ГЕРБ със самостоятелен кабинет*

Имаме подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, носим цялата отговорност, обяви Цветанов
15 юли 2009 12:50,
230
ГЕРБ със самостоятелен кабинет*
Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Иван Костов и Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

 

Синята коалиция няма да има министър в кабинета на ГЕРБ.

Това бе обявено от председателя на парламентарната група на партията Цветан Цветанов след края на разговорите между двете сили.

„Ние сме поели подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, за да носим цялата отговорност пред обществото.

Запазваме си правото на експертно ниво да бъдат включени предложени от Синята коалиция личности в министерствата, но не на базата на коалиционно споразумение, а на основата на меморандума“, каза той.

От ГЕРБ са представили проект за меморандум, а в петък от коалицията ще дадат своите предложения.

Още по темата

Основните моменти в меморандума са за обединяване и консолидиране на мнозинството, за подкрепа на бъдещия кабинет и за конституционни поправки.

Говорим за самостоятелен кабинет със сериозна парламентарна подкрепа, каза още Цветанов.  

Цветанов поясни, че меморандумът е само основата, върху която ще бъдат подписани други документи за договорености в конкретни области и касаещи конкретни министерства. 

По думите му, те имали общи идеи със Синята коалиция и няма да има проблеми за бъдещото управление на страната, защото се съобразяват изцяло с волята на българския избирател. 

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов изрази обаче известно съмнение към избраната от ГЕРБ формула за съвместна работа и подкрепа чрез така наречения меморандум. 

"Меморандум означава паметна записка, съгласие във връзка с целите, обявени политики, за които сме се съгласили, че са важни. 

Но той не предполага ангажименти, както при споразумението", заяви Костов. 

По думите му, механизмът е труден и предстои да се види как ще сработи.

Меморандумът, предложен от ГЕРБ, не е по-различен като цели от програмата на Синята коалиция, коментира и Мартин Димитров. 

Той повтори, че ситуацията в страната е много тежка, че предстоят трудни решения и първото нещо, което трябва да се направи, е актуализация на бюджета. 

Малко по-късно Атака също обяви, че ще подкрепи самостоятелно правителство на ГЕРБ.

“Атака е дала съгласието си на парламентарно ниво, убедено и категорично в подкрепа на правителство изцяло формирано от политическа партия ГЕРБ”, обяви Волен Сидеров.

Той добави още, че партията му подкрепя и идеите и принципите заложени в Меморандума, който съдържа поредица и програмни схеми за реализиране на промените.

Сидеров призна, че не е ставало дума за участие на експерти на Атака в бъдещото правителство.

РЗС категорично и безусловно ще подкрепи правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, заяви Яне Янев след срещата между двете парламентарни групи.

Депутатите са обсъдили меморандума, предложен от ГЕРБ. До  петък РЗС ще даде предложения за промени в текста.

*Актуализирано към 16 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
СЛУШАХ ВЧЕРА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИДЕРИ И МИСЛЯ ЧЕ БЕЗ СТРАХ И НИКАКВО УГРИЗЕНИЕ НАЙ ТОЧНО И ПРАВО В ОЧИТЕ ГОВОРИ ВОЛЕН СИДЕРОВ ДОКАТО У ВСИЧКИ ДРУГИ ЛИЧЕШЕ СЛАГАЧЕСТВО УМИЛКВАНЕ САМО И САМО ДА ОБЛИЖАТ КОКАЛА ЗАТОВА ГЕРБ ДА УПРВЛЯВАТ САМОСТОЯТЕЛНО ПЪК КОИТО СЕ ЧУВСТВА БЪРГАРИН ДА ПОМАГА С КАКВОТО МОЖЕ КАК ГО Е КАЗАЛ АПОСТОЛА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
тоя Мартин Димитров е еее бахх го в СУЯКА
27
1
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 15 години
Така е!!! Много хора забравиха кражбите на Костов!Едни от най-големите в цялата БГ история!!!А Муравей, Цонев, Бисеров, Бакърджиев, Клаус, Божков?????Хора, ако сте много малки и не помните онези години...накарайте родителите ви или някой друг да ви разкаже за тях.И стига вече сте величали този Костов!!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
Д2 преди 15 години
Ти не знаеш ли, че Костов има къща и завод в всяко село. Хаха. Ей това червените изкувюли тикви има да ни пръскат с мръсотия. Заграбиха Б-я. Костов им е тръна в очите и радоста в моите обаче и не само защото за разлика от червените *** не съм осъмнал собственик на ресторанти и магазини, а защото харесвам умните неща, достойното поведение и мразя гадните лъжливи, цинични и подли комунисти. Аз не съм комунист, аз не съм сепаратист, аз не съм терорист, аз съм просто човек!
25
1
 
3
 
! Отговори
Пътник преди 15 години
Като няма министри ще има експерти:"Запазваме си правото на експертно ниво да бъдат включени предложени от Синята коалиция личности "Въпрос. По какво са най големи експерти хората на И. Костов?
24
1
 
3
 
! Отговори
Д2 преди 15 години
ГЕРБ не искат да ги наблюдават как крадат! Ама скрито няма да остане. Очаквам след година в парламента множинство от ГЕРБ и ДПС. Скоро щеше надушат краставите жаби.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Защо не отидете в Приморско, за да разберете какво "можаха" Костов и Муравей? Само там си "подариха" подаръчета тип Доган. Или някой е забравил че имахме и Мравояд?
22
1
 
3
 
! Отговори
СДС преди 15 години
Костов направи много грешки, но като цяло беше единствения, които насочи България в правилната посока.Предовери се на обкръжението си, не контролира правилно медиите, надцени здравия разум на българския народ и подцени мощта на "другарите" - затова и падна в капана.
21
1
 
3
 
! Отговори
Майна преди 15 години
Нормално е да няма министри от Синята коалиция. Но експерти в екипите със сигурност ще има. Едно е ясно. Управляват ГЕРБ + СК. Останалите слушкат. Иначе Атака и РЗС ги виждам в опозиция до две години. Тези хейтърски партии без грам експерти, ако не са в опозиция ще си отидат много бързо.
20
1
 
3
 
! Отговори
pesho преди 15 години
kostov e malko persona non grada nqma go samo imeto mu e tam vij che celiq e preblednql ne e toq za koito se govori edvam vleze v parlament to v kolaciq taka che shte slushka i shte se pravi na "experta po krizite" ama shte vyrvi nqma kak znae si che e mishka i shte slushka
19
1
 
3
 
! Отговори
pesho преди 15 години
abe i tova e taka ama prikazki pak az glasuvah za tqh i sym siguren che poljenieto shte trygne na dobre ama mngoo pyrvi neshta napraviha vseki si kazva negovoto pyrvo neshto a taka tochno nqma da stane ne sym expert no nemoje da pravqt 15 hilqdi neshta navednyj biudjeta magistralite brussels korupciqta danycite mladite starite ne im trqbva da govorqt tolkvoa mnogo a toq kostov da ne se pazari che shte mu *** kvo samo podvejda dimitrov
18
1
 
3
 
! Отговори
ДО: КОСТОВА преди 15 години
Това е най-голямата заблуда!! Че хората около Костов го предадоха в неговото правителство.Истината е, че той беше мноого наясно какво става и какво прави. И всичко беше с неговата благословия и това да ги махне беше неговия хитър ход за такива като теб, да му повярвате кооолко той е честен и почтен и как са го подвели и заблудили неговите хора. Ама, много си наивна, да знаеш.Костов мога да го наредя до Доган по злини причинени на България. Просто народа много бързо забравя.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
кофти за гаргамел,как се е озъбил на снимката явно е надушил далавера ама без него няма да стане и затова се кефи
16
1
 
3
 
! Отговори
Пешо S-класа преди 15 години
Браво. От ден на ден ГЕРБ показват, че не напразно съм гласувал доверие на тях. Успех и направете България достойно място за живеене.
15
1
 
3
 
! Отговори
Дражко преди 15 години
Браво.Точно така.Крадливите ***-далеч от софрата!!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
На снимката по-горе ЦЦ няма нужда от очила за да види реалностите за разлика от останалите трима ....
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ти в ред ли си?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Това е добра новина...може и да има надежда.Ще видим. Не, и Надежда няма да има-тя е в европарламента;)
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Запазваме си правото на експертно ниво да бъдат включени предложени от Синята коалиция личности
10
1
 
3
 
! Отговори
ела преди 15 години
Браво само тъка и едно наум за Костов