Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Стъкмистиката преди 14 години
номерата на Бойко все още минават благодарение на гъмжилото от балъци в България - *** народ - слаба държава (не съм го казал аз)
26
0
 
1
 
! Отговори
DDG преди 14 години
''...че влиянието на партията в политическия живот на страната расте. ''Разбира се че ще расте,та нали тази партия упралява страната.Друг е вьпросьт обаче какво е това влияние.
25
0
 
1
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Холивуд какво чакат та не поканят премиера за някой филм.Я как хубаво играе.
24
0
 
1
 
! Отговори
Piron40 преди 14 години
78% ?Stiga we .... 8/10 balgari sa za Boiko i odobrqvat tova koeto (ne) e napravil ?Aman ot agitacia i ploska propaganda... Polulizma mu e maikata - Evtinia, iztarkan i mirichecht na niska politi4eska kultura POPULIZAM ....
23
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Аз влизам в 23 -то % защото не одобрявам управлението на Бойко Борисов.не мога да съм съгласна с неговото просташко държание и непрекъснато да чувам аз аз аз . Бойко аз-а не мие по вкуса. Искам действията да са такива обаче на истина не само на приказки и интелигентен министър председател. За жалост едва ли ще доживея това мое искане с този *** народ и *** ръководители.Медийния любимец Бойко му вдигат изкуствено рейтинга. Това е
22
0
 
1
 
! Отговори
doktor преди 14 години
B.B. ZAPOCHNA DA SE OLIVA.POLICEISKI NATISK I VISOK REITING,NO VECHE SE VIDIA KAKVO NAPRAVI S RUSIA! STE GO VIDIM SLED 1 GODINA?
21
0
 
1
 
! Отговори
Преял с власт преди 14 години
само на мен ли ми се струва че Бойко Борисов беше доста по-слаб преди изборите ?
20
0
 
1
 
! Отговори
ОПС преди 14 години
Toва тия социолози ли са дето преди изборите говореха врели - некипели. Сигурно и сега прогнозите им са толкова точни :) Платени манипулатори. Хората се радват че се дигат цигарите , радват се че няма 13 пенсия и заплата, радват се че идва зима и вместо държавата да поощтрява заетостта гледа да щави по всевъзможен начин оцелелите работодатели - ЛИКУЙ НАРОДЕ - ама пролетта е далече
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Както каза политологът Д. Димитров, в България, "добрият политик трябва да може да лъже, да преувелличава и да плаши". Е ББ е "най-добрият".
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, счупил си е средният тазов крайник...
17
0
 
1
 
! Отговори
о боже преди 14 години
Мамин златен той. Сега предлагам по този повод да намали данъците - един вид бонус към електората, че го одобрява:))) Ей смешен народ с още по-смешни управници. Рейтингът може и да е висок, ама аз черно на бяло искам да видя РЕАЛНО СВЪРШЕНА РАБОТА!!! От както застъпи това правителство освен увеличения на цени и безкрайни медиини изяви аз друга дейност не виждам. По малко говорете господа, повече работете.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не го вярвам. Винаги е бил "медиен" любимец, но хората вече го разбраха, че въздух под налягане.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
sigyrno e bilo proy4vane za inteligentnostta na horata i otgovorut e o4eviden.....bezkraino zatupql narod
14
0
 
1
 
! Отговори
Nasty преди 14 години
Бойко чупи не само рекорди...но и крайници:)))))))))))
13
0
 
1
 
! Отговори
Да живее ДС и ББ преди 14 години
Нищо ново под Слънцето - поредната изява на БГ-Стъкмистиката и платените от милиционерската партия социологически агенции. Всички обективни хора виждат че рейтинга на ГЕРБ се срива, защото вече 3 месеца управляват и празните предизборни приказки не стигат. Интересно сега кой точно пречи пак и отново на Бойко Борисов, след като има ЦЯЛАТА ВЛАСТ в държавата. Толкова много власт никой никога не е имал през 20-те години режисиран преход.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма значение какви са им резултатите,тук гледат да си запълнят колонките с някакви новини.А за доверието на хората- ще си проличи след известно време,нека да имаме търпение.
11
0
 
1
 
! Отговори
christy преди 14 години
платена статия..и е написана в синхрон със стилистиката на говорене на ББ, доверието към новото правителство все повече пада, но рейтингът на премиера поставял рекорди..
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много е закачлив бат Бойко на тази снимка. Харесало му е "социологическото проучване".
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди изборите през юли го казах и пак повтарям: Бойко Борисов не е нещо особено, дори изглежда малко простоват. Но в сравнение с всички останали БГ политици е просто Върхът, т.е. Бойко Борисов и ГЕРБ са най-малкото зло. Докато за България няма по-добър избор, и най-малкото зло, т.е. ГЕРБ, са идеални. Останалите- Миризливия Доган, Обратния Сергей, Кресльото Волен, Лъжливия Цар и тем подобни, и пукнат грош не струват.
8
0
 
1
 
! Отговори
D.V преди 14 години
"52 % от българите ще гласуват за"Кога направихте нови избори че ги пропуснах ?Този сайт май ни взе за мезе....Жалка работа.