"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ

Ковачки, Каракачанов, Личев и Дилов-син искат отварянето на спрените блокове
18 яну 2009 08:13,
104
"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Движение “Напред” организира днес митинг-шествие в подкрепа на отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Коалицията от „Лидер”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден протестират и за отстояване на идеята за силна българска енергетика.

Шествието им ще тръгне от НДК в 11:00 часа с маршрут по бул. „Витоша” и ще продължи с митинг в 12:00 часа на площад “Независимост”.

Преди две дни премиерът обяви, че е дал указания правителството да започне техническите действия за подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ "Козлодуй", ако газовата криза продължи“.

По думите му техническата подготовка на блока ще отнеме 45 дни.

Сергей Станишев подчерта, че евентуалното отваряне на спрените блокове трябва да стане в постоянен диалог с ЕС.

Според него при евентуално отваряне на един от блоковете, което ще бъде временно, България ще се позове на член 36 от договора ни за членство в ЕС, който дава възможност при извънредни ситуации да се взимат такива мерки.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Агитката на агент Гоце е решила до края на 2009 да не бъдем в Европейския съюз ,каква по добра ябълка на раздора както в момента АЕЦ,,,,,спряха им парите от Европа ,казаха им че са крадци и мафиоти .желязната лейди Плугчиева вече е навела глава и гледа надолу (а какви амбиции имаше само) ама направо безобразие постоянно ги обиждат от Европа ,,не може даже спокойно да се краде ,,искат изкупителни жертви (крадци на еврофондове) ами кои да са жертвите --някой сополив *** или *** българин ,,,направо стана невъзможно да се живее в тази страна не могат да се усвояват средства ,,,,затова в името на народа отваряме АЕЦ (за да правим далаверки) и Европа като ни изгони ние пак ще бъдем герои в народните очи
62
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Не разбрах пак кой ми плаща? НАЗОВЕТЕ МИ ИМЕ не само да ми се пенявите тука като !
61
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Хахаха жалки сте и двамата! Кое предприятие е губещо бе? Нефтохим ли? Или ТЕЦ Марица изток 3? Казах ви като пишете нещо да го подкрепяте с факти.... Лаладжии има бол тука тва го видяхме! Ако ще ми лаете тука и двамата по добре си извадете главите от гъ--овете и се огледайте къде живеете....В една разпродадена за жълти стотинки държава... Костов ще ви свали и парцалите от задни--те ако още имате такива жалки мижитурки с вас! КОСТОВ НА РАЗСТРЕЛ заедно с другите който ограбиха България!!! А те не са никак малко......
60
2
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
ЗАЩО ДА ОТВАРЯМЕ 3 и 4 БЛОК?ЕЛ.ЕНЕРГИЯ или ПРИРОДЕН ГАЗ ни липсва?В малка степен, съвсем малка при това, ел.енергията ще компенсира липсата на природен газ.600 000 лв не са пари за изхвърляне за никой от тези, които финансираха Гоци за избирането му.НЕКА МУ ВЛЕЗЕМ В ПОЛОЖЕНИЕ НА ЧОВЕКА -ИМА ВЕРИСИИ.ПЪК НОВА ПАРТИЯ СЕ ПРАВИ С КИНТИ - АКО НЕ СЕ ИЗДЪЛЖИЛНА НУЛА - НЯМА КОИ ДА МУ ГИ ДАДЕ!ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА - РЕАЛНА - ПРИЧИНА ДА СЕ ИСКА ОТВАРЯНЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ БЛОКОВЕ НА АЕЦ-а.МАЙ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ПОЧНЕ ДА ПИШЕ МЕМОАРИ И ДАВЪЗДИША ЗА ПУПИН .В СИРИЩНИК - НА СПОКОИСТВИЕ!
59
2
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
nexusse, това, което направи Костов беше наложително за да се оттърве държавата от губещите редприятия. Това беше направено във всички страни от ившия комунистически блок. Друг е въпросът, че те го направиха през 91-92 и взеха по-добри цени, а нашите комунисти предпочетоха да ги цоцат до дупка вместо да ги приватизират. Костов направи много реформи, поради които държавата все пак върви напред въпреки некадърното управление на НДСВ/ДПС и сегашното. *** кво ли ти обяснявам сигурно и ти си от платените форумисти. В днес.бг с лопата да ги ринеш
58
2
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Престани, бе платено безгръбначно.Ясен си ми като бял ден. И теорията която се опитваш да развиеш тука - пак ми е ясна т.е. "всички са маскари". И да убеждаваш хората, че от тях нищо не зависи. Та да си казват:" Абе що да ходя да гласувам- все тая"Ясно ми е и кой ти плаща-тия които имат интерес от ниска изборна активност.Само едно не ми е ясно- как гледаш в очите децата си. И накрая нещо запомни от мен-за да си мъж не е достатъчно само да имаш нещо в панталоните си.Ако вдяваш за що иде реч, де.........
57
2
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Може, може. Ако БСП и ДПС спечелят пак изборите ще излезем със сигурност като гледам как са я подкарали. Постоянно се репчат на ЕС и то когато нямат никакво право. Още ни търпят понеже чакат изборите. Дано ДСБ да влезе в следващото управление, че да се пооправим, че пак ни разказаха играта ***
56
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Да правилен избор! Точно за "другаря Костов" трябва да се гласува! Тъкмо да се върне на власт и да продаде това което не можа за 4 години! Нека ти кажа едни от големите предприятия които "подари другаря Костов": ТЕЦ "Марица Изток 3", Нефтохим, Бисер Олива - Стара Загора, Полимери - Девня. В последните две работниците бяха тотално докарани до просешка тояга защото имам лични наблюдения. На Полимери с месеци не им бяха изплащани заплати!!! Айде следващия път като пишете нещо подкрепяйте го с факти защото празни приказки всеки може да пише!
55
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОТ ЕС НЕ МОЖЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ,НЕ РАЗБРА ЛИ ?НИКОЙ НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕ.САМИЯТ ЕС НИ ПРИЕ С ЦЕЛ ДА ОГРАНИЧИ ИСЛЯМА.НЕ ЗА ДРУГО.
54
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТИ КАК ГО РЕШИ,ЧЕ БАБИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП?ТОЗИ ПЪТ МОЖЕ И ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ.ТИ ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ СА МНОГО ДОВОЛНИ.Я ВИЖ НА ПРОТЕСТА ИМАШЕ ПЕНСИОНЕРИ БОЛ.ВЕЧЕ И ТЕ ПСУВАТ ПО СТАНИШЕВ.АЗ МИСЛЯ,ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА АТАКА,ЗАЩОТО ВОЛЕН ОБЕЩА 200 ЛВ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ.
53
2
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
Az shte glasuvam za Kostov. Dva pati sled komunistichesko upravlenie uspja da izpravi BG na kraka, napravi mnogo za vlizaneto ni v ES i evropeizaciata na stranata. Mojesht darjavnik i ikonomist.Jalko, che platenite jurnalisti na KDS razpostranjavat nebivalici za nego i oshte po-jalko, che ima tolkova glupaci da im vjarvat.To i zatova sme na tozi hal!
52
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
според Сидеров ако вземе властта веднага отваря реакторите и съответно автоматично излизаме извън ЕС.
51
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
засега май само ГЕРБ не се юрна да отваря блоковете на АЕЦ, най-вероятно ще гласувам за тях.
50
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
автобуси докараха току що в София партийните клакьори от цялата страна.А плащаме тези разходки всички ние.Докога?
49
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Добре! Всички да гласуваме!?!?!?! Но за кого? Кажете поне един за когото си струва!!!!!!!
48
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може и да е полезно за България пускането на АЕЦ, но ако има прозрачност на печалбите и управлението на енергетиката. А то Ковачев и Дилов -син, ами те са .......си направо съмнителни типажи. Точка. С ТАКИВА ВОДАЧИ -не се тръгва.
47
2
 
0
 
! Отговори
Cobra 89 преди 15 години
Туристите Каракачанов, синчето Дилов, Мозерци, Гичевци и др. влюбени в държавната ясла,постянно търсят "ракета -носител" да ги отнесе мечтания рай.Сегв са се лепнали за Ковачки с което наистина улучиха десятката, тъй като този мафиот е спонсор на Гоце Първанов,негов приятел и най-важното СОБСТВЕНИК НА ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА /вкл.атомната/ на България и околните държави. Но тези приятелчета нека не забравят кой избира Народните представители.
46
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много по добре е всички да гласуват.Но тук пак се обръща на политика ,различно от темата / но да не забравяме че енергетиката е част от политиката /.
45
2
 
0
 
! Отговори
Stratford преди 15 години
Тоя Ковачки е бил по-голям *** и от мафиотите от бившите групировки. Четох в една книга, за БГ олигарсите пишеше за него. Пил женен за някаква гнусна чалгарка и за малко са щели да се сбият заради нея с покойният вече Георги Илиев. Ама Илиев отстъпил... Отделно, че пишеше, че този имал най-голямата и добра охрана в Мангалия, по-добра и от тази на доган. Единствената му цел на този безподобен *** е да влезне в Народното събрание и по този начин да си купи имунитет...Ето това са следващото поколение политици, които ще ви управляват.
44
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Я кажи сега кой ми плаща да драскам тука? Кой ще е тоя дето има файда да няма нито една пшусната бюлетина (което естествено няма да стане). Единствения който може да се облагодетелства от това е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!! Тая *** трябва да се отстрани от народното събрание. Докато все едни и същи са горе все ще сме така и нищо няма да се промени! Тука не говорим за цветове и партии ако не си ме разбрал.