Цачева: Румяна Желева ще е еврокомисар!

Шефката на НС бясна от атаките на българка срещу българка
13 яну 2010 09:40,
164
Цачева: Румяна Желева ще е еврокомисар!
Снимка: БГНЕС

Шефката на НС Цецка Цачева коментира, че представянето на Румяна Желева на изслушването й в ЕП трябва да се раздели на две плоскости.

"Първо, онова, което беше същественото, от страна на Желева беше защитено блестящо. С много конкретни въпроси Желева показа задълбочена подготовка и детайлно познание на въпроси, за които тя би отговаряла като еврокомисар.

Другата плоскост – аз съм омерзена от това, на което станах свидетел – член на ЕП демонстрира пълна неенгажираността от своята държава и въвлякохме и ЕП в един битовизъм. Тъжно беше", така Цачева коментира пред БНТ атаките на Антония Първанова при представянето на Желева.

"Нито г-жа Първанова, нито който и да е друг от членовете на ЕП или българските комисари там не е поискал официална информация от парламента дали има, или няма конфликт на интереси", възмути се Цачева.

Попитана дали е поставена под въпрос кандидатурата на Румяна Желева, председателят на НС смята, че е имало и други случаи на конфликтни ситуации, но подобно обругаване на един кандидат за европейски комисар от негови сънародници, ЕП не познава.

Дали се обмисля вариант "Б" за български комисар, Цецка Цачева каза, че такъв въпрос не стои на дневен ред и е убедена, че Румяна Желева ще бъде новият комисар.

Тя припомни думите на Барозу, че времената, в които се хвърляха твърдения, без да са доказани, отдавна са отминали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Чомбе преди 14 години
Не Цецке, Румче Желева няма да бъде еврокомисар защото има прекалено много черни точки зад гърба си. А и с тези консултации за крадене на пари по европроекти си е затворила пътя към ЕК още преди години. Първанова също ще изгори заради донодсническия манталитет и поведението тип "пре**би другарче". Всичките сте пълан излагация и не ставате и за *** на буре.
76
0
 
0
 
! Отговори
ICHKO0O0 преди 14 години
Do 73 u4i i ti ,i 6te stane6 kakavto iska6 .
75
0
 
0
 
! Отговори
до Ужас преди 14 години
Прав си, Ужас - когато стане дума за другите, им вадим кирливите ризи! когато стане дума за нашите, дайте да ги скрием! Но от друга страна пък, ми стана жал за Желева - толкова измъчена и притеснена беше! Ама пък ако наистина има скриване на конфликта на интереси, тя си е виновна! Лошото е, че не отговори конкретно и на другите въпроси - за компетентността й в нейния ресор...
74
0
 
0
 
! Отговори
33034 преди 14 години
Още един посредствен Човек -Цецка Цачева . Супер Негадяй.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом Цачева стана от стругар юрист, а вече и председател на НС, защо опулената *** пък да не стане еврокомисар?!
72
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
С този пастир ....Сергейчо и с тези слаби ....крави;дали ще дочакате броенето.
71
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 14 години
Бойко ги еизбирал по красота . Хвани Цачева и я удари у Желева
70
0
 
0
 
! Отговори
Пенка преди 14 години
[12.1.2010 г. 20:24:07] Roumen Apostolov: Желева скри редица факти при изслушването си. Глобал консулт е вече с името Ауто Спа-ООД. ЕИК 102223914 Всеки може да направи справка в Търговския регистър! На 09.04.2009 година тя, като едноличен собственик, е прехвърлила дяловете си на Ивета Кирилова Колева с ЕГН 8302238478 /200 дяла/ за сумата 2000 лв. и на Светослав Неделчев Донев с ЕГН 6908310644 /300 дяла/ за 3000 лв. Желева излъга, жалко за България! Попитаха я как се е разпоредила с дружество
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тя да беше некомретентна само за тови ресор .... Тя и за МнВР не става ... Но какво да се прави .... Ех на полет ли ще се броим ?? то е 20 градуса вън - време е !!!!!1
68
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Разликата е, че дори да има бизнес кръгове около ГЕРБ, те поне категорично казват, че няма да крадат от държавата. Защото докато другите защитаваха определени бизнес-интереси, успоредно с това крадяха и от парите за инфраструктура, земеделие, здравеопазване и др. Един път не можаха да построят за 20 год. А сега се прави нещо и за държавата и народа. Това е разликата между ГЕРБ и БСП. Това е разликата и между нашите политически крадци и крадците в другите държави.
67
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
А какво трябваше да се случи??? Антония Първанова да си затрае и да скрие важна информация??? Нима ЕП нямаше да разбере впоследствие???Изложи се не България, а това смешно т.нар. "правителство"! Вината не е в Първанова, а в Желева! В Борисов! И в цялата некомпетентна, корумпирана и гладна пасмина, която дойде на власт!
66
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
А какво трябваше да се случи??? Антония Първанова да си затрае и да скрие важна информация??? Нима ЕП нямаше да разбере впоследствие???Изложи се не България, а това смешно т.нар. "правителство"! Вината не е в Първанова, а в Желева! В Борисов! И в цялата некомпетентна, корумпирана и гладна пасмина, която дойде на власт!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може и доста по- рано да се броят, отиват на предсрочно броене, ако ми разбираш тънкият намек!
64
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Червената агитка действа по .....команда.Те не могат да разберат,че пилците се броят.....наесен,а иначе казано;колкото по грачат и мърдат,по ще ги...уважаватот Бойковата дружина.
63
0
 
0
 
! Отговори
Да или Не преди 14 години
Ай стига бе бюля Дочке, защитила била блестящо кандидатурата си, и най-малките деца разбраха, че Желева е некомпетентна за този резор.Да си подаде оставката като външен министър, че по-голяма излагация от това може единствено да стори Фидосова, ако бъде предложена за поста "еврокомисар по бюфетчийските кризи".А и не може да пише горката, четете тук официален документ, писан сякаш от първолак
62
0
 
0
 
! Отговори
6матка преди 14 години
Мисля, че въпроса е принципен. Щом има закон, в който се казва, че не могат да да имат фирми и да са управители лица, които са членове на НС, Европарламети и всякакви други поличитчски длъжности и тям подобни, ЗНАЧИ така трябва да бъде!!! Без значение има ли дейност фирмата или няма!!!! Законът е нарушен, това е по-важно, много важно, че фирмата нямала дейност!
61
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
И още нещо забравих да добавя..Всички си спомняме каква злост и помия се изля върху Ирина Бокова,че баща и бил еди какъв си и,брат и бил не знам що си,а пък племенника и крадял коли.И всичко това е така,вероятно,но забравихме че е българка и заема един от най-престижните постове в света.А сега когато с факти се доказва че Желева е нарушила закона и че всеки знае че мъжа и работи за ***,си правим мръсно..аре стига,бе...
60
0
 
0
 
! Отговори
Патил преди 14 години
Ама има и друго-в търговският регистър могат да те впишат дори и след като официално си прекратил дейност и си подал такава декларация в данъчното. Тогава трябва да се отпишеш! Ако е така възниква въпросът толкова ли е неинформирана, че не го е направила и си е вкарала автогол с бездействието и глупостта си, или наистина е имала работеща фирма?!
59
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 14 години
Цецке,Цецке и ти си гола вода.....поне като сте *** и грозни се скрийте ......
58
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 14 години
никой да не вини Първанова нали трябва да сме честни към ЕП и към избирателите . ЕП ще си кажат какъвто еврокомисаря такъв е народа . Това е резил за цяла България