Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски

"Нека си поговорим пред медиите за парите в бюджета"
12 авг 2009 12:55,
240
Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски
Снимка: БГНЕС

 

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че ще привика бившият премиер и ексфинансовия министър в МС.

"Нека в присъствието на медиите да говорим за дефицита в хазната - да представят цифри. Още днес да се изясни – кой е крив и кой е прав", каза той.

Според Борисов само за юли бюджетният дефицит в страната е 550 млн. лв.

Изпълнението на приходите в бюджета е малко над 45 %, отчете още той и за пореден път заяви, че сегашният финансов министър Симеон Дянков е заварил дупка от 2.5 млрд. лв.

Борисов съобщи, че има ведомости, според които заплатите на министрите от предишния кабинет не са били намалени с 15%.

"Всичко, което сме изнесли до момента, вече е с повдигнати обвинения или има преписки в прокуратурата", допълни премиерът.

Още по темата

Думите на Борисов идват ден, след като предшественика му на „Дондуков“ 1 заяви, че всички обвинения за далавери, изказани срещу неговия кабинет, са казани “ей така, във въздуха”.

“БСП ясно ще отстоява резултатите от своето управление. Ще защитаваме политически всеки, който е бил несправедливо обвинен”, закани се Сергей Станишев.

Червеният лидер изказа и опасенията си, че ГЕРБ прави чистки на политическа основа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Айде да не забрвяме, в края на мин. година, когато в цял свят се говореше за криза, как лично Орешарски и Сергей излязоха и казаха: А, нас тая работа няма да ни засегне бе, ние сме печени - я какъв резерв имаме, излишък и т.н. И бабите все пак му повярваха. А сега що казват че има криза (а и никой да не ми казва, аз работя в търговска фирма и виждам какво става) - Щото всичката им е такава на червените номенклатурчици
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
успокоява ме това,че от 53 коментара дотук,2-3 са на *** зомбирани. значи,ние сме много. значи,резултатите от изборите са честни.а номер 53 е МНОГО,МНОГО прав!
55
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 15 години
SLED PREVRATA BKP SE *** TOTALNO...NE MOJE I NE TRQBVA DA SRAVNQVAME KOMUNISTITE SAS DNESCHNITE PRODAJNICI....NE TRQBVA DA SE PARADIRA SAS LAGERITE....POVECHETO BILI TAMSA SI GO ZASLUJAVALI...I TEMATA E V SAVSEM DRUGA NASOKA....I TOGAVA I SEGA...E IMALO ZAKONI...KOITO GI NARUSCHAVA....V BELENE....
54
0
 
0
 
! Отговори
инфо преди 15 години
Чистка и в образованието г-н Борисов и там е хаос. Назначените шефове на инспекторатите и директорите по места, които са от бившето правителство вън, защото до сега кадруваха само техни хора от БСП, ДПС и НДПС!!! Ако се направят проверки ще лъстнат като гол ***!!! Успех на новото правителство и дано така да продължи през целия мандат!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
Ал преди 15 години
Стига сме писали по форумите,ами да си отговорим честно: Защо ги търпяхме 4 години/или по -скоро 2, целта беше 2007г. да ни приемат в ЕС/? Защо не излезнахме масово пред парламента в началото на 2009г.,а оставихме полицаите да бият студентите? Защо си плащахме данъците,като знаехме в чии джобове потъват? Защото все още не сме ГРАЖДАНИ,а тълпа мърморковци!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
и на "правосъдието" ви ще дойде ред.едно по едно. 3 седмици са минали от изборите,има време за всички ви !!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
И нищо да не направи ББ, (а надеждите към него са огромни) то поне говори точно, ясно, разбираемо. А нека послушаме цялата досегашна пасмина, как се изразяваше (изключвам прословутата доганова реч, която пък имаше страхотен ефект и то точно защото каза ясно и точно "Аз съм човека..."). Говореха ни като на ***, завоалирано, с недомлъвки щото видители, ние сме управляващите, а вие долу простосмъртните - какво разбирате от политика. Ама хак да им е! и на сергей и на турчина !!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ами-това е по комунистически,бе,човек! преди 1989 г. "нямаше" престъпност,защото не я пускаха по бюлетините.по нова година сергейчо каза,че и криза няма. ама като погледнеш в бюджета-и пари няма. и в портмонетата ни-също.-ето,това е по комунистически-а ти решавай на кого да вярваш.
49
0
 
0
 
! Отговори
С преди 15 години
Верно, по-безличен президент от сегашния не сме имали...Ужас! Волен хубаво ги подреди в Парламента хахахахахахахаха
48
0
 
0
 
! Отговори
Baтmаn преди 15 години
Няма какво да ги кани в МС.Направо да им прати покана за затвора !После ще им държим сметката...
47
0
 
0
 
! Отговори
sunny преди 15 години
До 41, АнонименНаказателния закон не го е приемал Бойко, а именно този лигльо Станишев, целия закон е смешка. Бойко поне изважда далаверите по всички министерства. Не жали никого
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Гоце също в затвора - открадна си досието, за да не го убият с камъни!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не разбирам от икономика така че може ли някой да ми обясни... Как има хем дефицит хем накрая на годината изкачат разни излишъци?
44
0
 
0
 
! Отговори
лъжец преди 15 години
Не се косете за мен. Имам вяра в независимото българско правосъдие. И то има вяра в зелените алекоконстантиновки. :-))
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
разбира се ,че ражда омраза.АЗ ГИ МРАЗЯ!-ЗАРАДИ БАЩА МИ,КОЙТО Е БИЛ В ЛАГЕРИТЕ ИМ. ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ ДЕЦАТА НИ ЕМИГРИРАТ ЗАРАДИ ТЯХ.ДА СИ ПЛАТЯТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Убава снимка
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
почна се старата Бойкова песен на нов глас : като гл.секрета на МВР - аз ги хващам бандитите но прокуратурата ги пуска като кмет на Сф - аз ги хващам бездомните кучета ветеринарните и природозащитниците ги пускат а сега като премиер на Бг това е началото от бисерите , които ще ги изреди г-нБ.Борисов
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ще се налудуваш на сергей на мекия и на доган на ***.те ви използват,ама нали сте си простиии-гласувайте си за тях. ще рупате гръцки доматии ще пиее менте ракия,докато те жулят коктейли по островите.
39
0
 
0
 
! Отговори
маги преди 15 години
истината поражда омраза............ беше го казал Бойко и не е сгрешил.......време е за разплата каквито и високопарни думи да използва Станишко няма да стане! айде стига вече мръсен мишок! не се наядохте! сега оставете хората да работят спокойно а вие ще си платите!!
38
0
 
0
 
! Отговори
АмидоФЕН преди 15 години
СПОКООО,ЧИСТКА НЯМА! САМО ЩЕ ОПАНДИЗЯТ НЯКОИ...,ДЕТО СА КРАЛИ!