях ваш министър, колеги. Бях министър на всички българи. Бях там, където имаха нужда от мен. Благодаря за безусловната подкрепа, която получих в стремежа да не позволя политическа употреба на ведомството".

Това заяви Калин Стоянов, който днес предава властта на новия вътрешен министър Атанас Илков.

"Имах силата да се изправя срещу схеми и зависимости. За да отстоя достойнствохто на институцията и на колегите си. Не допуснах ала-бала на изборите и това, колеги, не се прощава. Да, не бях послушан, но не съм и обещавал. Поставих едно единствено условие, а именно, да подбера екипа от хора, с който да работя. Осигурявах комфорт на всички, работещи в системата на МВР, но не и на политическите търговци, които се упражняваха по темата МВР и в частност Калин Стоянов", заяви той.

"Направих правилния избор, въпреки цената, която със семейството ми платихме през изминалите месеци, в които не секваха опитите името ми да бъде окаляно до степен на абсурдност", каза още Стоянов и потвърди позицията си, че МВР "не трябва да става заложник на болни амбиции".

"След като бях атакуван заради това мое убеждение, знам, че моралната победа е за мен, и се надявам, че времето ще го докаже", заяви Стоянов и допълни, че към останалите изпитва "съжаление, но не и съчувствие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от Политика
Мнозинството в следващото НС няма да стане с търсене по кръстовища
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това събор на лошо гледащите плосклоглави неандерталци ли е? Жална майка на тая държава, където полицията мяза на по-големи престъпници от престъпниците...
71
1
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Калин Стоянов продължава да не разбира ,че не Президента му е проблемът,за това ,че тези ,които умишлено го "осветиха" ,като "техен човек" и го предложиха "случайно" с репликата "що не сложите онова момче от БОП ",всъщност още тогава са му"скроили шапката",за да го изкарат от структурите на МВР и причината е ,не че "не позволи ала- бала на изборите" и затова не му е "простено" ,което не е така.Не му е "простено" ,но това ,че разследва АМ"Хемус" от "покровителите ",които са "палачите му"
70
0
 
1
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 седмици
ПОРЕДНИЯ МИСТЪР НА МВР, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ СКРИТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ТОВА КОЕТО Е СВЪРШИЛ И ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА БЕЗ ДА РАБОТИ. ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА ПРИ ВЯРНА СЛУЖБА КЪМ ШЕФОВЕТЕ ДЕТО СА ГО НАЗНАЧИЛИ ЗА МИНИСТЪР.
69
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 2 седмици
До коментар 67 мони. Хахаха, мони бонбони я не ме разсмивайте. В прочем, вие познавате ли ме че ми говорите на ти.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Копуване на последние избори беше най голямо . Погледнете какво направили ДПС в Северозападна България . Дилърите не се и криеха Само МВР стояха с гордо вдигната глава пред Пеевски
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Калине , още ли не си разбрал , че НЯМА НЕ-ЗА-МЕ-НИ-МИ !
66
1
 
1
 
! Отговори
Мони преди 2 седмици
До тони..Аве , Тонка , нещо ти се развали мечтата , да станеш гл. секретар на Калинката /Калинка от герб / .
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ала - бала , за народа , а за ПееСки , още 25 % отгоре , налЕ !
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Под крилото на Пеевски Калин Стоянов може да говори каквото си иска. Колкото до изборите, то май последните избори поставиха рекорд по най-много ала-бала.
63
5
 
2
 
! Отговори
тони преди 2 седмици
в прочем направете си извода, ако Калин Стоянов беше корумпиран дали щеше да си купи коли и апартамент на кредит, вместо да ги купи директно . ето това е още едно доказателство колко достоен и свестен е батко Калин Стоянов. Не ви е срам. Неблагодарници такива. Срам и позор
62
6
 
2
 
! Отговори
тони преди 2 седмици
дай боже един ден Калин Стоянов да стане президент, тогава с сигурност всички ще сме много по добре. На всички който поискаха оставката на Калин Стоянов, на всички който постъпиха не справедливо и не честно с него, моля не забравяйте че бог гледа и е справедлив, колелото се върти рано или късно всичко се връща. А на онези който казват сега как Калин Стоянов и жена му ще плащат колите и апартамента , сори но какво ви интересува, вие ли им искарвате на хората парите че се интересувате. В прочем на
61
7
 
1
 
! Отговори
Тони преди 2 седмици
браво на г-н Калин Стоянов. Достоен министър, свестен човек. Много не справедливо постъпиха с него. Калин Стоянов направи много за държавата и за хората, и сме му благодарни и въпреки че не е вече министър ни ще продължим да го подкрепяме и за напред. С каквото и да се захване от тук насетне с сигурност ще бъде много успешен, достойния и свестен човек го търсят и искат на всякъде. А корумпираните ала бала никъде никой не ги иска. Наистина е жалко че много хора не успяха да оценят Калин Стоянов.
60
0
 
7
 
! Отговори
Гешев преди 2 седмици
Е шиши ще му намери друга доходна работа - шеф по митници нещоАла бала както казва калинЗа наш човек винаги ще изкочи заек от храста
59
0
 
2
 
! Отговори
Чобан преди 2 седмици
Само ако знаете как се трият коментари якоооо
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Услади му се на калин - поста , защо му бе да слуша пеевски и да вдига протести с аверите от - мвр
57
0
 
2
 
! Отговори
КАК ЩЕ ПЛАЩА? преди 2 седмици
ЩЕ ИСКА ЗАЕМ ОТ ДАМАДЖАНАТА И ПУДЕЛА ЩЕ МУ ДОНАСЯ ПАЧКИТЕ.
56
1
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Сега кой ще плаща аудитата и апартамента
55
0
 
1
 
! Отговори
ала или бала преди 2 седмици
това ми звучи на арабски
54
1
 
5
 
! Отговори
КИРО ПРОСТОТО преди 2 седмици
АЛАБАЛА С ПРЕЗИДЕНТА, НЯМА ДРУГ НАЧИН. ЕМИ БЕЗ АЛАБАЛА СЕ СТОПИХМЕ НА ПОЛОВИНА. ПОСОЛСТВОТО ТАКА НИ ПОДПРЯ.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом никой не оспори изборите сега какво реват? Значи никой не оспори резултатите от 9 юни 2024, а сега се сетила Мара да се ......побаpa.