Цачева: Румяна Желева ще е еврокомисар!

Шефката на НС бясна от атаките на българка срещу българка
13 яну 2010 09:40,
164
Цачева: Румяна Желева ще е еврокомисар!
Снимка: БГНЕС

Шефката на НС Цецка Цачева коментира, че представянето на Румяна Желева на изслушването й в ЕП трябва да се раздели на две плоскости.

"Първо, онова, което беше същественото, от страна на Желева беше защитено блестящо. С много конкретни въпроси Желева показа задълбочена подготовка и детайлно познание на въпроси, за които тя би отговаряла като еврокомисар.

Другата плоскост – аз съм омерзена от това, на което станах свидетел – член на ЕП демонстрира пълна неенгажираността от своята държава и въвлякохме и ЕП в един битовизъм. Тъжно беше", така Цачева коментира пред БНТ атаките на Антония Първанова при представянето на Желева.

"Нито г-жа Първанова, нито който и да е друг от членовете на ЕП или българските комисари там не е поискал официална информация от парламента дали има, или няма конфликт на интереси", възмути се Цачева.

Попитана дали е поставена под въпрос кандидатурата на Румяна Желева, председателят на НС смята, че е имало и други случаи на конфликтни ситуации, но подобно обругаване на един кандидат за европейски комисар от негови сънародници, ЕП не познава.

Дали се обмисля вариант "Б" за български комисар, Цецка Цачева каза, че такъв въпрос не стои на дневен ред и е убедена, че Румяна Желева ще бъде новият комисар.

Тя припомни думите на Барозу, че времената, в които се хвърляха твърдения, без да са доказани, отдавна са отминали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Шуробаджанак преди 14 години
"Българи и подляли вода" пишат вестниците, това само говори колко сме зле - Еврокомисарът е наднационален орган, защитава интересите не на страната от която е предложен.Просто в Европарламента не минават номерата, които гледаме ежедневно в нашия/ колко примери за котфликт на интереси и за несъвместимост на дейности се коментираха и всички излизат от водата по - чисти/.Този бабаитлък пред Европа не върви!
56
0
 
0
 
! Отговори
dimitar dolnooryahov преди 14 години
i w dwata slu4aq se predstawqt dokumenti PRED PROKURATURATA-ZA LUJA I ZA OKLEWETQWANE!no qwno cirka se e prenesyl w bruksel ot parlamenta!AMI DA WIDIM dokumentite na dwete strani w PE4ATA I naroda da preceni koi kriw koi praw!publikuwaite gi de!podpis:dimitar dolnooryahov
55
0
 
0
 
! Отговори
До Tina преди 14 години
Ами тогава защо дойде на власт ГЕРБ ??? Защото бизнес интересите на шайката около ББ се разминаваха с тези на шайката около Станишев. Така излиза по твоята логика. Аз пък си мислех, че партиите по принцип като управляват, трябва да създават условия всички да правят бизнес, а не само определени кланове! Да си бехме оставили БКП да ни управлява. Я колко години след 10 ти ноември още работехме по Указ 56 !!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 14 години
Ще поеме ли някой политическа отговорност ? Не "понасям" А.Първанова, нито съм я избирал, но защо нашият кандидат се позоваваше на нея ? Защо се надигаше неконтролируемо от мястото си ? Защо не отговаряше конкретно на въпросите ?Който е гледал и слушал, знае същината.
53
0
 
0
 
! Отговори
безименен преди 14 години
"Човек вижда токова, колкото знае!"
52
0
 
0
 
! Отговори
христос преди 14 години
боже колко мъка има по този свят това *** откъде се взе не стига че има дефицит на външния вид а и не каза нищо съществено няма да бъде комисар
51
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
Ами Желева си е външен министър и ще си остане такъв.По интересно е друго.ББ каза Че не иска Кунева,защото укрила информация пт ЕК и ЕП за положението в България и ако е така еправ.Но сега когато Първанова информира ЕП за конфликт на интереси и неспазване на закона от страна на Желева,тя изведнъж стана предателка. Не е ли това двоен стандарт?Значи когато информацията е за противници трябва да се каже,но ако е за наш човек трябва да се мълчи?за съжаление цялата политика досега на ББ е такава...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не Цедке-няма да я бъде!
49
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
И в Кривунделово правим .....хаджии,ама явно ти си ходил на ......хаджилъкв Главанаково;там очевАдно хаджиите са препекани до .....червено.
48
0
 
0
 
! Отговори
Ясния преди 14 години
Какво има толкова да се доказва- Търговският регистър е публичен, най- лесна е тази справка, всеки може да я извърши!Въпросите се коментираха от месеци и тук в България.Къде са и правните съветници?Защо не са направили извадки от Т.регистър и да са ги превели? Това не беше неочаквано.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
OSTAVKA TAKA BI NAPRAVEL VSEKI MINISTAR V NORMALNA DARJAVA 6TOM E NEGODNA ZA EVOPARLAMENTA ZNA4I E NEGODNA I ZA NAS
46
0
 
0
 
! Отговори
НН преди 14 години
до анонимен: пропускаш още нещо - към фактите които излагаш пропускаш още един - ГЕРБ тъй като се перчат че при тях нямало курупция на разни дребни чиновнички раздават ведомствени жилища на много симпатични местенца в София, с тенденция по-нататък да си ги закупят.......миличките /разбира се на много симпатични цени/. Бай,Бай.
45
0
 
0
 
! Отговори
valsodar преди 14 години
Ще, ще - ама в някой друг живот!Цачевата за да каже, че представянето на Желева е било добро означава само едно - тя е по-проста и от нея, за да не осъзнае какви глупости е изрекла "комисарката" ни :)))
44
0
 
0
 
! Отговори
НДСВ преди 14 години
Защото Желева се ИЗЛОЖИ, Първанова не е била на интервю ;)Защото Желева покани еврокомисията на гости в Бургас,и каза че не помни за колко пари си е продала фирмата!?!!!?!?!?!?!?!!?КИИИИИБАПЧЕТА,КЮФТЕТАААААААЙДЕЕЕЕ НА БУРГАСКАТА ЦАЦААААААА :Р
43
0
 
0
 
! Отговори
Смехурко преди 14 години
"Ние,можещите,водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарниците.И сме направили толкова много с толкова малко,за толкова дълго време,че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. ....За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение,което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата." 13-ий Декември л.1881 К.ИРЕЧЕК
42
0
 
0
 
! Отговори
олимпия преди 14 години
Излагация. Така мога да определя представянето на Румяна Желева пред Европарламента снощи. Нито един конкретен отговор.Все едно, че слушах отговорничка в някое Бюро по труда - щяла да проведе курсове за да си повишат квалификацията.Веднага се скри зад Европейската комисия и избяга от собствена отговорност, само че си там не за да прехвърляш отговорността, а да я носиш.
41
0
 
0
 
! Отговори
gs преди 14 години
И аз това казвам, всичките са един дол дренки, ние си го знаем, но защо и Европа трябваше да го научава по тоя начин. И вместо да слагаме минуси, по-добре да се обединим поне веднъж, за да защитим БГ, вместо да се плюем пред света. Тук в БГ ние си ги избираме, а всички знаем как се докопват до властта всичките без изключение. После по делата им ги съдете./след 4 години/
40
0
 
0
 
! Отговори
do: Анонимен преди 14 години
kolega ako ne sa torentite - bulgarite masovo shte zatupeqt. q si predstavi ti da trqbva da plashtash absolutno vsichko - do kude shte ti stignat vuzmojnostite 1vo i 2ro kolko ot neshtata sa naistina kachestveni, che da zaslujavat da budat zaplateni... zamisli se malko. v torentite nqma nishto losho stiga neshtata da sa za lichna upotreba a ne da se izpolzvat s komersialna cel
39
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Цачева е права. Повечето хора тук не искат да разберат - всички партии по целия свят, вкл. и тези в ЕП, се спонсорират от бизнеса и защитават конкретни бизнес-интереси. Това е характерно и за всички европейски държави. Потресаващото в случая е, че докато другите държави се прикриват, ние сами се нападаме. Че Желева е неуверена е ясно за всички, но срамът идва от поведението на Първанова като българка, която "докладва" за друга българка.
38
0
 
0
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Когато тези пачи трябва да направят нещо за себе си ще прокопаят и земята, ама ако е за държавата няма да си мръднат кутрето.