Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Ехааааааа преди 15 години
Костоф разследван истински,редом с Доган,Сакса и Гея ,Ехаааха,е.аси кефа
146
0
 
0
 
! Отговори
До 49, 58 и 61 преди 15 години
ГЕРБ подкрепиха 24% от ВСИЧКИ имащи право на глас хора (различно е от всички действителни бюлетини). Това означава, че подкрепата е точно толкова - една четвърт. Защото всички негласували са против ГЕРБ. Аз също мисля, че е рисковано ББ да "играе" самостоятелно. Като се отлюспят няколко от групата му, като го саботират някои от сегашните му поддръжници и ето ти криза... Дано не стане така...
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Адмирации Борисов!
144
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Идея си нямат за какво говориш.Не очаквай да те разберат.
143
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 15 години
честито на всички ГЕРБЕРИ и обикновенни и,новия шеф на МВР е АЛ БЪНДИ,егати ташака
142
0
 
0
 
! Отговори
ЦОКО преди 15 години
Еееее--- не ви е срам.Ние 10 дни говорим,че сме с вас,звезди ви сваляме,а вие едно министерство поне не ни дадохте.Тия европейски пари кой ще ги краде сега.Пък..,имаме нужда и от фондации/лапаций/Поне на Надето там да бяхте и дали правораздаването.
141
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
БРАВО НА БАТ БОЙКО! С ТАЯ ДЕКЛАРАЦИЯ ПОКАЗА НА НАРОДА КОЙ ПИЛ, КОЙ ЯЛ, КОЙ КРАЛ. ТИЯ СИНИТЕ СА СИ БАШ ***. *** И КАТОЛИК-КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА НА НАРОДА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ СИНИТЕ СА КОМУНИСТИЧЕСКА ЗАБЛУДА. КОСТОВ С ВЛИЗАНЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО ИСКАШЕ ДА ЛЕГИТИМИРА ЧЕ Е ЧИСТ И НЕ Е КРАЛ И СТОТИНКА. НО-ЯДЕЦ. МЕТЛАТА НЯМА ДА ПОДМИНЕ И НЕГОВОТО КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО. ТАКА, ЧЕ, СТЯГАЙ СЕ, КОСТОВ!
140
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 15 години
ta koi ste viq biv6i mutri 4engeta DS agenti i nekompetetni hora ot razli4ni parti sbir 6tain , a i zbravih i piqnki tva e GERB i tuk tam svestni hora no bez opit , ataka nacionalisti bez programa pene6tise i bie6ti se v evro parlamenta :) , RZS kretura na DANS i otnovo sbirka ot razli4ni partiki , ta pitam vie li 6te opravite BG ili 6te ni pratite o6te v po dale4na orbita ot Sergei gei
139
0
 
0
 
! Отговори
6% преди 15 години
Остави сините кокошки да си крякат в ника!И без тях ще съмне!Дръж здраво,и ние сме с теб!:))))))
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абе ***, ние не сме гербери, ние сме българи, марш обратно в синия *** бе ***
137
0
 
0
 
! Отговори
kano преди 15 години
boiko chte ni spasi ot komunisticheskata mafia
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аз не бих взел във фирмата си джебчии
135
0
 
0
 
! Отговори
do 133 преди 15 години
Ако доказаните специалисти твърдят, че без тях никога няма да се оправя - със сигурност ще ги държа на страна :)Явно има кадърни хора и в Герб, щото не се появи Б.Б. и да каже - за 800 дни ще ви оправя и юруш на маслините - премиер.Супер последователно действа човека и за това стигна до тук. И тъй като е силният в момента, никой не е в позиция да го заплашва и да му обяснява, как без него ще се свърши света...
134
0
 
0
 
! Отговори
Алоууу преди 15 години
Алоуу, герберите, защо плюете по Костов и Мартинчо, нали сте от една партия- ЕНП и изповядвате същите ценности като Костов и Мартинчо. Ценностите на Костов ги видяхме, вашите с какво са по-различни?
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ай стига си ревал бе *** Костов, знаеме те в какво се изразява твоя опит и кадърност, знаеме и кои бяха твоите хора в сянка, дето ти помагаха да грабиш!
132
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 15 години
Голямата част от коментарите са емоционални и повърхностни.Опити за мислене без съществени резултати.Представете си фирма за високи технологии, в която от 1000 души персонал,900 не разбират нищо.50 човека от останалите,са стари специалисти ,но мързеливи и некадърни.И 50 умни и амбициозни но досега са били в сянка.Това всъщност е ГЕРБ.Без опита на можещите всичко е в калта.Как бихте подредили фирмата си вие,при наличието на доказани специалисти,които ви предлагат съдействие но са от други фирми?
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Добре Бойко вземи един за министър от Яне и един от Волен да изпълниш препоръката на тия. Какво ли ще кажат тогава, познайте.
130
0
 
0
 
! Отговори
Хахахах преди 15 години
Димитров напомни, че при сините има хора с опит - С опит в краденето!Малкия *** вече хистерясва до големия си и дърт тамада .Ще останат на сухо при бъдещата голяма трапеза и язък за милионите похарчени предизборно.Пък и току виж Бойко наистина взел да разследва някои далавери още от Костово време,еех мечти...Давай Бойко,разбий синьо-червената луканова крадлива ***,хахахах
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Така е, по-добре. Че ако нещо стане и нещата се объркат, дай Боже да не се случва, ще имаме ясна представа кой е оплел конците. А не всеки да се измъква и да се оправдава с коалиционните партньори. Така поне е ясно, за добро или за зло, ББ и Герб носят цялата отговорност.
128
0
 
0
 
! Отговори
PP преди 15 години
Predi vsi4ki da psuvat kostov neka si spomniat koi vkara Bulgaria v ES i 4e ako toi ne be6e napravil ni6to sega 6tiaha da ni upravliavat stari mucuni kato Videnov, Purvanov(koito za jalost o6te ima vlast). Si4ki komunisti triabva da si trugnat ot bulgaria zaedno s elektorata im.