СДС и ДСБ се сбраха

Това стана ясно след гласуване на Националния съвет на СДС
10 мар 2009 16:34,
108
СДС и ДСБ се сбраха
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

На Националния съвет на СДС 64 души гласуваха "За" коалиция с ДСБ, 41 бяха "Против", а двама се въздържаха - Пламен Юруков и Борислав Бориславов. Гласуването беше поименно.

При гласуването депутатът Йордан Бакалов сподели, че гласува "за" с "отвращение" - подобно на Иван Костов, който пусна бюлетината в подкрепа на Стефан Софиянски на кметските избори преди години.

Марио Тагарински пък заяви, че "гласувал "против" такава коалиция с удоволствие".

"БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт в следващия парламент", каза председателят на СДС Мартин Димитров. Той заяви, че създаването на коалицията е жест от страна на СДС, който трябва да бъде оценен от цялото общество.

"На нас не ни беше лесно, но го правим в името на това да има демократично управление”, допълни Димитров.

Той уточни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и има обща парламентарна група. По думите му ДСБ също ще направи своите компромиси, които са много сериозни.

"Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС и съотношението на избираемите места ще бъде категорично в полза на СДС”, коментира Димитров и добави, че коалицията няма да е само с ДСБ, но и с други десни сили.

Десният лидер не се опасява и че може да има напускане на хора, които са били против коалицията.

„Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори. Това е идеята на обединението, което правим – една победа над ДПС ще бъде страхотна новина”, каза в заключение Димитров.

Председателят на СДС бе категоричен и че няма намерение скоро да напуска поста си.

"За СДС изборите ще бъдат трудни без партньорство с други десни партии", каза председателят на Националния предизборен щаб на партията Найден Зеленогорски преди началото на заседанието.

Според него наличието на повече от една дясна партия в дясно ще бъде убийствено за всички т.нар. стари десни партии.

От СДС-София са твърдо против поставянето на лидера на ДСБ Иван Костов в едни евентуални общи листи за народни представители.

Dnes.bg припомня, че днес Националното ръководство на ДСБ даде мандат на лидера на партията Иван Костов за подписване на предизборно споразумение със СДС.

Сред евентуалните партньори на ДСБ са Обединените земеделци, БНД, "Новото време", РЗС и Демократическата партия. По думите на Петър Москов, зам. председател на ДСБ обединението на десните трябва да се извърши на принципа "единство в многообразието".

Иван Костов бе един от лидерите на СДС, но след загубата на парламентарните избори през 2001 година той се оттегли от поста, а след това създаде и нова политическа формация - Демократи за силна България (ДСБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на власт няма да бъдат също ДСБ и СДС, просто защотоняма да влязат в следващото народно събрание! Ако някой се съмнява - вижте средните рейтинги надвете партии заеднио и си направете сметката! Но очевидно е, че се дава невроятен шанс на Атака, защото хората вече не искат да гледат даже и продажници като муцуните от СДС, а искат само някой да го отнесе за хала на държавата, па ако трябва след това всички да мрем вкупом! надявам се все пак, че чрез тази безподобна смешна коалиция, защото тя не е никаква коалиция, а просто СДС от времето а лебедовата песен на КОСТов - 1999-2000 година, да даде шанс на много по скормни партии, но некомпрометирани, които да внесат най-сетне нещо свежо в развитието а тази нещастна страна!
26
0
 
0
 
! Отговори
Ceca преди 15 години
To i BSP e vsushnost Koaliciq za Bulgaria ta se sushtoto samo deto rezultata e oshte po losh
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по нормално развитие не съм и очаквал.костов ще направи дясното още по силно.сега чакам"ИЗНЕНАДАТА БОИКО"да си каже тежката дума за всичко което ще става в дясно.може би е още рано....
24
0
 
0
 
! Отговори
сдс+дсб преди 15 години
Сега като почнат едни вотове...:(
23
0
 
0
 
! Отговори
Politik преди 15 години
Boje ama tuk da ne pishe Stanishev ili Purvanov li`no tolkova tupi, bezmisleni i zlobni komentari to bez mozuk kakto i upravlenieto im!Az go nenavijdam Kostov ama ako trqbva da buda chestna po dobre si beshe pri nego - ulgaria za pruv put beshe trugnala nagore i napred, a sega veche pochti 4 godini zatuvame v tinq i pomiq
22
0
 
0
 
! Отговори
ДС преди 15 години
Направиха им предложение на което НЕ МОГАТ ДА ОТКАЖАТ!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обмислях да гласувам за СДС на тези избори, но почвам да се разубеждавам. Ако тръгнат да се коалират със *** и Пульо - някви "Ново Време, БНД и тям подобни шитове, със сигурност ще се простят с гласа ми, както и с много други!Друга грешна стъпка е гласуването с "отвращение"! Хората иската да ги видят обединени за доброто на България, не само и само да съберат 4%, а то така го играят.. тъпо е! Така дават шанс на ББ и старите номенклатурчици..
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сетила се Мара да се побара... :)
19
0
 
0
 
! Отговори
Ахил преди 15 години
Какво ново, каква промяна може да има със стари лица,с Костов едва ли ще променим Б-я.:)))))))))))))))))))))))))))))
18
0
 
0
 
! Отговори
marmot52 преди 15 години
Всички демократично мислещи хора в България с нетърпение очакваха тази новина! Най-после обединение! Обединяват се сДС и ДСб,а името на новата-стара коалиция,логично трябва да е : ДС !
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A NIE MRAZIM KOSTOF, A KOSTOF MANGALA DA GORIII
16
0
 
0
 
! Отговори
Ceca преди 15 години
Umno i razumno dejstvat desnite - moje i da sa se vrazumili !!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПАЗЕТЕ СИ МАГАЗИНИТЕ - ИДВАТ СИНИТЕ ! :)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много мутренско събиране направиха - бандит се взе с глупава очилата манекенка! Такива сватби трябва да се забранят - извратено е!
13
0
 
0
 
! Отговори
evgenibacardgiev преди 15 години
Ми да, де, можеи да не е толкова, но ще скочат на същите си местенца в Парламентчето. И веднага ще се захванат с мойто и твойто състояние. Ние сме просто щастливи и горди! Само че с тези процентчета нищо не могат да направят и пак ще започнат едни оправдания с комунистите и т.н., познати до болка неща. Но за тях им стигат, те повече не искат. Вече много години наблюдавам един факт - все на някой някого пречи да реши големите проблеми на България, но никой не им е попречил досега да оправят собственото си положение.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези разни Борисомани дето тичат по балони трябва да им стане ясно че стабилното финансово положение което България има вече 12 години е благодарение на правителството на Ив. Костов и че единствения изход за България да се гласува за коалицията между СДС, ДСБ и БНД . А тези дето тичат по найголемия комунист дето нищо не върши а само се оправдава Б.б да го духат
11
0
 
0
 
! Отговори
ПЕТЬО преди 15 години
хехе вижте в общество.нет има списък на общата парламентараната група. леле мамо
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
С този неразумен ход новия шеф на СДС зачеркна партията си!Дали това не е ход на дългите ръце на ДС? За кого не беше предварително ясно,че единственият печеливш от тази коалиция СДС+ДСБ е Иван Костов! Партията СДС вече отива в забвение!
9
0
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 15 години
Добра новина безспорно!Но остава въпроса за Костов. Направи много за България - факт! Източваше я обаче и той - факт! Неотвори досиетата - факт! Тези полюсни характеристики го правят изключително спорна фигура. А от тук той никога няма да получи болшинството доверие на десните избиратели. Затова ДСБ, ако наистина мислят за дясното у нас и искат да не е лесно чупливо, крайно време е да освободят тъмносиният лидер от поста, който заема по подобие на несменяемите вождове от преди промените, и да се даде път на нови лица, немаркирани от корупцията и далаверите по време на синьото управление в България!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do #6 6te imat 10-12% desnite moeto dete