Цачева: Румяна Желева ще е еврокомисар!

Шефката на НС бясна от атаките на българка срещу българка
13 яну 2010 09:40,
164
Цачева: Румяна Желева ще е еврокомисар!
Снимка: БГНЕС

Шефката на НС Цецка Цачева коментира, че представянето на Румяна Желева на изслушването й в ЕП трябва да се раздели на две плоскости.

"Първо, онова, което беше същественото, от страна на Желева беше защитено блестящо. С много конкретни въпроси Желева показа задълбочена подготовка и детайлно познание на въпроси, за които тя би отговаряла като еврокомисар.

Другата плоскост – аз съм омерзена от това, на което станах свидетел – член на ЕП демонстрира пълна неенгажираността от своята държава и въвлякохме и ЕП в един битовизъм. Тъжно беше", така Цачева коментира пред БНТ атаките на Антония Първанова при представянето на Желева.

"Нито г-жа Първанова, нито който и да е друг от членовете на ЕП или българските комисари там не е поискал официална информация от парламента дали има, или няма конфликт на интереси", възмути се Цачева.

Попитана дали е поставена под въпрос кандидатурата на Румяна Желева, председателят на НС смята, че е имало и други случаи на конфликтни ситуации, но подобно обругаване на един кандидат за европейски комисар от негови сънародници, ЕП не познава.

Дали се обмисля вариант "Б" за български комисар, Цецка Цачева каза, че такъв въпрос не стои на дневен ред и е убедена, че Румяна Желева ще бъде новият комисар.

Тя припомни думите на Барозу, че времената, в които се хвърляха твърдения, без да са доказани, отдавна са отминали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
мучо преди 14 години
тая ми прилича на оная с черната коса
36
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Само ми е интересно, сега като се изложи и унижи пред ЕП, като я изритат от там, какъв пост ще заеме в нашата мила държавица, ББ какво ще прави с нея?!? Има ли достойнство да представя държавата на каквото и да е ниво, щом е некомпетентна, не отговаря спокойоно и конкретно, просто не е за важен пост! ФАКТ!!! Чакам ББ да се изкаже!! Да се посмеем и там...или да поплачем :)
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боко е прав за матриала - лош е. А олигархията няма ресурс и тя от лош матриал е направена. Всички вестници, телевизии и радиа мълчат за да не предизвикат гнева на вожда. А сега кво праим. PR специалистите и те от лош матриал направени не могат да измислят нищо. В края на краищата на лъжата се вижда края. Да видим бате Боко как сега ще поеме политическата отговорност за провала в Брюксел. Да отива в Драгалевци и да целува ръка на бате Ваньо, че друг изход няма
34
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 14 години
Който е гледал "препитването" на Желева, е наясно. Лошото -както винаги, е , че знаехме, но траехме. Дори властовите лостове не са оправдание. Приканвам и Фидосова да направи коментар.
33
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
интересно, защо никой не коментира Др. Парванова?! Не беше ли тя наречена Антония ФАрма, не декларира ли някакви баснословни суми и имоти с мътен произход?А и как стана евродупетат-все още си спомняме...
32
0
 
0
 
! Отговори
НДСВ преди 14 години
А!Още един КРОКОДИЛ!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може - ама на *** в Столипиново ще е комисар хахахах
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Умници, я отговорете - пред около 2 години, Първанова защитаваше торент тракерите, които навсякъде по света са заклеймени, като нарушители на авторски права т.е. престъпници. Това означава ли, че Първанова адвокатства на престъпници или не? И ако да, защо никой българин тогава не я нападна?
29
0
 
0
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 14 години
ЩЕ Е КОМИСАР НА КОНСКИ ВЕЛИКДЕН толкова жалка беше желева ,че мен чак ме досрамя тия нямат и грам достойнство! Правете си сметката щом Цицка Цачева си защитава дружката колко струва и тя! МНоооооого е трудно да си признаеш провала нали?Явно типично по комунистически Партията не може да греши! Още по - зле и дразнещо е да се казва на черното бяло и да се опитваш да изопачаваш очевАдни неща!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде, тая сега иска да ни каже да не вярваме на очите си и на ушите си. Фен съм на Дянков, за разрика от повечето мймуни тук, но не мога да си кривя душата,че Желева се изложи като гимназиална зубърка.
27
0
 
0
 
! Отговори
dddddddd преди 14 години
АБЕ ЕЙ! Сложиха 500 глоба ако не подадеш *** декларация , че си безработен, макар че държавата формално знае че си такъв , щом не и се водиш в хилядите регистри на работещите , а тая ще става министърка и не си оправила интересите ! Само заради това заслужава да си ходи, и покрей нея оная глупавата дето потвърждава правилото , че българите в ада никой не ги пази щото сами се топят един друг....Всички разбраха че сме злобни
26
0
 
0
 
! Отговори
bese преди 14 години
kvo oznachava bqsna? ako naistina ima konflikt na interesi - mnogo qsno che e nedopustimo i nqma nikakvo znachenie dali e bulgarka... pravilata vajat za vsichki
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Божа работа. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е, да се случи...Много станаха пророците в тази държава.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредната глупост..Румяна Желева ЕК? Наглост, наглост до безобразие..Човек свързан с престъпните среди да представлява БГ какъв пример само. "Борим се с престъпниците затова им даваме властта"...Кой от тук е запознат с какво се занимава тя и кой е мъжа и? В какви фирми участва и тези фирми с какво се занимават? Не се правете, че незнаете, а погледнете фактите! 1.Няма право да кандидатсва ако участва в управителните съвети на др. фирми и т.н. Няма проблем, какво и пречи?
23
0
 
0
 
! Отговори
ichko0o0 преди 14 години
Ето защо до нашия казан във вица няма дявол да пази ! Ние сами се дърпаме на доло .
22
0
 
0
 
! Отговори
gs преди 14 години
То е ясно, че всички във властта се спонсорират, крепят, държат и тн от фирми и мутри, но защо трябва да се нападат пред цяла Европа да ни видят що за стока сме. Не че поддържам толкова много герберите, но ми писна от извадени кирливи ризи-то хубаво да се вадят, но все пак малко мозък се иска да прецениш мястото - то не е ЕС парламента. Първанова, ако поне малко и пукаше за имиджа на БГ, щеше да мълчи, а не да плюе за неща, които ок, и верни да са, но не е нужно цяла Европа да ни гледа сеира.
21
0
 
0
 
! Отговори
Фидосова преди 14 години
Цецке, не говори глупости, защото ше ти отрежа кюфтаците в кафетерията!
20
0
 
0
 
! Отговори
георги преди 14 години
И тази Цецка да си стои в България, защото някой ще вземе да извади някой ФАКТ от нейното БКП минало и ще стане и тя за резил...
19
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
Абе какво ни занимавате с някаква лелка, дето е завършила образованието си благодарение на РабФак?!?!?! По-голям *** от нея едва ли има....
18
0
 
0
 
! Отговори
писна ми преди 14 години
не, няма га е еврокомисар г-жо Цачева. Не е за там. прадстави се ужасно, това е непростимо, прибирайте си я обратно, да не ни срами повече.