Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски

"Нека си поговорим пред медиите за парите в бюджета"
12 авг 2009 12:55,
240
Кой крив... Бойко привиква Станишев и Орешарски
Снимка: БГНЕС

 

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че ще привика бившият премиер и ексфинансовия министър в МС.

"Нека в присъствието на медиите да говорим за дефицита в хазната - да представят цифри. Още днес да се изясни – кой е крив и кой е прав", каза той.

Според Борисов само за юли бюджетният дефицит в страната е 550 млн. лв.

Изпълнението на приходите в бюджета е малко над 45 %, отчете още той и за пореден път заяви, че сегашният финансов министър Симеон Дянков е заварил дупка от 2.5 млрд. лв.

Борисов съобщи, че има ведомости, според които заплатите на министрите от предишния кабинет не са били намалени с 15%.

"Всичко, което сме изнесли до момента, вече е с повдигнати обвинения или има преписки в прокуратурата", допълни премиерът.

Още по темата

Думите на Борисов идват ден, след като предшественика му на „Дондуков“ 1 заяви, че всички обвинения за далавери, изказани срещу неговия кабинет, са казани “ей така, във въздуха”.

“БСП ясно ще отстоява резултатите от своето управление. Ще защитаваме политически всеки, който е бил несправедливо обвинен”, закани се Сергей Станишев.

Червеният лидер изказа и опасенията си, че ГЕРБ прави чистки на политическа основа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
внимание!!! преди 15 години
Лошото е следното: По време на изборите и особенно след това много върти опашки се опитват по един или друг начин да се прикрепят към победителите, а местните хора ги познават, че до момента ядоха, пиха, гуляха и крадяха с БСП, НДСВ и ДПС и са техни хора. Сега, обаче тези са най-големите Гербаджии! Препоръчвам на г-н. Борисов да си огледа хората, особенно в провинцията, кой как си извъртя опашката и сега се опитват да се задържат отново във власта и то като директори, началници и т.н. Внимание!!
76
0
 
0
 
! Отговори
да преди 15 години
Вън и на прокурор всички замесени в далаверата през управленията на Сакса, доган и Сергей! Вън на техните слуги, които живяха охолно и надменно, все едно, че бяха господорите на света. Долни маскари! Проверки и в провинцията г-н. министър-председател! Зад теб сме и те подкрепяме!
75
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
БСП има достатъчно фирми,да си ги приберат там,като са толкова кадърни.Пък и Масларова непрекъснато говореше за преквалификационни курсове,да отидат там,да видят колко е приятно да се преквалифицираш,особено ,ако си на години.БОЙКО НЕ ГИ ОСТАВЯЙ НА МИРА! Изгониха децата ни ,а сега вдигат врява.
74
0
 
0
 
! Отговори
до11 преди 15 години
МАГАРЕ СРАМ ИМА ЛИ?! НАЛИ СИ ЧУВАЛ ТОЯ МОАБЕТ..:) САМО МИ Е ЖАЛ ЧЕ СРАВНЯВАТ МИЛАТА ЖИВОТИНА С ТЕЯ ГАДОВЕ НАГЛИ!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
хайде отговори , кое бе социалното на бкп-то! Кои са" новите" милионери в Бълтария? защо няма нови лица във висшия съвет на бсп, а са само децата и внуците на секретарите и членовете на политбюро на бкп !къде са хората от народа? Защо се унищожи интелигенцията на България? кой въведе рабфака като обучение?Ми ето ги днешните специалисти..докато отличниците неможеха да влязат в университетите, имаше студенти със среден 3, т.к бяха с предимство на АБПФК...Тези хора получаваха и постове след това..
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Няма причина да чета някакъв сайт за нещата които съм преживял. Всеки смятащ, че преди 20 години е било по добре е за освидетелстване на 4ти километър.
71
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
Срамота! Имат ли срам тия ,бившите УПРАВНИЦИ? Не се ли виждат ,какво направиха с народа и държавата,че седнали да пищят,че щяло да има чистки.АМИ ЩОМ ТРЯБВА -ДА ИМА.Седнали да ми реват сутринта по телевизиите,някаква "експертка "и неин колега от Пленен,че щяли да ги освободят от работа.Мнооого важно.Мен като ме съкратиха през 2000г. не мрънках и отидох за 2г и половина на борсата.Те за какво реват,да не би да са мислили,че само като "експерти "могат да работят?
70
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 15 години
Така е.Но ако се интересувате разгледайте сайта http://***.bgsviat.narod.ru/ пък всеки ще си изгради някакво мнение по въпроса.
69
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 15 години
BASCHTA MI E BIL PARTIZANIN V ELLADA....MEN NE ME NAPRAVIHAKOMUNIST...ZASCHTOTO BQH HULIGANIN...PAK I BASCHTA MI KAZVASCHE CHE NE STAVAM...VSE PAK ZAKONITE TOGAVA SE SPAZVAHA OTVSICHKI...KOETO ZA NAROD KATO BALGARSKIQT...BESCHE DOBRE...A ZA CHENGENETATA /OT TURSKI ***/ ...PITAITE VASCHITE RODITELI...
68
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 15 години
До "pesho" - От наша страна, кои са тези които са се съгласили? бившите БКП, сега БСП или RED, комуниста козината си мени но далаверите, никога.
67
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
"Преди 20 г. България беше средно развита европейска държава със силна икономика и армия и завидни социални условия.."И защо тогава получавахме по 200лв или 50$ заплата!Как днес при тази "разруха" получаваме по 600лв заплата или 500$!!!Как тогава нямаше пари в туринклуба и не можеше носа си да покажеш извън България, а днес само за 1 Май 200000 отиват в гърция и още толкова в Турция...имаше кабинети за АБФК вполиклиниките, привилегии за децата им в университета..кой учеше в чужбина?
66
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 15 години
Били сме каквото сме били, да се стягаме и да бутаме напред. Преди българия не е била толкова здрава, колкото са налагали да се мисли. БКП с изкуствените си ценноти, култ към ленин, сталин и другите измислени кукловоди, успиваща терапия, измисленаи нереалистична икономика. Накрая всичко започна да се срива, понеже не стават нещата. И оп когато се срина, колко удобно да се обвини, че един вид видите ли демокрацията какво ни докара. Всъщност БКП го докара, но си измиват ръцете.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Преди 20 г. България беше средно развита европейска държава със силна икономика и армия и завидни социални условия"Абсолютно си прав! Имаше в изобилие "кучешка радост", марципанчета, алтай, сайдер и топъл ляб. Затова всеки който имаше родители на село, ходеше през месец да зареди месо, за да не яде *** на "средно развита европейска държава". Поради тази причина се чакаше и 10 години за кола. Да не говорим за апартамент (мин. 20 години чакане). Времето в което Тублерон беше нещо специално
64
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 15 години
до Анонименако се интересуваш - http://***.bgsviat.narod.ru/
63
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 15 години
Точно така, работя в пенсионното осигуряване и от 1 година се налага да обяснявам на пенсионери защо им ги няма парите. Криза е, им казвам, а те "ама нали казаха по новините, че нас няма да ни удари?!?".Ха, върви сега Дядо Пенчо да гласуваш пак за този дето те лъже откакто си жив и ти хвърля трохи, колкото да имаш сила да пуснеш една червена бюлетина.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Да, и ние като сме толкова "умни" що сме се "оставили" някой да ни налага неговите представи на ценностна с-***!? Все едно някой да ми разправя че трябва да съм горд че съм българин, щото "ние сме били на 3 морета, дали сме четмо и писмо и са се страхували всички от нас" Е, да, ама като сме такава голяма работа, не е ли срамно да стигнем до сегашното си положение, а ?!?!?
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Предполагам вярваш и в Съвета на Деветимата, който управлява света ?
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
баща ми е бил студент в 3-ти курс.в квартирата му е намерен портрет на димитър петков. и е отишъл в лагера без съд и присъда. И АКО ВИ Е ЖАЛ ЗА БЕЛЕНЕ-ХАЙДЕ ВСИЧКИ С ЧЕРВЕНИ КНИЖКИ -ТАМ. и без това друго не сте построили. докато народа е строил пътища и заводи,вие си строите светло бъдеще САМО за вас.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
AIDE NA DEBAT V PROKORATURATA!!!!!!STANI6EV V ZATVORA DRUGITE SA MALKI RIBI
58
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 15 години
Преди 20 г. България беше средно развита европейска държава със силна икономика и армия и завидни социални условия.Днес всичко това е унищожено по план, а ето го и него:Проектът Ран-Ът (1990 г.) подготовка на гибелта на българската икономика:В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".