Евродепутати "за" отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"

Джефри ван Орден поде инициативата в ЕС за повторния пуск на двата блока
8 яну 2009 16:45,
94
Евродепутати "за" отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

По инициатива на Джефри ван Орден евродепутати настояха Европейската комисия да подкрепи запитването на българските власти за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от Европейската народна партия.

Буквално преди часове министърката по европейските въпроси призова да не се реанимира въпросът с повторното пускане на двата спрени реактора.

Гергана Грънчарова заяви категорично, че пускането на блокове 3 и 4 на централата няма да ни донесе ползи от ЕС.

Сега обаче в писмо до комисаря по енергетика Андрис Пиебалгс бившият докладчик за България -  Ван Орден, припомня за отправените от него предупреждения за зависимост от Русия по отношение на природния газ, която би довела до криза - "такава, каквато претърпява България в момента", завършва британският евродепутат.

Орден бе смятан за един от най-ревностните поддръжници на удължаването на  работата на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 15 години
В света на международната политика важи принципа - "Искай много, за да получиш това, което ти трябва"
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
gran4arova prostituka ot magistrala trakia da ti tura maaaaaaaaa
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...това е - чуждите искат да пуснев реакторите и да фабрикуваме евтин ток, нашите "държавници" не щат. Тоя Орден вярно заслужава орден (Стара Планина не - след като го връчиха на престъпници като Патков, Доганоглу, Кобургът, той е опорочен завинаги), а тая *** Гергана някаква си, трябва да бъде публично убита с тояги като бясна *** !!!Предлагам още на протестът на 14-ти да я хванем тая и да я "оправим".
10
0
 
0
 
! Отговори
Економов преди 15 години
Точно така Ордене, не я слушай тази министърка от наведенета снимка!http:// dnes . bg/article.php?id=63744
9
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Тази женица наистина публично се изложи и вече и да иска не може да го промени!Колко ум имат в главата си нашите политици е безспорно! Чужденците настояват за пускането на двата реактора, а нашите политици - не, та не! Пълна пародия!Интересно Грънчарова какво ще измисли за оправдание...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам, този Ван Орден да му връчим орден "Стара Планина", "Герой На Социалистическия Труд" и каквото му душа сака и да го направим почетен гражданин на Козлодуй
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За какво се кахърите? Колкото и блока да работят в Козлодуй, Белене и където си искате още - ще печелите от тях толкова, колкото получихте и получавате от хотелите по моретo и балканите, от европарите, които дойдоха досега и т.н...Или ви е достатъчна гордостта, че НРБ произвежда и петилетката се преизпълнява?Следващата новина може да е за медиците - пак ще захапете и тръгнете да съдите Кадафи и т.н. простотии.А какво ли се случва през това време в реалното измерение?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Герганоооооо, що не си гледаш работата и я си виж личната карта да видиш на коя държава си гражданка, на България или на Франция, Румъния или Гърция заради които ни затвориха блоковете на АЕЦ-а
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
3-ти блок не може да бъде пуснат, залагам 5 кинта че не бачка
4
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 15 години
Ние не смеем, те ни натискат, какво ще правим, а?Жалка история ,жалко правителство !Все някой друг трябва да мисли и да взима решения!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
страхотно овладяхме атома и сега дори прости хора могат да си играят с реакторчетата
2
0
 
0
 
! Отговори
nia преди 15 години
Пак мислят за собствения си джоб. България нямала да има ползи от Европейския съюз! Ако помислим от гледна точка на народа, ще имаме парно, ток и т.н., но за сметка на това пък управляващите няма да имат полза, защото няма да има парички които да крадат. Така че, министърката да си върви и цялото правителство!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
GoGO Nuclear lobi gogo