Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски

"Нека си поговорим пред медиите за парите в бюджета"
12 авг 2009 12:55,
240
Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски
Снимка: БГНЕС

 

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че ще привика бившият премиер и ексфинансовия министър в МС.

"Нека в присъствието на медиите да говорим за дефицита в хазната - да представят цифри. Още днес да се изясни – кой е крив и кой е прав", каза той.

Според Борисов само за юли бюджетният дефицит в страната е 550 млн. лв.

Изпълнението на приходите в бюджета е малко над 45 %, отчете още той и за пореден път заяви, че сегашният финансов министър Симеон Дянков е заварил дупка от 2.5 млрд. лв.

Борисов съобщи, че има ведомости, според които заплатите на министрите от предишния кабинет не са били намалени с 15%.

"Всичко, което сме изнесли до момента, вече е с повдигнати обвинения или има преписки в прокуратурата", допълни премиерът.

Още по темата

Думите на Борисов идват ден, след като предшественика му на „Дондуков“ 1 заяви, че всички обвинения за далавери, изказани срещу неговия кабинет, са казани “ей така, във въздуха”.

“БСП ясно ще отстоява резултатите от своето управление. Ще защитаваме политически всеки, който е бил несправедливо обвинен”, закани се Сергей Станишев.

Червеният лидер изказа и опасенията си, че ГЕРБ прави чистки на политическа основа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
С преди 15 години
Чакаме с голямо нетърпение да се промени конституцията...
36
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 15 години
До "лъжец": кой какво то направил и хайде в затвора с ддата самолета. Там затворниците ще ти обяснят за самолета, и дали го вдигат.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тиква си ти! Тя държавата винаги е била фалирана, ами до сега *** криеха и замазваха очите. Сега Борисов ни го казва право в очите, колкото и да не са приятни фактите, това е истината.
34
0
 
0
 
! Отговори
лъжец преди 15 години
До 29Ами искам - 3 самолета даже. Единият е за мен. Искам и 38 хил. за визитки.Докат' съм млад, да се налудувам...:-)))Не, аз няма да ги плащам. Народът, респ. ти, ще ги платите. Кой за квото учил...
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
БОРИСОВ ,не им се обеснявай а ги вкарваи в зандана ,за това те избрахме,ясно е крадаха и убиваха
32
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 15 години
Сер-Гей Стани-Швф и банда понапълниха гащите, май. Вече не им вървят популистките изрази и манипулации от въздуха, както преди изборите с медийния чадър и успиващата терапия.
31
0
 
0
 
! Отговори
Лъжец преди 15 години
До: МарианАми няма да се плати. Но не е коректно според мен да се спекулира по този начин, защото сумите са завишени двойно.не били компютри, а компоти....Къде са 42 млн. - повече от пазарните цени-вярно е.Къде са 21 млн. - нормални цени за квадрат.Едно е да спреш проект поради липса на пари, друго е поради завишени цени.Да си бяха казали - в условия на криза не можем да строим и ремонтираме за 21 млн. и толкова....
30
0
 
0
 
! Отговори
dvstr преди 15 години
"в присъствието на медиите"?!? Айде стига с тия медии, по-добре в присъствието на съд.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
и каква е истината,бе,дрипльо? не искаш ли и 2-та самолета да бъдат купени? после ти ли ще ги плащаш?-или и ти си пооткраднал?
28
0
 
0
 
! Отговори
Фен преди 15 години
Сергейчо взе да цапа гащите, не очакваха, че ще се издънят толкова и че ще блеснат задкулисните мръсотии на закърнели комунистически мозъци, агенти на ДС и тем подобни демагози...ами крайно време е да има възмездие - българският народ не е от най-простите все пак...затворите за какво са?!
27
0
 
0
 
! Отговори
ме преди 15 години
Станеш ли престъпник, дори да откраднеш 1 яйце, да се отнемат всякакви пенсии, здравни, застраховки, и други в полза на държавата. Хем дефицита ще намалее (по-малко разходи), хем това ще има оздравителен ефект върху алчноста на българина.
26
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
ха сега ЗДРАВЕЙТЕ,ЦИРКАДЖИИ!!!!-в кабинета на бат бойко,после в прокуратурата,и после в централния софийски!!!!!!!!!!! АМИН
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тука няколко глупави комунистчета искат бат'Бойко да работи ... Ми как да работи като в средата на годината 85% от бюджета на всяко министерство са прахосани от червните бандюги , като за последно да си напълнят банковите сметчици . Бойко , колкото и да е голям , с шикълки не може да работи ....
24
0
 
0
 
! Отговори
Мариан преди 15 години
Лъжец, а като са само договорени, кой ще го плати с продънения бюджет?
23
0
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 15 години
Много сте права, прав!Когато прочета, че Митьо зъркелите е пребил бивш министър, осъден за кражби, тогава ще кажа евала!
22
0
 
0
 
! Отговори
лъжец преди 15 години
Бойко лъже като дърт ***. След прочутия ремонт на Гагаузов за 42 млн. се оказа, че не е за 42 млн., ами за 21 млн., и не били платени, а договорени. Платени били 14.7 млн. Има разлика, май...Ама днес.бг не пише за това, нали? Всичките електр. медии повтарят лъжите Му, да не го обидят случайно, ако кажат истината...дупедавци....
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
крайно време е да се направи чистка и то тотална,всички които са *** гъзовете на хамстера станишко,догачо и насранкобурготски да ги изчистят от учрежденията
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
лелееее,общинарите пак не работят а висят по форумите...осъзнайте ,ве.че рано или късно на хората ще им писне от вас и от генерала-кмет-министър-председател-футболист и т.н...и ще ви пратят там където пратиха станишев и другите смешници
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Червеният лидер изказа и опасенията си, че ГЕРБ прави чистки на политическа основа."*** наглия тип. Крал, присвоявал, сега като му искат сметка - на политическа основа било. Надявам се серГея, *** и сие да си правят компания в затвора за доста години.
18
0
 
0
 
! Отговори
София преди 15 години
Няма ли присъди всичко казано е ала бала, насочено към гласоподавателката кака Мара.