Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!

Костов апелира за съкращаване на броя на министерствата
9 юли 2009 10:02,
248
Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!
Снимка: БГНЕС

 

"Говорихме за състава на правителството, като не сме поставяли въпроса на всяка цена да участваме в него. Ние ще подкрепим правителство на малцинството. Може да има някъде и коалиционен характер в Изпълнителната власт", обяви лидерът на ДСБ след първия кръг от преговори между сините и ГЕРБ в сряда.

"Правителство на малцинството е имало 1991–1992 г. – то издържа няколко месеца и после падна. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън, мисли, че има по-добрър вариант на решение и ще се съпротивлява", коментира Костов пред bTV.

"При правителство на малцинството няма да може да се намери подкрепа дори и в подкрепящото първоначално мнозинство и кабинетът няма да може да реализира програмата си", предупреди обаче той.

"Тези разговори, говорейки за различните варианти, не са пазарене", подчерта Костов.

"Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание", каза още той.
 
"Възстановяваме ролята на министър-председателя, унищожена през 2001 г. Той да има правото да си избере хората", каза тъмносиният лидер.

Още по темата

За пореден път той обяви, че никой от Синята коалиция не е поставял условия за участие в кабинета.

"След време може да кажат, че сме били глупави, но ние не сме Доган. Хората трябва да видят, че не може да се действа с пазарлъци и да се сетим за това след 7-8 месеца, когато нещата поради икономическата криза ще се усложнят много", допълни лидерът на ДСБ.

"Дали РЗС ще влезе в коалиция, не е мой въпрос, това трябва да реши ГЕРБ", отбеляза Костов..

По думите му най-важното е да има правителствена управленска програма, която да влезе в НС най-късно до 7-8 септември.

"Тази управленска програма трябва да бъде изцяло антикризисна, да посочи евентуални промени в бюджета и подготовката за следващия . До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010 г. В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време", убеден е Костов.

"Основното е да бъде ликвидирана мафията по високите етажи на властта, да се ликвидира корупцията и да се върне доверието към България от страна на европейските институции", каза той.

Костов апелира още за съкращаване на броя на министерствата.

"Държавата не може да си позволи да има толкова министерства, да бъдат съкратени и държавните агенции. Създадоха се огромен брой институции и ГЕРБ са на същото мнение и са видели, че администрацията се е увеличила твърде много.

Преговорите продължават, но ГЕРБ предпочитат конфиденциалност, нека да ги уважим. Нека ги оставим, да бъдем толерантни и да уважим волята на българския избирател", завърши Командира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ай преди 15 години
Полис хеликоптъ лукиг фор ганжа!
6
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 15 години
И какво на практика, казва Костов?А, ние не се натискаме за власта, не се натискаме за министри - той Бойко сам да си ги избира, ама ако наистина си ги избере сам, му давам само няколко месеца...Но виж, ако и ние участваме, тогава ще има стабилно правителство...Еееййй Ванкаааа, голям хитрец сиии
5
0
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 15 години
Машшала! Иван е пич от всякъде! Министър на икономиката!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Евала на Костов! Мисля, че мутрата Борисов не може да се сравнява с него! Бойко е като националния отбор по футбол. Много е добър, когато играе от позиция на по-слаб, катеначо! Когато обаче той трябва да поеме инициативата няма как да вкара гол! Сори за тъпата футболна метафора, ама той от такива разбира и с такива си служи постоянно!
3
0
 
0
 
! Отговори
the bull преди 15 години
***,samo BSP!
2
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
БРАВО КОМАНДИРЕ! ПО-ВЕЛИК ОТ КОСТОВ НЯМА! ТОЙ ГО ДОКАЗА! МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ, А НЕ ЗА *** СИ! БРАВО ИВАНЕ, ПОМАГАЙ НА БОЙКО! ДА СТАНЕМ И НИЕ ДЪРЖАВА НАЙ-СЕТНЕ! А ЧЕРВЕНИТЕ ГИ ПРАТЕТЕ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО!
1
0
 
0
 
! Отговори
babababa преди 15 години
qka gradinka kostovi4 ^^