Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Гербаджилък преди 15 години
Ако само това са ти аргументите против мен и хора като мен, то още доста дълго има да пълзите след Костов! Допълзяхте до ЕНП с пет депутата, ще трябва да попълзите още докато ви признаят истарите антикомунистически родове в България.За съжаление и цялата държава ще пълзи с вас, а няма да се изправи на крака и ходи, като стана през 1997-***.Е, за някои от вас, за сикаджийте и ***, за килърите от Кюстендил, за шматароците клиентелисти ще има лапачка, но пак навалицата ще трябва да я плат
166
0
 
0
 
! Отговори
Шляп преди 15 години
с пръчката по лакомите сини ръчички!
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
чета коментари и не мога да повярвам колко заслипени от синята светлина на СК има или просто се чувстват излагъни от това че са си дали гласа за нея и гледат да се управдаат пред съвеста си
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ние ако искахме крадливите сини, щяхме да гласуваме за тях! баси наглите хора! махнете костов, надето и всички крадци от там и ги дайте на съд, пък може и да съберете достатъчно гласове на следващите избори!
163
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
да си честен със с-е-бе си ви се струва много гадно нали.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До 162-ГербаджилъкТъпанар.
161
0
 
0
 
! Отговори
Гербаджилък преди 15 години
Чета гербаджилъшки коментари от сорта на:"*** се *** от страх?"Кои ***, бе?Комунягата Бойко Методиев Борисов, който напуска МВР, защото отказва да се деполитизира като член на БКП? Той ли?Висшата партийна номенклатура Цецка Цачева, дето сега говори, че комунистите преди 1989-та година били най-качествените хора, особено издигналите се в партийната йерархия като нея? Тя ли ще се *** от страх?Я ми обяснете кои точно ***?
160
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
до 146Хубава работа,но българска работа.Ние сме народ от израсли в горите философи.За всеки другите са *** и ***.Обикновенно след като всички се правят на велики всички заедно се давим.И чак като започнем да гълтаме вода тогава ни идва акъла или малко по-късно.Вместо да помагаме за общия прогрес ние пречим. Ние сме единствения народ,предал или убил своите герои.Ако някой от Папуа-Нова Гвинея дойде и поиска да ни владее веднага ще се намерят предатели да му помогнат.
159
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Уважаеми гелбелчета, Костов ви показа правия път. Той вкара партията си в ЕНП десетина години преди вас. Разбрахте десетина години по-късно кое е правилното и се изсипахте и вие там. Сега обаче сте сами и Костов няма да ви носи отговорността! Особено безусловно, както си мечтаете.
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ДАЙТЕ МУ СУКАЛЧЕ НА ДЕТЕТО ДА СИ СУЧЕ
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ама вижте го ква дебилска физиономийка има, горкото ще се разреве още малко
156
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 15 години
Никаква подкрепа от страна на сините за неокомунисти. Ще ми вкарват в парламента кадесари и ще ми правят председател на Народно събрание бивш областен ръководител на БКП. Кое им е демократичното на тия.
155
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
АЛО, КОЙ ИСКА ПОДКРЕПА ОТ КОСТОВ??? МИ ТОЙ САМ СИ СЕ НАТИСКА ЗА ПОСТОВЕ!!!! БОЖЕ, СЛЕЗ И СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИЙТЕ!
154
0
 
0
 
! Отговори
Ташунко-Сапа преди 15 години
да бе, само синята коалиция не е експеримент :) Крадливи пръстчета в устичка така ще си останат
153
0
 
0
 
! Отговори
desperado преди 15 години
borisov ne si pravi eksperimen,toi e posledovatelen v obe6taniata si.obe6ta da pobedi dps/bsp i s bojia volia i podkrepata na naroda go stori.obe6ta gerb da opravljva samostojtelno i go pravi.aide stiga lakomia i partizan6tina.vie obe6tahte da go podkrepjte,napravete go.tova e koeto balgarite sega ot vas o4akvat.
152
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 15 години
Що се дзверите герберите в коментарите? Нали имате безусловна подкрепа от две други партии. А може да получите и от комунистите - бивши членове на БКП са бая във вашите листи, агенти на Държавна сигурност имате поне четирима, в това число и един доносник!Защо ви е подкрепата точно от Мартин Димитров и Иван Костов И ТО БЕЗУСЛОВНА?Трябва ли ви? Искате да ви поеме Костов риска от некомпетентността? А? А може би и да ви носят отговорноста?
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
как болииииииииииии!!! хахахахахаха! обичам *** седесари! идете на лижете на костов г..а! той неговото си го взе и няма претенции
150
0
 
0
 
! Отговори
до 146 преди 15 години
Кой някой "ше се отлюспи" ве?! Ти чуваш ли се кво ломотиш - а Бат'Цецо къде го оставяш,как си я представяш тая работа,хахах,това да не ти е СДС-то,на Фил мекий да се люспи,хехехех
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
И ти идея си намаш какво мислиш, как очакваш някой да те разбере?
148
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
А КОЛКОТО ДО РЗС НА ЯНЕ, НЕКА ПЪРВО СИ РАЗЧИСТИ СВОИТЕ ОБОРИ! ПОДАЛ ЖАЛБА СРЕЩУ АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯ, ЧЕ ИМАЛО ДАЛАВЕРИ С НОТАРИУСИТЕ И ДРУГИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА. А БИСЕРКА ПЕТРОВА ОТ МОНТАНА? НЕЙНИЯТ МЪЖ БИСЕР ПЕТРОВ НЕ Е ЛИ СЪС СПРЕНИ ПРАВА ЗА ТАКИВА И ДРУГИ БЕЗОБРАЗИЯ? А? И Е ПОД ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА И ЗА МНОГО ДРУГИ СДЕЛКИ? А, НЕ ТАКА И НЕ С ТОЯ!