Сините неприятно изненадани от министър Божидар Димитров

Костов и Димитров искат парламентът да гласува имената на министрите поотделно
23 юли 2009 14:10,
123
Сините неприятно изненадани от министър Божидар Димитров
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов изненада лошо Синята коалиция, като даде на Божидар Димитров пост в кабинета.

След като бъдещият премиер представи официално имената на новите министри, сините поискаха в Народното събрание те да бъдат гласувани поотделно.

Специално Божидар Димитров е неприятна изненада за нас, тъй като вчера парламентът по предложение на Синята коалиция гласува решение, с което бившите сътрудници на Държавна сигурност не могат да заемат постове в Народното събрание. Затова започнаха да стават направо министри, заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

В такава ситуация имало едно чисто и почтено решение – министрите да се гласуват поотделно.

Когато става дума за Божидар Димитров, той няма да получи нашата подкрепа, подчерта Мартин Димитров.

По закон парламентът първо гласува за министър-председател, след това за структура на правителството. Съставът на кабинета се гласува от Народното събрание като цяло и само премиерът може да назначава или да уволнява министри. Няма законова възможност членовете на кабинета да бъдат одобрявани поименно.  

Гласуването на новото правителство в парламента ще бъде в понеделник – 27 юли. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ето ги генетичните изследвания бе дръвник.Я се откий ти от кои си.Antic Peoples in Bulgaria Thracians 49 % Hellenic People 15 % Slav 15 % Antic Macedonians 11 % Phoenician 8 % --------------------------------------------------------------------------------
101
0
 
0
 
! Отговори
Батето преди 15 години
И сините ,и червените ги грози едно и също - прах по рафтовете. Много са близки в плановете си за бъдещето и им отива да спретнат една опозиционна коалиция. Трябва да побързат, преди да са измрели техните избиратели от естествена смърт.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
SINQTA KOALICIQ ISKA6E DA SE ZAKA4I ZA PE6A NA BORISOV OBA4E BOIKO UMEN I SE DISTANCIRA OT TQH.TIQ SINITE MI NAPOMNQT NQKOQ ZASTARQVA6TA KU..RVA KOQTO NA MALDINI BILA MNOGO OBOROTNA I NAGLA I SI MISLI 4E SEGA O6TE E VARVEJNA I I SAMO DA KAJE I 6TE SE ZAKA4I ZA TOZI KOITO E VARVEJEN SEGA.TIPI4NO KU..RVENSKO MISLENE.MNOGO SAM 6TATSLIV 4E BOIKO IM KAZA VIE STE STARI IZDUHANI KU..RVI...I SAMO OT BLAGOPRILI4IE O6TE NE VI KAZVAM KU..RVI V O4ITE!:)
99
0
 
0
 
! Отговори
burgas преди 15 години
sinqta koaliciq otnovo se dokazaha,4e sa totalno ne6tastni MI6OCI,dano sa gledali sega po btv razgovora s Boiko kak gi navrq v mirizlivata im dupka,po-golemi palq4ovci nqma ot tqh,B.O.K.L.U.C.I!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
В Западна България траките са много повече, може ми към 70%.Те повечето азиати са си останали в русенско и добричко.
97
0
 
0
 
! Отговори
ПТУРС преди 15 години
Кой ги бръсне за сливи сините ? Тоз Мартинчо какво е свършил за българина досега,че се не сещам ?
96
0
 
0
 
! Отговори
коментар преди 15 години
Почна много важно да го дава. А ако СК наистина бламира правителството и се предизвикат новии избори. И ако се обединят СК, РЗС, НДСВ,Лидер,Новото време и всички останалите, дали ще има 115 или много по малко депутати?Явно този човек първо говори , а след това мисли. Дали и управлението му ще е такова. Поне като гл.Секретар на МВР и кмет на София, нямам чувството за някакви успехи. Изграждането на спортни пкощатки, няколко детски домове и ежегодините ремонти на едни и същи улици, не са голями ус
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Този Мартинчо плаче за здрав шамар зад врата!
94
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
"Дясно" правителство , а?Или ДС правителство?
93
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
Ей, добре!Голям цирк почва!Голям сеир ще гледаме!ББ насила тика сините в опозиция.защо така прави-той си знае.Може би да не вземат да си припишат заслугата за прекрасното му управление?наистина ще се изкефя да видя как Иван Костов гласува за правителство с министър - сътрудник на ДС.Ще бъде незабравима гледка!
92
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
Еми хайде и това чудо да видим-как СДС и Костов гласуват за министър-сътрудник на ДС.Къде им отиве антикомунизма-в канализацията.Ама то какви ли не чудеса видяхме...Та -шеф на парламентарна комисия-неможе, а министър може, а?Според мен това си е чиста подигравка на ББ със сините.
91
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 15 години
osven 4e sa sini pederu-gi drugo ni6to za tezi peda-li sini
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До господина с 49-те% траки,и от къде направи това гениално умозаключение.Да неси правил генетично изледване бе умник.Нещо май си ползвал македонски "исторически" дани аман от рабирачи.А относно г-н Димитров май има доста хора които не са наясно каква беше системата за да те изпратят във Ватикана трябва да си в разузнаването.Не знам в каквого обвиняате, той е един от малкото последователни и от години открито декларира симпатиите си с ББ не се скатавал и да се издокара сега.
89
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 15 години
по стечение на осбтоятелствата съм завършил Културология в СУ и съм ходил на лекции при покойния вече Александър Фол. Та той един път ни разказваше - "*** (това е неговатат асистентнка), не му помгай ***, този е *** (за Б. Димиторв ставаше дума), а тя му написа работата с която е кансидтвал за директор на музея"...та дори и там се е набутал не със собствени усилия, отделно, всеки който е учил повечко история знае, че БД е просто един популист...т.е., какъвто е и Боко Маркуча
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тия се *** още на старта.Как ще го сложиш този *** Вейдъра там?
87
0
 
0
 
! Отговори
iznenadan преди 15 години
А,е за Божийдар Димитров съм чувал кво ли не ,ама този очилатко с вид на КОМ-секретар кой се явява не сам го мервал като че ли?
86
0
 
0
 
! Отговори
още трябвало преди 15 години
ами Б Дим. да се беше подложил още малко да беше лицемерничал достатъчно та да му дадат и портфеил то министър без кинти -----от де ще пооткрадва тогава то каквото имаше по музеите се окраде и продаде та горкия ст.науч.сътр-. степен трябва от откраднатото /пърдон-от спестеното /да разбута
85
0
 
0
 
! Отговори
редови глупак преди 15 години
Боже,Боже!!Защо,бе г-н Борисов,защо си сриваш рейтинга с такива" всезнаещи и могъщи" историци?!Защо караш хората да мислят,че връзките и слагачеството на Б.Димитров на Б.Радев,И.Павлов,Божков и др. е причина да се чувстваш задължен и ти с нещо към тези хора?!Погледни форума надолу и виж какво мислят хората за този човек! Нали се сещаш,че Бургас не гласува за Б.Димитров ,а гласува за теб и за това той бе избран!! Жалко,жалко..Изгуби вече,поне един твой привърженик и симпатизант..
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Хаха,браво бе пич,много оригинално.Много ми хареса.Ехеееееееее,много точно изразено.Това ще го запомня.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Божо Димитров в науката е това, което е Слави Трифонов в културата. И това, което е ББ в политиката. А може би това, което е България в ЕС...