СДС и ДСБ се сбраха

Това стана ясно след гласуване на Националния съвет на СДС
10 мар 2009 16:34,
108
СДС и ДСБ се сбраха
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

На Националния съвет на СДС 64 души гласуваха "За" коалиция с ДСБ, 41 бяха "Против", а двама се въздържаха - Пламен Юруков и Борислав Бориславов. Гласуването беше поименно.

При гласуването депутатът Йордан Бакалов сподели, че гласува "за" с "отвращение" - подобно на Иван Костов, който пусна бюлетината в подкрепа на Стефан Софиянски на кметските избори преди години.

Марио Тагарински пък заяви, че "гласувал "против" такава коалиция с удоволствие".

"БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт в следващия парламент", каза председателят на СДС Мартин Димитров. Той заяви, че създаването на коалицията е жест от страна на СДС, който трябва да бъде оценен от цялото общество.

"На нас не ни беше лесно, но го правим в името на това да има демократично управление”, допълни Димитров.

Той уточни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и има обща парламентарна група. По думите му ДСБ също ще направи своите компромиси, които са много сериозни.

"Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС и съотношението на избираемите места ще бъде категорично в полза на СДС”, коментира Димитров и добави, че коалицията няма да е само с ДСБ, но и с други десни сили.

Десният лидер не се опасява и че може да има напускане на хора, които са били против коалицията.

„Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори. Това е идеята на обединението, което правим – една победа над ДПС ще бъде страхотна новина”, каза в заключение Димитров.

Председателят на СДС бе категоричен и че няма намерение скоро да напуска поста си.

"За СДС изборите ще бъдат трудни без партньорство с други десни партии", каза председателят на Националния предизборен щаб на партията Найден Зеленогорски преди началото на заседанието.

Според него наличието на повече от една дясна партия в дясно ще бъде убийствено за всички т.нар. стари десни партии.

От СДС-София са твърдо против поставянето на лидера на ДСБ Иван Костов в едни евентуални общи листи за народни представители.

Dnes.bg припомня, че днес Националното ръководство на ДСБ даде мандат на лидера на партията Иван Костов за подписване на предизборно споразумение със СДС.

Сред евентуалните партньори на ДСБ са Обединените земеделци, БНД, "Новото време", РЗС и Демократическата партия. По думите на Петър Москов, зам. председател на ДСБ обединението на десните трябва да се извърши на принципа "единство в многообразието".

Иван Костов бе един от лидерите на СДС, но след загубата на парламентарните избори през 2001 година той се оттегли от поста, а след това създаде и нова политическа формация - Демократи за силна България (ДСБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
atanas det sra uvas преди 15 години
ne ne ako nqkoi tozi p1t glasuva za teq nqq si go prosti cqlo bg dano nikoi ne glasuva za teq sme6nici i dori i za bat sergo no vse 6te ima o6te glupaci koito ne im stiga zapadaka na darjavata 4e i pak da glasuvat za tezi sme6nici
46
0
 
0
 
! Отговори
ВВВ преди 15 години
ДА ГО ВИДИМ СЕГА ТОТАЛНО ПРОВАЛЕНИЯТ И ДЕСКРИДИТИРАН "ПОЛИТИК" ИВАН КОСТОВ ДАЛИ ПАК ЩЕ КАЖЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ, ЧЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП, ОХРАНА НА ТОДОР ЖИВКОВ И УЧАСТНИК В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ДПС-НДСВ-БСП, ИЛИ ЩЕ СИ ПОДЛОЖИ *** С ГОЛЯМ МЕРАК ДА СЕ НАМЪРДА ВЪВ ВЛАСТТА, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. ТАЗИ СМЕШНА "КОАЛИЦИЯ" Е ПЪЛЕН РЕЗИЛ. ДОЛНИ ЛЪЖЦИ. ХИЛЯДА ПЪТИ ИСКАТ ДА ЛЪЖАТ ХОРАТА.
45
0
 
0
 
! Отговори
varg0.blog.bg преди 15 години
Тези са по -крадливи и от НДСВ и както одавна не са били във властта ,както са "огладнели "-то не че нещо остана за крадене ама все пак си имайте едно наум -Тоз М.Димитров е един *** който има толкова авторитет колкото един директор на водопад!! Костов е ясен ,когато мълчеше близо 2 години даже ми стана леко симпатичен -преди пак да проговори и да стане ясно ,че този човек не си бе взел никаква поука от загубата на изборите през 2001.Ами тези около него ,Е.Михайлова -пак ли ще се изявява като "класна",Надка Михайлова пак ли ще я направят външен министър -та да ни затворят и последните два реактора на Козлудуй?Не Царя ,не БСП ,а точно правителството на СДС подписаха смъртната присъда на 1-4 блокове .Единствено което признавам на И.Костов е ,че не се подаде на натиска на американци и европейци и не допусна в страната албанските бежанци иначе сега щяхме да сме като второ Косово.
44
0
 
0
 
! Отговори
Противник преди 15 години
много ми е смешен вашият плач за това дясно обединение. А още повече щели да се обединяват и с БНД - довчерашни НДСВ-исти, сега се били осъзнали. Освен това, вижте какво казва Мартин Димитров "да бием ДПС на тези избори". то с бой не става, става с акъл. И въобще Мартин Димитров е един ПЕЩЕРЕН антикомунист. Мина му времето на тези квалификации!!! Щял да върне демокрацията и пр. Е КАК ЩЕ Я върне, като той самият не е демократ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ха-ха. иска му се, няма да успее. А ЩОМ пък някои седесари гласували с отвращение??? ега ти демократите. а ако си вземете и СТЕФАН СОФИЯНСКИ И БАКЪРДЖИЕВ - никога няма да спечелите. То по-голяма корупция от при Костов и Софиянски нямаше. Сегашните ряпа да ядат.Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори.
43
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
А сега ще има едно хубаво окакване..., наакване с други думи... Крадльовците от старото СДС се сбраха и всички помнят що за золуми бяха в правителство и по места. И още нещо глупачета... дори да стане да влязат в парламента, то нима не разбирате - ченгетата от ГЕРБ са като скачени съдове с така наречените десни тъпанарчета и шмекери. Ако примерно ГЕРБ можеха да имат 90 депутати, то сега ще имат 75, за да може десните да имат 15 и тогава - пак сме нула... тъпачета. Не може да разберете, че тези които крадоха като за последно не са най-обичаните, не саааааа. И още, дори да влязат, то какво - ще управляват с ченгетата (бивши БКП членове???), леле мале. Сега в София провали от времето на Софиянски и Костов, към днешна дата - тъпчото Бойко, а евентуално в цялата страна. Нееееееееее, но пасаран ***. И още... десните та десните... Ами нали десните винаги и навсякъде са били свързани с едрия капитал, с банките и пр. та питам аз - нима мнозинството от хората са едри капиталисти или банкери... Ало Пловдив???
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-големите противници се събраха в името на кокъла! Дано им заседне когато крадат България!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
десен преди 15 години
РЕЗИЛ! ВСИЧКИТЕ ТИЯ ТОЛКОВА СЕ МРАЗЯТ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ГЛЕДАТ И ДА СЕ ПОНАСЯТ. СЪБИРА ГИ САМО ЛИЧНИЯ ИНТЕРС И НИЩО ДРУГО. ТУКА ПРИНЦИПИ И КАУЗА НЕ СЪЩЕСТВУВАТ. ТАЙ ПСЕВДО-КОАЛИЦИЯ ОЩЕ ОТ СЕГА Е ОБРЕЧЕНА НА РАЗДОРИ, СКАНДАЛИ И ПЪЛЕВ ПРОВАЛ.
40
0
 
0
 
! Отговори
Мая преди 15 години
най-после ще бием един великолепен шут на това най-корумпирано в историята ни правителство, което ни компрометира толкова в очите на цяла Европа, че години ще са ни нужни за да си очистим имиджа: а днес сме си чисто и просто една бандитска страна, в която министри покровителстват бандитите, а бандитите са им техни най-сърдечни другари! Димитров е истински демократ и е най-добрия лидер на СДС,както и Иван Костов е най-добрия лидер на ДСБ!
39
0
 
0
 
! Отговори
Aргира преди 15 години
Иде светло бъдеще с тъмния лик на Командира. Как някои хора нямат спирачки пред огромните си Аз-ове и апетити.
38
0
 
0
 
! Отговори
мюмюн преди 15 години
Щом направи така,че тия дето те мразят да гласуват за теб,ТИ СИ ГОЛЯМ ПОЛИТИК!
37
0
 
0
 
! Отговори
КИТАЙ преди 15 години
ВСИЧКИ ЗНАЯТ КОЯ Е НАЙ БОГАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ОСВЕН ТОВА И ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА ФАЛИТА НА ВСИЧКИ ДЕСНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ. ВСИЧКИ ВИЖДАТ И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА КОЯТО ВЪРВИ В ТЯХ В МОМЕНТА. ВСИЧКИ ОСВЕН ТЕБ.
36
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМО преди 15 години
стана това,което отдавна трябваше да се случи,за да изметем комуно-социалистическата мафия от нашия живот!Повече комунист не трябва да се допуска в управлението на властта,а тези,които ни съсипаха,трябва да търкат наровете в затворите...Да са живи и здрави политиците Костов и Димитров!ПОВЕЧЕ НОКОГА КОМУНИЗЪМ БРАТЯ!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това чакахме ние обикновенните хора,браво наъ после,сега вече сме уверени че няма да има комунистическо управление.Поздравявам лидерите Костов,Димитров и Н.Зеленогорски за направените компромиси и направиха дните на много лидери в ляво черни.Напред,ние ви подкрепяме и във вас ни е надеждата.Вярваме че ще има и занапред много трудности,но в името на България трябва да се преодолеят.
34
0
 
0
 
! Отговори
бивш седесар преди 15 години
Значи аз ще гласувам за СДС ,та костов да влезе в парламента,така ли!?Ми няма да стане и това е!!!Ще гласувам за оня шашък от Атака,пък квото му дойде!
33
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи..." каза в заключение Димитров.======================================= ========Ха-ха...Що мен не ме направи някой щастлив и да ме вкара в листите. ***.
32
0
 
0
 
! Отговори
Просветен преди 15 години
Бъдещето вече изглежда по-светло. Единствената алтернатива на България е да има широка дясна коалиция, чрез която да се избутат олигархичните партии извън властта! Вън на мафията!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
такива *** като това с номер 17 е ясно че има и ще има , защото прошлеците в тази страна се роят като мухи лайнярки Това нищожество мразело Костов ?? Ами мрази си без да изсираш омразата си по форумите бе комплексиран *** !
30
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
БГА БАЛКАН + Кремиковци = СДС + ДСБ = 1$ + 1$ Дясното управление!? 20 години Хаус в София!?
29
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Плювачите под мен......да знаете че всички блага на тоя свят са създадени от дясно управление,няма в света богата комунистическа държава,,,няма такъв случай...и преди да поплюте се замислете как са загърбили егоизма си да се обединят...прогреса е в дясното,свободата е в дясното....християнските ценности са в дясното,а безспорно Костов е най добрия премиер в новата ни история.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ,ПРОМИХА ВИ МОЗЪЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
jackbg преди 15 години
крайно време беше.България има нужда от силна обединена десница