"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ

Ковачки, Каракачанов, Личев и Дилов-син искат отварянето на спрените блокове
18 яну 2009 08:13,
104
"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Движение “Напред” организира днес митинг-шествие в подкрепа на отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Коалицията от „Лидер”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден протестират и за отстояване на идеята за силна българска енергетика.

Шествието им ще тръгне от НДК в 11:00 часа с маршрут по бул. „Витоша” и ще продължи с митинг в 12:00 часа на площад “Независимост”.

Преди две дни премиерът обяви, че е дал указания правителството да започне техническите действия за подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ "Козлодуй", ако газовата криза продължи“.

По думите му техническата подготовка на блока ще отнеме 45 дни.

Сергей Станишев подчерта, че евентуалното отваряне на спрените блокове трябва да стане в постоянен диалог с ЕС.

Според него при евентуално отваряне на един от блоковете, което ще бъде временно, България ще се позове на член 36 от договора ни за членство в ЕС, който дава възможност при извънредни ситуации да се взимат такива мерки.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
червените олигариси!При работещи мощности през 1984г имахме режими на ток 2ч има 4 няма!!!Комунистите провеждаха геноцид над българското население , а в същото време продаваха на турция и Гърция!Подготвят се да строят белене но отново с руски технологии въпреки че сме членове на ЕС, с което увеличават зависимостта ни от големият брат...отварянето на 3 и4 блок ще доведе практически до излизането на страната ни от ЕС!!!Това явно е и целта на червената върхушка1Визови режими за обикновения българин и закотвянето на младежта в България1Червените олигарси имат нужда от свежа работна ръка със заплати от по 300-400лв!Какво направиха румънците?направиха си френска атомна централа..привлякоха рено да инвестира в страната имПривлякоха и Ровер след като бе прогонен от правителството на Ж.виденов...Реално интеграцията на България със страните от ЕС не е удобна на личности като ковачки..каракачанов..стани Гей..БСП+ДС=ГЕРБ...АТАКА...ЛИДЕР...ВМРО...ЗНС .. Гергьовден Членството ни в ЕС виси на косъм!Да бъдем бдителни !
82
2
 
0
 
! Отговори
Мнение преди 15 години
Страна без сериозна енергиина инфраструктура за нищо не става.Затова трябва да се борим да имаме и развиваме ядрената си енергетика. АЕЦ - трябва да работи с нормален капацитет и второ АЕЦ трябва да си направим.
81
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Кой ще ни вкара.Нямаго вече Съветският съюз от 20 ..какво правим:)
80
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Албанците са по добре от нас.И косово никога не е било сръбско..Остана ви една Албания да плюете комунисти,и дса се биеете в гърдите..че сме по добре от тях.Да ама не сме:)Да ви благодарим и за това комунисти.
79
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ei Kostovistite-Belene za vas na4elo s vojda vi da 4ukate kamani
78
2
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
BRAVO!
77
2
 
0
 
! Отговори
Do 74 преди 15 години
BRAVO!
76
2
 
0
 
! Отговори
Ивчо преди 15 години
Ти откъде си толкова информиран, бре? Много сте компетентни повечето. Ако правителството каже "пускаме" без да се мазни на онея *** от ЕС, значи пускаме, ако ли не, ще си седим така и ще се усмихваме все едно яйца ни белят насреща.
75
2
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
3 и 4 блок няма да се пускат. Белене също няма да има
74
2
 
0
 
! Отговори
Свилен Милев преди 15 години
Вече нямам съмнение какво донесе Серьожата от Москва - не квас, не сифилис, а идеята да се разиграва ЕС. Нямаме хляб, но дайте да отворим завода за сол, който ни затвориха лошите европейци с присъединителния договор. Проблемите в един сектор стават причина за разграбване на друг. Да вдигнем кръвното на еврократите, а после да им продадем хапчета за смъкване на Софарма!Управленското безумие достига нови висини, Първанов, БСП и ДПС пеят в хора на безочливия популизъм. Дори на хартия още строят Белене с руските си приятелчета! Не разбирам как едно правителство се хвърля на ядрена енергетика, след като не е достатъчно компетентно за 3 години да построи една *** магистрала. Явно комисионните и апетитите на партийните спонсори са много големи, а ядрената романтика сред избирателите надмогва над здравия разум и компетентната оценка. Козлодуй е добра централа, но не е машината за пари, кокто ни я описваше Бай Тошо едно време, а дори и да успеят да отворят блока за 2 месеца, пак ще изпукаме от студ без газ за парното. Отработеното гориво можем да складираме на Позитано 20, там и без това всички са облъчени.Черешката на тортата е решението на независимия депутат Станчо Тодоров: ЕС ще ни компенсира за загубите от газовата криза и с част от парите ще си платим санкцията за пускането без разрешение на реакторите.Това правителство формално ни вкара в ЕС, но в момента прави всичко по силите си да ни изхвърлят оттам. Аман от *** и дупедавци, за комуниста националното предателство не е навик, не е традиция, ами условен рефлекс.Трябва да пуснем и 4те блока на АЕЦ,нищо че енергопреносната ни мрежа не може да издържи и 80% от сегашните мощности за производство на ел. енергия.С други думи сега изнасяме ел. енергия защото просто за да ползваме сегашните мощности са необходими инвестиции за още една Белене, но в електропреносната мрежа.
73
2
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
Костов е бил все пак преподавател в Икономическия Университет в София и финансов министър в България така че е нормално когато е бил министър председател да сме били по добре , а се видя че за да падне правителството трябва и финансиране , човека си кара с автобуси хората от провинцията , но все пак тези хора са от България , а не от Турция , на *** Доган много поздрави на майка му , това че и в Напред има представител на ДС известния К.Каракачанов макар че нямам лошо мнение за него , но бивша лека жена и бивш полицай няма
72
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Добре че ме подсети за Косово. Тоя факт го бях забравил.... Първо: Шапка свалям на Милошевич че изтрепа толкова много *** от албанците, който искаха ( и накрая успяха де) да отцепят Косово! Малко им беше на тези ***. Още трябваше да ги бие!!! Ти като си толкова дащен би ли дал половината от апартамента си на комшията ако ти го поиска, защото у тях се размножават като ***??? Аз не бих... Същата е ситуацията и с Косово, но и там както и в БГ има достатъчно гъ.зоблизници на запада и за това Косово се отцепи. Би ли бил съгласен Родопите и Кърджалъка да станат автономни области? За тва не ми говорете врелинекипели и не защитавайте тоя продажник от ромски произход Иван Костов! Господ да го убие мръсника неден! Като толкова хора го обичат защо никой не тръгна оня ден след него като излезе като "гражданин"? Защото хората го видяха що за *** е за 4 години! И тея статистики са гола вода. Според тебе реално ли е нашата инфлация да е колкото на Германия примерно, че и по малка а горивата да са на цените на техните а заплатите 10 пъти по ниски? Тези статистики са за наивници. Които им вярва да е жив и здрав
71
2
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Nexusss,понеже искаш факти ,ето следните :1.По времето на Костов бяхме по икономически показатели по-добре от Румъния.2.По неговото управление приехме държавния Герб .3.При Костов НИКОГА държавата ни не е била отъждествявана с *** !4.Два пъти годишно се вдигаха пенсии и заплати с по 10 %.5.Костов не допусна бежанци -шиптъри на Българска територия по време на войната в Косово -списъка е дълъг ....
70
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отдавна съм излязла от България ,някой може ли да ми каже нещо по-вече за Ковачки ,откъде е родом и ....,благодаря ви .
69
2
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
Blagodarja za smislenite razsajdenia. Dokato ima hora kato vas, ima i nedejda!
68
2
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
Ako ne beshe Ivan Kostov i reformite, napraveni ot nego, sega shtjahme da sme darjava ot roda na Belarus. Njama samnenie, che mnogo hora predpochitat takova razvitie v BG. To, kakto e tragnalo, ne e kasno. Jalko za evropejski misleshtite bqlgari, po-tochno tezi, koito vse oshte ne sa napusnali tozi komunisticheski raj.
67
2
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
nexusse, понеже очевидно не харесваш Костов, кажи ми кой поддържаш. Само не ми казвай, че всички са маскари защото точно заради такъв тип мислене България е на този хал сега. Предложи нещо (само не популярните в последно време искания за мажоритарна система и тн, защото и тях трябва определена партия да ги изпълни). За ТЕЦа и Невтохим в момента нямам информация колко са печелили, тъй като нямам време да я търся сега. Ако ти имаш ще се раздам да я споделиш с мен (но от някой легитимен източник, а не кво ти казал някой си). Виж на този линк данни за БВП на България след 90-а. Забележи, че БВП пада главоломно от 90-а година насам и едва след приватизацията, която Костов направи държавата тръгва нагоре. http:// .indexmundi.com/bulgaria/gdp_real_growth_rate.html Да корупция имаше, но как можеш да очакваш да няма в държава без съдебна система (пак заради БСП) и с пенсии от по 6 долара и заплати от по 15.А за това кой ти плаща, ами който има интерес от идеите, които изказваш, а именно ДСП и БСП. Те години наред промиват мозъка на хората, че не трябва да се гласува и всички са маскари и тн.
66
2
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Чета сега : 4000 били излезли на площада за пускане на АЕЦ-а !...Питам - КЪДЕ бяха тия 4000,които трябваше да протестират срещу правителството и за свалянето му !!! Защо се позволява народното негодувание да обслужва отново чужди(руски) интереси и на нашите новобогаташи,крадци и олигарси,а най-вече на самото правителство !!!!! ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ ПЛИТКОУМИЕТО НА НАРОДА НИ ! Не се борим за НЕЗАВИСИМОСТ,а сме тръгнали пак като овце след първия овчар без да мислим !!! Не ТОК ни трябва,бе тъпанариииии!!!!!! Ток си имаме(дори в излишък,щом изнасяме) !! Трябва да СИ РАЗРАБОТИМ НАШИТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ,ЗА ДА СМЕ НЕЗАВИСИМИ !!!!!!!!!!!!!!Понякога чак ми се иска да не влизам в сайта,че да не си вдигам кръвното !...
65
2
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Не трябва да пускаме нито един от тях. Защо? Защото не правим никаква диверсификация относно енергийната си политика. Горивото, нужно за пускането на реакторите, е руско и след използване отива в Русия. Каква промяна има? Никаква - пак ще зависим от Путин. Трябва да построим Белене, но не по руски проект и не с руско гориво. А и за какво ни е в момента? Да рискуваме ЕС да измизли процедура, въз основа на която да ни изхвърлят. А и, за да се вържем още повече с Русия. Всички говорят за газовата криза и нея като основна причина за пускането. Няма смисъл. Има технологично време за процедурата, за пускането и така нататък, което ще мине месец. А твърдят, че имаме газ до 21, днес е 19. Няма смисъл. Ще се споразумеят. Проблема е, че управлящите в момента никога не са искали да спираме 3 и 4 блок на АЕЦ-а, нито пък са били "евро-оптимисти"... Не ни трябва такова правителство, в такава ситуация.
64
2
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Все си мисля,че от където и да погледне човек нещата,все сме зависими ! Я от Русия,я от Турция ! От една страна виждам новата Русия на олигарсите,на агресора Путин,стремящ се към възвръщане на изгубено влияние на Балканите...и от друга - агресивното и налагащо ЧУЖДИ правила попълзновение на ЕС за същото такова влияние ! Къде сме ние ??? В момента виждам България не само като турска тоалетна(което си е абсолютно вярно),но ме тревожи и мисълта да не я видим след време като руска тоалетна ! Разнопосочните сигнали,идващи от страна на правителството ни показват,че опита им да седят на два стола,тотално се провали ! На-доброто решение за страната ни е,ако не сме зависими нито от ЕС,нито от Русия,а най-вече - от Турция ! Как,обаче,би могло да стане ?