Първанова: Срамът е само и единствено за Желева

Враговете на ГЕРБ са в самия ГЕРБ, каза тя пред Dnes.bg
13 яну 2010 10:34,
736
Първанова: Срамът е само и единствено за Желева
Антония Първанова. Снимка: Булфото

"Проблемът на Румяна Желева, освен неверните данни в декларацията и за конфликт на интереси, е и лошото й представяне, което е безспорно. Не остана евродепутат и журналист в Брюксел, който да не го коментира", обяви в интeрвю за Dnes.bg евродепутатът Антония Първанова.

"Оттук нататък е въпрос на нашето правителство как ще излезе от тази ситуация, защото проблемът не е в България, а в г-жа Желева," каза Първанова, която смята, че вече текат консултации между нашето правителство и еврокомисията в лицето на Барозу за полезния пред България ход – оттеглянето на кандидатурата ни или замяната й с нова.

Първанова бе повече от категорична, че не бива да се обвързва представянето на Желева с България

Това е неин личен проблем. Освен това очевидно враговете на ГЕРБ са в самия ГЕРБ.

Но не от ГЕРБ, а вие бяхте човекът, който обяви в ЕП снощи, че тя лъже?

Нямах намерение да се изказвам, на мен ми беше дадена думата, защото тя засегна моето име. Всички групи в ЕП бяхме информирани предварително от докладчика по изслушванията за несъответствията в декларацията й за конфликт на интереси. По-скоро аз съм възмутена от опитите да са прикрива истината чрез изместване на същността, а тя е, че г-жа Желева е написала неверни неща, които е предоставила на ЕП.

Имаше и отговори, които породиха скептицизъм и усмивка – непознаване на кризата в Аденския залив, хуманитарната катастрофа в Конго с близо 1 млн. изнасилени жени, ситуацията в Афганистан.

Тя въобще не се сети, че става въпрос за Сомалия, защото започна да обяснява как ще преговаря с правителството за решаване на кризата.

За Конго пък тя предлага жените да бъдат обучавани...

Още по темата

За Афганистан настоя да бъдат използвани талибаните като инструмент за предоставяне на хуманитарна помощ в страната!?!

Много неубедително представяне, което многократно беше изказвано от евродепутатите по време на изслушването й, каза още Първанова.

С високо вдигната глава ли ще отидете днес на работа в ЕП?

Нямам основание и нито един българин няма основание да се срамува от това, че е българин. Има един-единствен човек, който трябва да се срамува, и това е г-жа Желева, че се представи толкова зле и се държа агресивно, което не даде възможност на българските евродепутати да се зарадваме, че имаме един добър кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


736
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
колежка преди 14 години
Дано да прочетете форума и да разберете колко сте долна. Желева може да не е цвете, ама Вие със сигурност сте пъти по долу от нея. Засрамете се!
62
0
 
0
 
! Отговори
До Misho преди 14 години
Абе, за каква простотия и злоба става дума тука??? Просто за първи път имахме възможност да наблюдаваме някой да задава истински въпроси на някой от управляващите ни в момента. И си правим изводите. Никакви злоби няма. Просто ако аз се явя на интервю за работа толкова неподготвен, като Желева, никога няма да ми дадат работата. Ще съм безработен завинаги!!! А тя си остава Външен министър на България...Не стига че работим за най-мизерните заплати в ЕС, ами и да ни мислят за ***, доста е!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
ert преди 14 години
Видяха се "качествените"кадри на ГЕРБ. Желева даже не знае в кой град се намира:)))Излагаме се като издига кандидатури на мутренски съпруги с нисък морал и ниска обща култура........
60
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Опаааа, разкри ме...хахаВярно, прочетох само Първанова и до там. Знам, че Зорка е съпругата на Гоце...грешка!
59
0
 
0
 
! Отговори
ДО Обзървър преди 14 години
Това какво трябва да значи Обзървър??? Че знаеш как да си служиш с Гугъл? Не ставай смешен а карай по естесво... Дали Първанова ги е вкарала документите в ЕП е бзв значение... Важното е дали са правдоподовни ... Което за съжаление май са ... Имаш ли куче у Вас? Ако е така, сигурно си го наказвал с вестник. Какво хапе кучето - вестника или теб ? Вестника ! Извода си го направи сам .
58
0
 
0
 
! Отговори
Ми преди 14 години
С камъни ще ви чакаме Първанова, долна.....
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, много си е права Първанова. В случая първо Желева я предизвика. Това е заснето, всеки може да го види. Второ ако не й вярвате, поне повярвайте на медиите в Европейския съюз. Всички ни се присмиват. Но Първанова не е права за това, че само Желева се излага. Напротив!!! Цяла България се излага с нея...
56
0
 
0
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ЖАЛКО Е, че тази красива жена страда от злоба и болни амбиции . Спомням си я, как плака, когато Бай Симо Мадридски внезапно отряза мерака и за здравен министър. То, с красота може да се издигнеш до някъде, но после трябва и акъл. Това е мнението ми за Първанова, за Желева го написах към статията "Премиерът: Има и по-трагични кандидат комисари..."
55
0
 
0
 
! Отговори
sofiaguy преди 14 години
Пич, бъркаш нещо. Антония Първанова НЕ ЕСЪПРУГА на Георги Първанов. Като си неподготвен, не се изказвай!
54
0
 
0
 
! Отговори
sgt.Hale преди 14 години
Гнусни селски пачи са и двете....За да се занимаваш с политика би трябвало да си с държавническо мислене....Ам в БГ всичко е опошлено....Такива сплетнярки ще са ни личето ???!Ужас...И двете да се пенсионират преждевременно...
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде...смени я вече тая грамофонна плоча, скучен си...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
г-жо Първанова, вие сте истинска българка. Не като баба Илийца, нито дори като Рачко Пръдлето, а нещо като един завършен вариант на поп Кръстю и бай ***. Вие бихте накарали дори всеки средностатистически депутат от БСП или ДПС да се изчерви и да се запита за личната си спортна форма, след проявената от вас наказателна акция срещу България. Браво на вас за проявения патриотизъмлл
51
0
 
0
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Все пак преди няколко седмици на въпроса била ли е в Близкия Изток Желева, тя отговори, че е била в Грузия и Египет...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама ти си много зле ве...правиш ли разлика между Антония Първанова и Зорка Първанова хаххаххаха
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тебе *** комунистическа трябва даже да те е срам повече от желева,защото след като си знаела тия факти е трябвало да се разберете /имам предвид двата мафиотски клана на бкп-на станишев и на борисов/както го прави всяка уважаваща себе си мафия-таино и настрани от хорските очи.да хвърляте лаиняни бомби в евр.парламент и да твърдите че не вредите на бг е толкова нагло че ако хората не ви познават що за престъпници и родоотстъпници сте това комунистите ,щяха да се учудят.
48
0
 
0
 
! Отговори
misho преди 14 години
Какво сте ми наслагали минуси - ЗЛОБНИ СМЕ ЕДНИ КЪМ ДРУГИ И ТОВА Е ИСТИНАТА! ПОКАЗАХМЕ СИ ПРОСТОИЯТА!
47
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Дайте обстановката в Афганистан ,че смятам да пставам евродепутат.И не знам в коя част на Европа е Афганистан.Не мога да я намеря на картата тази държава.
46
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 14 години
ТИПИЧНО В ЦАРЕДВОРСКИЯ СТИЛ НА ТАЗИ АРУГАНТНА ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТА ***.
45
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Хахха...***! Зорка, а не Антония е жената на Президента....и той седнал да се изказва...
44
0
 
0
 
! Отговори
33034 преди 14 години
Желева е некърница която не става нито за министър нито за еврокомисар. .. Най-добре Бойко да прати посланик в Германия защото е техен продукт.