Желева се защити: Ресорът ми е важен, пък

Негативните коментари за поста на България в ЕК идвали от провалени политици
30 ное 2009 12:28, Красимир Ангелов
136
Желева се защити: Ресорът ми е важен, пък
Снимка: БГНЕС

“Ресорът на българския еврокомисар в новата ЕК – "Mеждународно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи",  е един от ресорите, чрез който най-конкретно ще се реализират ценностите на ЕС като глобален актьор, който съзнава необходимостта от устойчиво развитие и солидарност между народите”.

Това обяви министърът на външните работи Румяна Желева на специална пресконференция по повод поста й като бъдещ еврокомисар.

Самата тя изрази учудване от негативните коментари за ресора на България в бъдещата ЕК.

Още по темата

По думите на Желева това се дължи на “не особена прецизност и неосведоменост” на обществото, като “след футбола и политиката са добавили и ЕК като теми, които всички познават и по които всички могат да се упражняват”.

Според външния ни министър тези коментари идват от политици, които са провалени във вътрешнополитически план и които налагат тенденция на евроскептизизъм.

“Европейската интеграция е най-горямото постижение в Европа и за България”, отсече Желева и се закани да не допуска налагането на негативно отношение към ЕС.

След всички тези обяснения говорителят на външното министерство Драговест Горанов обобщи: "Няма срамна работа".

Преди два дни премиерът Бойко Борисов също определи поста на Румяна Желева като важен.

"Ако този ресор беше лош, Доган нямаше да го даде на Емел Етем, най-близкия си човек", обобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пари има, просто на Бойко и компания име по-изгодно да казват, че няма и да си скатават парите.... а вие им се връзвайте, че няма... ахахахахахха
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И понеже сега нямало пари в резерва, за тва ли има министерства за физическото възпитание и министерството на българите в чужбина?! ето това са дебилни министерства за източване на пари.... защо дублират функции особено с министерството на българите в чужбина- нали има консулства и посолства в чужбина, които ТРЯБВА да се занимвата именно с интересите на бг в чужбина?! За какво е това министерство!?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко каза около билион пъти че ще закрие министерството на извънредните ситуации...за какво?! структурата била "***" ... а сега праща външния министър на "дебилен" пост, така ли да се разбира?! Истината е, че МИС положи основите и модернизира от А до Я Гражданска защита, които преди нямаха и две специализирани колил, да не говорим за модерна техника! А той го закри! И какво като го управлявала Емел Етем, да не би да не е постигнала всичко това. да не би да не е било от полза?!
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това се дължи най-вече на международните отношения на МИС Ем.Етем, която разви неимоверно много външни отношения с ЕС и издигна нивото на БГ до това ниво, че да ни предложат този пост в ЕС. kolkoto i da ne im se iska na 6ovenistite prostaci da si go priznaqt e vqrno!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
просто човек може да прочете биографията на г-жа Желева., приета преди 1989г. в СУ - Педагогика на пионерската и комсомолската дейност",но специалността след 1989г. се преобразува (само на думи) в Социална педагогика. топлата връзка със службите и подземния свят се поддържа и по линия на съпруга й - към онзи момент работещ за Мултигруп. През 1995 год. Румяна Желева (на крехката възраст от 26 години) ненадейно става член на УС на Национален Инвестиционен Фонд НИФТруд АД
70
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
Боже, Боже!Как каза наш'то светило и водач бат' Ви Бойко: с такъв мат'рял - толкоз!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДО 57 ТИ си комунист АНАТЕМА ... ака се осмеляваш ВОЖДА под критика да поставяш .... Сега щете те наскакат гербаджйиичета
68
0
 
0
 
! Отговори
даабеее преди 14 години
То на елемнти от Нова загора и чистач на кефе=а е много!
67
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
пак пускаме в политиката самовлюбени. Не може пред талавизора с усмивка на уста да говориш за множеството стихийни бедствия, и видите ли ще има много работа. Не говорим за качества, образованост, морал. Липса на елементарен човешки усет... дано не съм прав. Една самовлюбена усмивчица на кофти място, очерня образът на цяла Европа.
66
0
 
0
 
! Отговори
ДО 61 преди 14 години
Питала жабата Вола какво е те подковават ...Като не можеш или не искаш да ме разбереш заслужава ли си да ти обяснявам ?
65
0
 
0
 
! Отговори
Азе преди 14 години
Желева, можеш да пишеш проектите на писмата, които ще поднасят за подпис на Ирина Бокова.
64
0
 
0
 
! Отговори
до 63 преди 14 години
на 34
63
0
 
0
 
! Отговори
estet преди 14 години
be na kolko godini e taq jena - izglejda na 65....
62
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 14 години
абе няма ли кой да го озапти това хлапе, което напълни форума с едни и същи безсмислени постове, които пейства през 2 минути. Срам!
61
0
 
0
 
! Отговори
ДО 55 преди 14 години
С КАКВО СА ПО-ВАЖНИ ОТ РЕСОРА НА ЖЕЛЕВА ПИТАМ ВЕ ТУМОР ?????????
60
0
 
0
 
! Отговори
did преди 14 години
Ami q pomisli po-dobre s kakvo sa po-vajni?Ribarstvoto vajen otrasul za EUCifrovizaciata shte zasegne vsichki v EU.Klimata...kakvo da govorim...
59
0
 
0
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
Щом е казал г-н Премиера за поста че е важен, значи е важен ТОЧКА !!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С КАКВО СА ПО-ВАЖНИ ОТ РЕСОРА НА РУМНЯА ЖЕЛЕВА ПИТАМ ВЕ ТУМОР ?????????
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А на бас ,че Бойко Борисов няма да изкара цял мандат
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дания - Кони Хедегард - въпросите на климатаСловакия - Марош Шефчович - междуинституционални отношения и администрацияХоландия - *** Крус - цифровизацияГърция - Мария Даманаки - морско дело и рибарствоТЕЯ С КАКВО СА ПО-ВАЖНИ ОТ НАШИЯ РЕСОР ??????????