Цигарени фабрики под лупа за контрабанда

Дянков бесен, заплашва, че ще изтегля марки от пазара
18 фев 2010 17:07, Екип на Dnes.bg
130

Вицепремиерът Симеон Дянков обяви, че в момента тече проверка в цигарените фабрики у нас.

По думите му това се налага, заради откритите контрабандни количества цигари във Варна – произведени в България.

"С проверките ще стане ясно има ли и какво е участието на производителите в тази схема", каза той.

При откриване на нарушения Дянков се ангажира да бъдат налагани и сериозни глоби, като не изключва възможността някои марки цигари да излязат за известно време от пазара.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
5
 
! Отговори
Агата преди 14 години
Чудно ми е, този каква оценка е имал по икономика в университета
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1.-vo Zashtoto strnata ima nisuk bruten vutreshen produkt.2.-ro Zahtoto dobroto suonoshenie niski zaplati-kvalificirana rabotna ruka privlicha invesitorite.3.-to Zashtoto si imame valuten bord,koito dobre che go ima ,inache ne mi se misli kolko xora she izpukat.4.567
83
12
 
5
 
! Отговори
An40 преди 14 години
Тия въобще не са в час. Както са я подкарали и хляба ще поставят под лупа. Такова чудо и през живково време не е било
82
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до НАБЛЮДАТЕЛ:Братята от Европа не висят по ресторанти, не се лъжи...Хората работят и сами в годините са изградили държава с някакъв стандарт, но там всеки е дал своя принос като е наложил дисциплина първо на себе си...В България сме на тоя хал защото всички тук се оплакваме и мрънкаме с обстоятелствата и чакаме НЯКОЙ да ни повиши доходите...Промяната трябва да започне първо в личното пространство...Не парите са ни проблем на нас, а невероятно гадния манталитет...
81
8
 
6
 
! Отговори
Rudi преди 14 години
За разлика от станишевци, тия няма да променят заплатите и пенсиите, камо ли да заприличат на европейските. Ще им четем ежедневно само милиционерските бюлетини
80
2
 
6
 
! Отговори
Мирчо преди 14 години
Напротив , браво. Така ще спечелят много гласоподаватели. А следващата стъпка е на пушачите да се осигурят привилигии при ползавнето на медицински и всякакви други услуги. Те пълнят изтънелия бюджетец с акцизите.
79
8
 
5
 
! Отговори
до г-да ПУШАЧИТЕ преди 14 години
Пушенето е грозен и вреден навик.Всеки ,който се опитва да се пребори с вредните навици е достоен за уважение.Ако сам не се ограничиш,бог ще те ограничи.Малко аскетизъм никому не е излишен.
78
2
 
5
 
! Отговори
за Мутрите преди 14 години
Чии са повечето заведения - на Слави Бинев и такива като него /той май е и евродепутат.../. Нали мутрочалгарските заведения трябва да се пръскат по шевовете. Браво, Бойко, защитнико на мутробизнеса!
77
2
 
5
 
! Отговори
Тимнев преди 14 години
Всичко се прави за да може Бойко да защити интересите на приятелите и спонсорите си от ***.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** КАКТО ВИНАГИ КРАДАТ ОТ ДЪРЖАВАТА. ЛЪЖАТ ЧЕ ИЗНАСЯТ ЦИГАРИ ПРЕЗ ВАРНА ОТ ФАБРИКАТА СИ В СТАРА ЗАГОРА. КРАДЦИ. ЗА ЗАТВОРА СА. ТИЯ СА СЛЕДВАЩИТЕ В АРЕСТА.
75
4
 
3
 
! Отговори
Рени преди 14 години
Правителството го е страх, че ако не падне забраната срещу пушенето на обществени места сигурно същите майки с колички, които протестираха срещу ГМО, ще излязат да настояват за правото си да пушат над главите на отрочетата си по заведенията, които посещават. Къде са сега активистите от "зелените" и "екологичните" организации? Сигурно на по кафе с цигара в някоя задимена дупка. Лицемерните претенции на псевдо защитниците на природосъобразния начин на живот са направо отвратителни!
74
3
 
3
 
! Отговори
alf преди 14 години
Върнете Арда, Мелник, Феникс, Стюардеса, Шипка.... :D
73
3
 
2
 
! Отговори
Цветков преди 14 години
"Щом не искаш да те опушват не ходи по заведения за пушачи" . Аз предлагам да се разрешат грабежите и изнасилванията. Щом не искате да ви ограбват и изнасилват не излизайте на улицата. Забраната на грабежите и изнасилванията нарушава правата на човека.
72
3
 
2
 
! Отговори
МВ преди 14 години
В България няма политическа воля да се наложи спазването на европейските норми. Винаги си намираме оправдание за калпавата държава, в която живеем и никой не си върши работата като хората. Само кампании...Да арестуват този , да натиснат онзи. Нищо не се променя. Държавата се използва за лично и групово обогатяване и репресия срещу неудобните. Това ли е най важното сега - да се промени невлязъл в сила закон? Да видим как ще ни ръкопласкат европейците като наслагат табели по кръчмите "тук се пуши". Който иска да се трови да го прави вкъщи, а не на публични места.
71
3
 
3
 
! Отговори
Пенчо преди 14 години
Явно България ще си остане страна на смрадта и *** (една голяма част от тях фасове). Смръдливковците да черпят - ще ни овоняват още с години и техните деца и внуци ще умират от рак на белите дробове. Между другото даже и да се приеме забраната в оригиналния вид, те пак ще ни овоняват по спирки и открити обществени места и всички паркове ще са пълни с фасове. Но смръдливковците си мислят, че ще стане нещо много страшно.
70
2
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
Не може да се сравнява алкохола с цигарите, защото като пиеш алкохол съседа ти по маса не хваща цироза, а когато пушиш съседа ти хваща рак!
69
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
Надявам се, на прозорливите хора им е ясно, че ГЕРБЕрите в случая действат да угодят на производителите и продавачите на цигарите, ресторантския бизнес. Но не на пушачите. А пак това за подкрепата на председателя на здравната комисия Лъчезар Иванов е напълно гротеска. Отставка на този ***, веднага! Какъв лекар е този?! Каква здравна комисия?
68
2
 
1
 
! Отговори
Владимир преди 14 години
Не обиждайте ориенталците по повода..дори и в Турция, която е запазила голяма част от Ориенталските си привички, пушêнето беше напълно забранено.. Освен всичко останало, забраната ще повлияе на тинейджърите/ а броят на младите пушачи е тревожен/, които в по- голямата си част пропушват от " гъзария"- т е , копирайки това, което са видели на съседната маса..утре това може да са вашите деца..
67
2
 
2
 
! Отговори
Рони преди 14 години
в другите държави вече почти навсякъде е забранено пушенето, ама мани... нали сме по-европейци ит европейците... просто няма какво друго да кажа... тия много започнаха да се излагат вече, ми се струва.
66
2
 
1
 
! Отговори
Борислав преди 14 години
Интересно, колко ли са получили от Пещера да дадат такъв отбой. Дянков когато е тояга и данъци винаги даваш за пример ЕС или Брюксел. Сега какво ще кажете начело с вожда Ви. Как искаме поне да не увеличаваме дистанцията м/у "Белия" свят и България, като всяка наредба и закон се променят в зависимост кой колко плати. Намалете поне и на Хазарта данъка да сме пълна бананова държава.