Дрън-дрън! Никой не ми е казвал, че ще спират газа

Станишев опроверга твърденията, че още на 18 декември Русия ни предупредила за проблемите с газа
8 яну 2009 19:47,
81
Дрън-дрън! Никой не ми е казвал, че ще спират газа
Снимка: Булфото

"България не е била предупреждавана за спирането на доставките на природен газ", категоричен бе премиерът Сергей Станишев.

По този начин той опроверга съобщенията, че Русия е изпратила още на 18 декември писма за евентуални проблеми със снабдяването с природен газ за ЕС.

По данни на Кризисния щаб се осъществяват 45% от нормалното ниво на доставките на природен газ, обяви Сергей Станишев.

По думите му в резултат на инвестициите в находището в Чирен капацитетът му е увеличен с една трета -  до 1,3 млрд. куб. метра.

От тях 540 млн. куб. м са ефективен запас, който може да се черпи. 

През първия месец може да се теглят над 4 млн. кубически метра дневно и така да осигурим около една трета от нужните на страната количества, заяви премиерът.

"Запасите от газ в Чирен ще стигнат до края на зимните месеци", съобщи началникът на хранилището.

Като стратегически обект то е осигурено с двойна система за електрозахранване.

Станишев допълни още, че към момента износът на електроенергия е 650 мегаватчаса.

Консумацията в страната е била 6468 мегавата на 6 януари, като на 7 януари е имало известен спад на консумацията на ток.

"Водещ приоритет за нас е гарантиране на отоплението на хората, детските градини  и болниците", заяви премиерът.

В София 3 от топлофикациите са минали на мазут и утре до обяд ще се осигури нормализиране на подаването на топлинна енергия.

От 2671 училища в страната 84 са във ваканция заради проблеми с отоплението, зъвърши премиерът.

Всичко за кризата с газа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
хей хей преди 15 години
да си ходи. Държи се неадекватно непрекъснато. Псува в парламента, нарича хората циркаджии. Заедно с онзи фалшив президент, който обеща референдум за смяна на избирателната система, а не го проведе - да си ходят на село да цепят дърва.
19
0
 
2
 
! Отговори
14 преди 15 години
Комунист,ако не излъже и не открадне - то значи,че не е комунист!
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Руския фашист ви го каза ... ***
17
0
 
2
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
..........То ,че не ти е казано е ясно.А може и да не си чул какво ти каговорят,а наи вероятно не си Разбрал.Кризата е факт.Загубите са за стотици милиони.Не си уволнил никои.Ами ти тогава трябва да си ходиш.Между другото си за затвора.Некъдърноста не е оправдание.ДАНС следи журналистите.ТЕ ЛИ СА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.ИЛИ СА ЗАПЛАХА ЗА НЕКЪДЪРНАТА ВИ ВЛАСТ.ВИЕ ЛИ СКЛЮЧИХТЕ ДОГОВОР-ДА.ИЗПЪЛНЯВА ЛИ СЕ-НЕ.КОИ КАЗА ,ЧЕ Е ЗА ДОБРОТО НА СТРАНАТА-ВИЕ.КОИ Е ВИНОВЕН-МАРСИЯНЦИТЕ.
16
0
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ФАШИСТ преди 15 години
Сдохните болгары, умрите. Вам нет места среде нас. Рабы сдохните, сдохните. Вы ПРЕДАЛИ РУССКИХ, это кара Божья!Смерть предателям, идите просите помощь у США! Вы нас предали, теперь мерзните!
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Истината е че Путин се опитва да действа като малък Хитлер. Решил е да саботира Украйна заради желанието и да е близо до Европа. България е дребна странична жертва. Това е истината другари червени бетонни мозъци.
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
а тея хора с какво ще се хранят ? ..ето ние не работим - щото няма газ ...мноо сте нагли всичките политици ..трябва в белене да ви заточат. а на другите ще кажа, че русия си е в правото да спре газа - щом не и се плаща ..газпром да не е банка, че да отпуща кредити ?!
13
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 15 години
Ами щом не го *** за слива,да им се раэсърди и да подаде оставка.Немам нерви,пичове!!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
ne преди 15 години
smart za chervenite babichki deto gi izbraha tiq i ni dokaraha d o tyka
11
0
 
2
 
! Отговори
cv преди 15 години
Ако Премиера от правителството на А. Доганов е цитиран точно, нищо не ме спира да кажа...,СЛУАЙ БЕ, УКРАИНСКИ ***...Не е нужно човек да е компетентен, но ТИ СИ ПЪЛЕН !ДЪРЖАВИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТразчитат на 5 вида суровини за енергия - атом, въглища, нефт, газ(метан) и вода. Правят се такива разчети, че дори един от источниците да спре напълно(както днес газа), чрез другите държавите да не усещат кризата, НО ЗА ТОВА САМО ЛАПАНЕ НЕ СТИГА ТРЯБВА И..., ТОВА ОТ КОЕТО ТИ СИ НАПЪЛНО ЛИШЕН.ЧУЙ МЕ, БЕ ***...1. Няма решение на Европа за спиране на ядрените ни реактори! Това е предложение на тогавашното ни правителство... Но дори и да имаше решение, Чл. 36 от договора ни дава право, при криза в сектора като днешната да ги пуснем... Навремето Соломон Паси излъга цялата ни нация, че ще ги пуснем след партньорска проверка..., НО ВИЕ ЛЪЖЦИТЕ СТЕ СИ ЛЪЖЦИ!!!2. Кой ни е спрял до сега, да си направим връзки с газопроводите на Гърция и Румъния, че и през Турция можем да ползваме Ирански газ, до осигуряването на Египетски, Туркменистански или Казахтански... Кой ни спира да се свържем с Европейстите газопреносни мрежи... След газовата криза от 2006г. това е въпрос от ЖИЗНЕНА ВАЖНОСТ ЗА НАЦИЯТА НИ!!!3. Кой пречеше на правителството ти да изиска, чрез закон, всички структуроопределящи предприятия, да се самоосигурят поне с два основни источника на енергия и един авариен!!!ПРЕЧИ ТИ БЕЗДАРНОСТТА И ЛИЧНО ТВОЯТА КОРУМПИРАНОСТ!!!РЕШЕНИЕ ИМА!!!ВЪПРОСА ДНЕС Е, не с какво Европа МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ..., в условията на ОБЩОЕВРОПЕЙСКА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА, а ние с какво МОЖЕМ ДА ПОМАГНЕМ НА ЕВРОПА...!!! ТЪПАНАРЧО, договора с Е.С. е ясен... В условията на днешната енергийна криза, ТРЯБВА незабавно да "пуснем", след завършване на ремонтите, малките четири реактора и ДА ДАРИМ ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ с 1600 мегавата качествен и високо рентабилен за нас, електрически ток, с което значително ще подобрим външнотърговския си баланс, и значително ще се приближим, до пълно изпълнение на изискванията за влизане в Еврозоната!!!ВСЯКО ЗАБАВЯНЕ СЕГА, ЗНАЧИТЕЛНО ОЩЕТЯВА ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА И ЕВРОПЕЙСКАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ, КОЕТО ТИ ОЧЕВИДНО ЦЕЛИШ!!!Опозицията Е ДЛЪЖНА НЕЗАБАВНО ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!!- Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ,С КОЕТО ИЗВЪРШИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!НО ИЗБОРИТЕ ИДВАТ!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Rocky преди 15 години
На тоя т.н."премиер"!!! Та нали неговия подчинен *** П.димитров се окъка с приказката,че бил предупреден,но не вярвал,че ще се случи!!! Хвала и почит на всичките ни "УПРАВЛЯВАЩИ"!!!ПРОКЛЕТИ ДА БЪДАТ!!
9
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Истината е че Путин се опитва да действа като малък Хитлер. Решил е да саботира Украйна заради желанието и да е близо до Европа. България е дребна странична жертва. Това е истината другари червени бетонни мозъци.
8
0
 
2
 
! Отговори
СТАНИШЕФ преди 15 години
а бе, на 18 казаха по БТВто че, ще сигурно ще спират нещо, ама газ ли беше, *** ли беше, райски ли, природен ли, казва ли ти някой?! Пък и то за България ли се отнасяше, знам ли?
7
0
 
2
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
Аз му вЕрвам, че не са му казали..то нас кой ни бръсне за слива.Заради ей такива мишкардаци като тоя *** сме на тоя хал!
6
0
 
2
 
! Отговори
Koi go uvajava Stani преди 15 години
E kvo stava?....Nikoi ne moje da kaje,za6toto pravitelstvoto e kakvo............................................. .................................................. ...........NEKOMPETENTNO !!!!!MMi6ki i plyhove!!!!!!!!!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
малиии преди 15 години
ХАХА, НЕ ЛЪЖИ ПРОДАЖНИКОООО, ВСИЧКИ ТЕ ВИДЯХМЕ КАК БЕШЕ СЕДНАЛ ПРЕДНАТА ВЕЧЕР ПО НОВИНИТЕ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА ЕДНА МАСА С ШЕФА НА БУЛГАРГАЗ И ОНЯ ДЪРТОФЕЛНИК - МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА С НЕКВИ ПАПКИ И ПРАВЕХТЕ РАЗЧЕТИ!!! ПРЕДУПРЕДНИ СТЕ БИЛИ 1000%!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 15 години
Че кой е тоя ,че да му съобщават?Мишок!!!!И ако му бяха казали,какво?
3
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
da beeeee....nqma li nqkoi da mu zapushi ustata s terlik na toq papagal :D
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ей кирикандзер,я марш в сибирската землянка бе некъдърен крокозъбел
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев, ни лук ял, ни лук мирисал.