Готов съм с кабинета, похвали се Бойко Борисов

Бъдещият премиер почва да гради магистрали и метродиаметри
6 юли 2009 14:53,
417
Готов съм с кабинета, похвали се Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ е готова със състава на новото правителство, заяви Бойко Борисов.

По думите му обаче ще се изчакат окончателните резултати от изборите и ще бъде чуто какво мислят представителите на другите партии.

На въпрос как ще коментира думите на Ахмед Доган, че вотът на ГЕРБ е етнически, Борисов каза, че "всеки, който произнася думите "етнически вот", трябва да понесе своята отговорност".

Той посочи, че партията му има мандат и от Кърджали, който се счита за "бастиона на Доган".

Тези, които са провалили проекти, тези, заради които са спрени парите от Европа, ще си търсят друга работа, каза Борисов в отговор на въпрос дали държавните чиновници трябва да се страхуват за местата си.

На въпрос дали ще бъдат подменени съветите на директорите на държавните фирми, Борисов отговори:

Не само че ще ги подменя, но и ще ги закрия, а и тези, които станат членове на съответните бордове, ще могат да вземат максимум една заплата, а не, както сега – по шест-седем-осем.

БСП и НДСВ си се провалиха сами, каза Борисов и добави, че който се е доближил до ДПС, губи катастрофално след това. Ако Сакскобургготски беше излязъл навреме от коалицията, хем държавата нямаше да бъде съсипана, хем и НДСВ нямаше да слезе толкова бързо от политиката, посочи Борисов.

Борисов беше категоричен, че при неговото управление ще бъдат закрити Министерството на извънредните ситуации, както и постовете на министър по европейските въпроси и на вицепремиер по еврофондовете.

Още по темата
Приоритетите на следващото правителство според Борисов ще бъдат строежът на метродиаметри и магистрали.

До 10-15 дни след съставянето на новото правителство ще започне активната работа по магистралите "Люлин", "Тракия" и "Марица", похвали се той.

Той изрази убеждение, че службите и прокуратурата ще започнат да работят по-ефективно след вчерашните избори.

По думите му в сряда ГЕРБ и ръководството на прокуратурата ще имат среща. "Ще направя всичко възможно да върна спрените пари към България, а прокуратурата трябва да ги защити", каза Борисов.

Освен това, по думите му, от докладите на ЕК за напредъка на България трябва да бъде извадена съдебната система като проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Да но Царя не мислеше за партията си, той седя до последно в коалицията от страх да не му пипнат имотите. Което иде да покаже за какво беше цялата "идея НДСВ"
40
0
 
0
 
! Отговори
Биг баус преди 15 години
Аз предлагам нещо:Дайте ако и тоя мандат тая зала в сградата на парламента не се пълни с хора, да я направим на една дискотека, там ще е новия син сити и съответно ше се правят най големите амфет и кокаин партита, както е в момента в клуб Червило - на 72 метра от сградата на парламента. Да, тузарско е, но в парламента ще е много по-тузарско, ако ни разрешат да го направим туй нещо
39
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 15 години
Ако имаше двойно по-малко гласували ти знаеше ли какво щеше да стане бе ***?Знаеше ли, че след 2 години щеше да си вадиш червен паспорт, за да отидеш в Пловдив или Стара Загора.Че и вика българина е ***...Личи си кой е простия в случея.Не е важно, че ГЕРБ спечели, по-важно е, че се ОБЕДЕНИХМЕ ! Махнахме турците и безнаказаните крадци от властта ! Каквото и да направи Борисов, ще е по-добре от направеното от тоя престъпник доган !
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Според мен той трябва да е вклюили поне 2 министри от коалиционния си партньор(и). Иначе няма как да му излезе сметката с гласуванията в парламента. Той няма мнозинство.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тиквата - премиер, Гаргамел вицепремиер!!!! Браво "интелигентни" българи, страхотен избор!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Pi6ok преди 15 години
А на срещата с прокуратурата нещо за делото "Маргини" ще си побъбрите ли?! Ти нали му беше кум на едното от братчетата... Четири години офис деляхте... И ти, Бойко, си една миризлива мутренско-пожарникарска пръдня! Таковало си е мамата и държавата и народонаселението! Мисля, че след 4 години, ще искат пандиз и за тебе. Като зная какви *** сереше в МВР като главсек...
35
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 15 години
КОМУНИСТИТЕ ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА И ПОСЛЕ ИПЗРАТЕНИ В БЕЛЕНЕ ИЛИ ДА РАБОТЯТ И СТРОЯТ МАГИСТРАЛИ!
34
0
 
0
 
! Отговори
elvis преди 15 години
Костов е новия Доган. Еййй признавам му го- като котките е с 9 живота...М.....а си е е..л, пак го измисли...
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Dobre zapo4va, kato vseki koito doide na vlast ,no uvi sled tova ne6tata zapo4vat da kucat,dano pone pri nego da ne e taka.Samo dano da ne obra6ta vnimanie samo na Sofiq ,a nie v provinciqta da si traem do sledva6to pravitelstvo.No ima i edin trik-ako se zanimava samo sas stolicata 6te si ima tvard elektorat ,koito e nad 1 milion.I drugo -magistrali hladilnik ne palnqt,metroto sa6to.I posledno-GERB-KOSTOV=1997-2001,koito pomni da si go pripomni,no uvi ,kasno e ve4e
32
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Ти как мислиш :)
31
0
 
0
 
! Отговори
Араламби преди 15 години
Бойко Борисов е новия синоном на ПОПУЛИЗЪМ ! 5% от хвалбите ако изпълни - шапка му свалям. голем смех:"До 10-15 дни след съставянето на новото правителство ще започне активната работа по магистралите "Люлин", "Тракия" и "Марица", похвали се той."
30
0
 
0
 
! Отговори
JUNO REACTOR преди 15 години
ДА ВИДИМ ДВОЙНАТА БРАДВА ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ БУМЕРАНГ.........БОЙКО И КОСТОВ !ТИЯ ДВАМАТА АКО ПИПАТ УМНО ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ДПС БСП И ЦАР /***/......МАРТИН ДИМИТРОВ МИ ХАРЕСВА !!ГЛЕДАМ ОТГОРЕ ))))))
29
0
 
0
 
! Отговори
Hamster преди 15 години
Гласувайте за БСП!
28
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Прав си , нема такова животно. Още 4 години ще има голем РЕВ :) и безсилие. Българина е ***. Истината е че не требваше да се гласува грам. Са от трън та на глог.
27
0
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
До 16Май ти не си в час? По стария стил днес се е родил.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
само да не останем с много думи както при БСП
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Хайде край на спора !http://bg.wikipedia.org/wiki/Уикипедия:Стар_и_нов_стил
24
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
Мен ви се струма, че ще се въвежда военен режим ще поживеем и ще видим
23
0
 
0
 
! Отговори
C.C.C.P. преди 15 години
Обществото плаче, то е болно. Костов насади това състояние, въпреки усилията на Станишев и това правителство да се подобрят нещата в страната. Да изгоним Костов веднъж завинаги. Той пречи на опитите на всички правителства за демократизиране на политическата система.
22
0
 
0
 
! Отговори
аха преди 15 години
'''Приоритетите на следващото правителство според Борисов ще бъдат строежът на метродиаметри и магистрали...'интересно какво ни интересуват метродиаметрите или започнатите магистрали към турция...бахмаа..му и приоритети...