Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски

"Нека си поговорим пред медиите за парите в бюджета"
12 авг 2009 12:55,
240
Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски
Снимка: БГНЕС

 

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че ще привика бившият премиер и ексфинансовия министър в МС.

"Нека в присъствието на медиите да говорим за дефицита в хазната - да представят цифри. Още днес да се изясни – кой е крив и кой е прав", каза той.

Според Борисов само за юли бюджетният дефицит в страната е 550 млн. лв.

Изпълнението на приходите в бюджета е малко над 45 %, отчете още той и за пореден път заяви, че сегашният финансов министър Симеон Дянков е заварил дупка от 2.5 млрд. лв.

Борисов съобщи, че има ведомости, според които заплатите на министрите от предишния кабинет не са били намалени с 15%.

"Всичко, което сме изнесли до момента, вече е с повдигнати обвинения или има преписки в прокуратурата", допълни премиерът.

Още по темата

Думите на Борисов идват ден, след като предшественика му на „Дондуков“ 1 заяви, че всички обвинения за далавери, изказани срещу неговия кабинет, са казани “ей така, във въздуха”.

“БСП ясно ще отстоява резултатите от своето управление. Ще защитаваме политически всеки, който е бил несправедливо обвинен”, закани се Сергей Станишев.

Червеният лидер изказа и опасенията си, че ГЕРБ прави чистки на политическа основа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
Големият Маргин преди 15 години
"Бойко, Тикво празна, пак ли се нас.а?"
216
0
 
0
 
! Отговори
The Johnny преди 15 години
***, има ли си някой от вас понятие от финанси или бюджет, та се правите на големи отворковци. Сигурен съм, че повечето от вас даже не знаят какво значат тези думички, да не говорим за бюджетен дефицит или излишък. А бе ***, ако не дай си боже ви четат дори полу-грамотни икономисти, ще им докарате перитонит, бе ***. Ама к'во ли се учудвам - премиера - мутра, симпатизантите - ***, нищо по-логично от това.
215
0
 
0
 
! Отговори
ЖЖ преди 15 години
Дянков, защо не върнеш на държавата "царските" имоти и не съкратиш мутрите, които пазят ББ от другите мутри? Със спестените милиони ще запълниш дупките в бюджета.
214
0
 
0
 
! Отговори
TEXHO преди 15 години
samo na tazi sresta da ne stane taka 4e Sergo da obiasni na Bobo ka da prai deficiti i kak da gi krie do izborite
213
0
 
0
 
! Отговори
Ty154 преди 15 години
Лесно - като са лъснали неотчетените разходи и купчината далавери, сумата за които е била леко пропусната..укрита....забавена....както искаш.
212
0
 
0
 
! Отговори
ayyyyyyy преди 15 години
Boiko, da izvika Ore6arski i 4erepa na edno i nabarzo 6te my dadat obgsnenie, kade i kolko sa izxar4enitepari. Barzo 6a my svetne za vsi4ko.NGMA NYJDA OT cERGEI4O.
211
0
 
0
 
! Отговори
ll преди 15 години
Как да ги вкара в затвора, като всички там свързани...Как да потопиш един човек под водата, като всички се държат за ръце на повърхноста. Пък даже и тебе държат...А си потопил някой, потъваш и ти...
210
0
 
0
 
! Отговори
До ехооо преди 15 години
За колко бройки табели става въпрос отворко-За 3, за 300 или за 1000.На герберските тикви не им трябва такава информация.Важното е да се ***
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Отчета на Станишев е до Юни .Юли вече е Боко на терена.И как за юли са заварили 550милиона дефицит,който след два дена става на 2,5 милиарда
208
0
 
0
 
! Отговори
еххоооооооо преди 15 години
Абе кви са тия табелки за 35 000 лева, егати табелките да не са от злато, брилянти и ск. камъни! Ами тая се оляла или ги е окраднала! По вероетно е да е второто. Брава *** како, а ние да лапаме Мурджа! Айде и ти на про-ро! Ами оня пък златен асансьор да си го дига, че го мързи и да гледа! Айде и тоя на про-ро! А па ние се чудим къде е опушил излисъко от милиарди!? Да ги връщат тези серсеми, защото тези пари са наши на народа дето се е скапал от бач и чанч!
207
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
няма какво да си говорите,ами ги давай на прокурора и на свестен екип съдии!в дранголника им е мястото! мишкииииииииииииииииии
206
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
вкарвайте ги в затвора! за престъпление с/у държавата!после президента да ги помилва,но пък ще им е за урок! и до края на шибанките си, жалки години ще им ТЕЖИ!!! аз ако бях министър-председател щях да го направя,за да се изгавря с ТЯХ,за да разберат ТЕ как са се изгаврили с НАРОДА си...
205
0
 
0
 
! Отговори
Любопитен преди 15 години
Интересно ми е ББ какъв диспут ще води с Орешарски и Станишев по бюджетни и финансови въпроси :)))) Нали имаше един диспут преди изборите, та се видя колко може човекът. Ще го схрускат като зелен домат с карнобатска гроздова.
204
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 15 години
Бат Бойко и министрите му забравят,че за виновните има съд,който ще ги осъди при доказана вина.А Б.Б.и Цецо Цв.се намесват в работата на съда-Ц.Ц. каза,че полицаите,убили Чората,са невинни, ще излезе истина вицът: ПОПИТАЛИ радио ЕРЕВАН какво става в България след изборите.ОТГОВОРЪТ -Вече има напредък: той си ги ХВАЩА, той си ги ПУСКА.Разбрахте ли вица?Не така първосигнално! Мога и аз да кажа,че всички ГЕРБЕРИ са ***,крадци,измамници,лъжци-неприятно ли ви е?Докажете противното тогава.
203
0
 
0
 
! Отговори
до 198 преди 15 години
да, този пак откачи и почна - тези от сайта ДНЕС.БГ няма ли да го видят да и да го изтрият? То бива, бива - ама това граничи с душевно заболяване.
202
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
На сбирката задължително е присъствието на началника на Софийския затвор
201
0
 
0
 
! Отговори
Члена преди 15 години
Ще ги привика,да получи новите заповеди....гнусния поженкар-комунист...
200
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 15 години
Не само да ги привиква, а да ги вкарва в кабинета си един по един и бой до посиняване.
199
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 15 години
Kомуниста козината си мени но далаверите, никога.
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
spamer spri se be