Безпортфейлният министър кани Спаска да работи за него

Имам свободен щат, предложил съм й, каза Божидар Димитров
9 окт 2009 11:53,
171
Безпортфейлният министър кани Спаска да работи за него
Спаска с дъщеря си Сузана. Снимка: ВМРО

"Имам свободна щатна бройка в седемчленния си екип и тя може да бъде заета от Спаска Митрова", обяви министърът без портфейл Божидар Димитров.

Той вече предложил на семейството на българката тя да започне работа като експерт при него, но самата Митрова все още не е дала отговора си.

"Ако пожелае, може да работи и на друго място, тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", обясни той.

Очаква се Спаска Митрова да пристигне в България за лечение във ВМА в събота или неделя.

Тя обаче отказва да пътува, преди да види дъщеря си и да я повери на родителите си.

Още по темата

Детето няма право да напусне Македония без писменото съгласие на баща си, като според Божидар Димитров най-вероятно е той да откаже да го даде.

Според Димитров фактът, че детето снощи не е било при майка си, е нарушение на самите македонски закони.

"Още днес детето трябва да й бъде върнато", каза още министърът.

Dnes.bg припомня, че Спаска Митрова бе освободена в четвъртък 20 дни преди да изтече тримесечната й присъда.

23-годишната жена бе осъдена, защото отказала на бащата да види дъщеря им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 14 години
или като музикантка, понеже има стаж като такава, макар и без документ - специалност "Дудуци и други"
39
0
 
0
 
! Отговори
до 36-ти преди 14 години
Да, подкрепям те напълно - ще добавя още че предлагам да издигнем и мемориален комплекс, паметник приживе или друго грандиозно нещо в чест на Спаска Митрова - боркинята за правата на поробения от Скопие български народ. След което Божидар Димитров и Бате Бойко да излязат с указ, с който анексираме територията на Македония. Само се чудя, какво ще кажат братята гърци по въпроса.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ББ не може ли да и намери работа като чистач на софийските улици!
37
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 14 години
Какви интервюта, какви конкурси пък ти. Това е България - страната на шуробаджанащината, в която всеки *** докопал се до властта, гледа да блесне и да се направи на велик, уреждайки със замах и демонстративно свои хора.
36
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
az predlagam da obiavim toz den za nacionalen praznik, a Svetia Sinot da obivi Spaska za Muchenica Spaska...a, ako niakoi se samniva, ne chlenuvam v GERB ;)
35
0
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 14 години
Извини ме, но Спаска не беше българска гражданка, когато я осъдиха преди година за сводничество. При второто дело, което така публично бе афиширано в България тя си взе българско гражданство, подобно на много нейни сънародници по икономически причини. Но доката повечето макета го направиха за да могат да пътуват свободно из Европа, тя го стори за да й се размине по-тежко наказание като "чужда" гражданка в Скопие.
34
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе нещо.... не е нормално това. Този чувал ли е за интервю за работа, конкурси и т.н. ? Явно изискванията за да започнеш в държавната администрация е да си преминал обучение в затвор на БЮРМ.
33
0
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
и моето скромно мнение е че в случа с въпросната Спаска, нашите политици направиха от мухата слон. Мисля че беше излишно.
32
0
 
0
 
! Отговори
ikonomist преди 14 години
E stiga s tozi populizam
31
0
 
0
 
! Отговори
SarcasticGrind преди 14 години
до 27Тук не става въпрос за заплаха. Става въпрос за отстояване на интересите на Република България и задължението и да брани свойте граждани. Напомнянето ни за вето е на базата на твърде пристрастната им и неработеща съдебна система, впрочем както българската. Нас също много пъти са ни предопреждавали за санкции, ако не направим промени в съдебната система. Не виждам каква разлика има дали отправяш протестна нота на Македония или "по на юг", или на запад или изток.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Радвам се, че майка и дете са заедно. Но вече и постове да се раздават ей, така е малко прекалено. Нищо чудно. ББ назначи свои хора на всякъде, ама имат ли качества нямат ли Нищо, като приятелите ми изядат главата ще се сети какво са му докладвали като писания по форумите. Нямам нищо против Спаска, но само тя ли знае английски език?
29
0
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 14 години
да, цялата злоба и енергия, да се беше впрегнала в нещо по-полезно за обществото, а то само за подклаждане на междуетническо напрежение ... жалко, все пак
28
0
 
0
 
! Отговори
Бивш експерт преди 14 години
Уважаеми Бг. политици,толкова енергия използвахте по този фалшив случай,може ли някой да ми каже какво се прави за това дасе върнем в България всички разочаровани от некадърното ви управление през последните 20г.Аз съм непомалко Българин от Спаска,но мойта държава не направи опит да ме освободи от икономическия затвор на мизерно съществуване и ме принуди да напусна собствената си страна!Работете в тази посока!Моля!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Димитрова преди 14 години
Такова истеризиране и политизиране на един обикновен битов скандал - това може да го направи само Бойко Борисов и неграмотното му обкръжение.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лесно е да заплашваш Македония,що не заплашиш малко по на юг,а?
25
0
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 14 години
Да, Спаска е известна в Македония именно с прозвището "Гювендията" - надявам се и тези които не знаят какво означава думата, поне да се досетят. Така че може наистина да е с български корен, все пак.
24
0
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 14 години
Не сте добре информирана все пак. Присъдата срещу Спаска беше именно заради това че не се грижи достатъчно за детенцето си и за аморално поведение, което в морално консервативна Македония се наказва доста строго за разлика от разкрепостена България. Тя е уреждала състудентки българки от Благоевградско да работят в шиптарските кафани в Западна Македония. Всеки нормален човек знае какво се работи там и какви допълнителни умения включва сервитьорството и работата в кухнята.
23
0
 
0
 
! Отговори
SarcasticGrind преди 14 години
Вечно недоволни скапаняци! Къде да ви назначават като ще осмърдите всичко с завистта си. Този път българското правителство действа адекватно, а дори трябваше да бъде още по твърдо и да напомни на македонците, че ги очаква вето за ЕС. Както направиха гърците. Не виждам нищо лошо да се помогне на тази жена, като най-малкото е да и се предложи работа в България.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей,*** бе.И Спаска Ламята,мама й македонска к.рва и Божко Вейдъра,Созополския византиец,дето се прави на прабългарин.
21
0
 
0
 
! Отговори
до 18 преди 14 години
ааа, кво било - мерси за инфото