Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
АЛО РЕДАКЦИЯТА.. преди 14 години
КОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ!КОЛКОТО И ДА МУ ВДИГАТЕ ИЗКУСТВЕНО РЕЙТИНГА, ТОВА СА 20% ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕВ БЪЛГАРИЯ.ОСТАНАЛИТЕ 80% НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА БОРИСОВ.КОГАТО ПОСТИГНЕ РЕЗУЛТАТ 50%+ 1 ГЛАС ТОГАВА ГО ХВАЛЕТЕ.М.А.М.А.ВИ И МАНИПУЛАТОРИ ДОЛНИ!ИНТЕРЕСНО КОЙ ВИ ПЛАЩА ДЕЛАВЕРАТА ДА ИМАТЕ ИНТЕРНЕТ ВЕСТНИК И ЗАПЛАТИТЕ.ТОВА Е ПЕТЦИФРЕНА СУМА ВСЕКИ МЕСЕЦ.
46
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
И да вземе Пламен Орешарски-най успешния,честен и справедлив министър на финансите на всички времена.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 14 години
браво, после мини за хонорарчето през централата на ГЕРБ
44
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
естествено че го одобряват хората :) особено когато щом някой се опита да зададе въпрос на бойко и за цариградско море, и за кучетата в софия, и за уж големия дефицит в бюджета, който се оказа измислен - бойко крясва и вика `като говорите с мен ще мълчите.... то така естествено че ще се чува само неговия глас :)) само че товае твърде далеч от демокрацията, ама кой му пука... важтното е да гепи и да изхарчи резерва, дето уж го бил изпил и изял станишев, пък се оказа над осем милиарда.... майтап..
43
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Мачкай, Бойко! Мачкай останките от комунистическата ***! Нека си реват като ***-джебчийка като я гепят в трамвая! само да отбележа, че не съм гласувал за никой, не съм платен драскач или нещо подобно, просто наистина ми писна! Всички престъпници от предишното управление - В ЗАТВОРА или в гроба! Стига гавра с тоя народ! Ако и това управление не постигне реални резултати в борбата с престъпността, корупцията и не поеме правилен икономически курс - ще става страшно! Хората са на ръба!
42
0
 
1
 
! Отговори
ham hum преди 14 години
4e sa vode6ti e taka no drugite sa pulni gluposti
41
0
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 14 години
е то бива мозъчна промивка, бива медиен онанизъм, ама това вече ме връща в "добрите стари времена" на социализЪма
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
pii si hap4etata we myhul i produljavai da se nadqvash 4estniqt da te obez4estti
39
0
 
1
 
! Отговори
уф преди 14 години
Ако бб иска по-висок рейтинг, да разкара това недоразумение с.дянков
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Aman ot tribuni, na koito neambiciranata i murzeliva 4ast ot naroda da pliue vsi4ko i vseki s jargona na pe4en karucar... Boturi
37
0
 
1
 
! Отговори
Явор Захариев преди 14 години
Това е така защото за пръв път хората виждат себе си в него и най вече честноста , с която той си извоюва доверието на народа!Това че даде светлина на абсолютно всички глупости , които направиха червените , не е никак малко ! Много малко политици са постъпвали в България ! А червените са се накрали като невидяли и сега си мислят че ще им се размине ! нали си гласуваха закон за амнистия за да не може да им се търси сметка , за каквото и да е било !Но сега поне едно е сигурно , че ще ги хванат!!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
И какво като се обърнат процентите.Това не попречи на тройната коалиция 4 години да ни прави на маймуни с 20-30% подкрепа към края на мандата.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пичове, комуникирам с доста хора, това ми е работата и забелязвам, че от бедняка до бизнесмена одобряват Борисов и го подкрепят. Лично аз смятам, че повече от 77 % дават твърда подкрепа за Борисов. Фактически народа не признава партиите в България, Станишев ще загроби БСП, а популизма на Борисов ще трупа все повече гласове към Герб.
34
0
 
1
 
! Отговори
Гладно Герберче преди 14 години
Давай Чекибойко, с 2 ръце ти го подкрепяме, ти си нашият човек!
33
0
 
1
 
! Отговори
Павлина преди 14 години
Българинът си умира за зрелища. Да ама нещо хляба го няма. Започвам да си мисля дали все пак ГейСер не беше прав, поздравйвайки делегацията на ГЕРБ, която беше отишла за нещо при него с поздрава: "Здравейте, циркаждии". Защото досега ББ и властолюбивата му некадърна клика, не показват нищо друго освен цирк - а дните си минават, скоро ще станат 100 ...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
При изследване на ЦЯЛ 0,01% от населението... Това е малко като "всички в България са безработни! - според анкета проведена в бюро по труда"
31
0
 
1
 
! Отговори
w преди 14 години
и до 27# - Стъкмистиката- Тцтцтцт., Холандците, и Ирландците са едни изключително прости народи!Държавите обаче не са СЛАБИ!Престанете да пишете глупости!Точно защото ти е такова мнението, затова и държавата ти е виновна(слаба)!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А дали тия ,които подкрепят правителството могат да посочат едно нещо ,което е направено от него.Хората подкрепят идеята някой министър да влезе в затвора и когато това не стане процентите ще се обърнат.Остава някой да каже ,че хората подкрепят замразяване на заплати и пенсии и повишаване на цените на цигарите и алкохола
29
0
 
1
 
! Отговори
Пламен Парушев преди 14 години
пълни глупости - откъде ги изкараха тези проценти. Аз, семейството ми и приятелите ми няма да гласуваме за Фандъкова на изборите за кмет. Няма да гласуваме и за Кадиев. Продължаваме да чакаме да се появи истинският кандидат.
28
0
 
1
 
! Отговори
w преди 14 години
До #24 - Piron40- Абе ... смени сайта и започни да разговаряш със нормални хора, и тогава ще видиш дали е "агитация" и плоска пропаганда ...цялата световна политика се крепи на пропагандата и агитацията...ти кой беше, да пишеш "АМАН", че немога да се сетя?!