Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %

От средата на годината чиновниците сами ще плащат осигуровките си
17 мар 2010 07:42,
321
Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес правителството да отмени решението си от миналата сряда за увеличаване на здравната вноска от 8 на 10 % от 1 април.

Това беше огласено в понеделник от вицепремиера Симеон Дянков, който съобщи, че след допълнителен анализ на финансовото ведомство, е станало ясно, че съществува по-добър източник за финансиране на здравеопазването – държавните служители да започнат да плащат осигуровките си сами.

Още по темата

Така заплатите им ще паднат с около 13 %. Мярката може да влезе в сила до средата на годината.

Засегнати ще бъдат около 150 хиляди души, работещи в публичния сектор, включително заетите по законите за държавния служител, за съдебната власт, за МВР и отбраната и въоръжените сили.

 За МВР обаче се търсят допълнителни начини за стимулиране на служителите.

Около 150 млн. лева се очаква да бъде общата икономия на средства – както от здравноосигурителни вноски, така и от социални вноски по Закона за държавното обществено осигуряване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА СЕ ОБЕСИ НЕ, ДА СЕ ПОМИЛВА!ДА СЕ ОБЕСИ, НЕ ДА СЕ ПОМИЛВА!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко пребири си маимуната (дянков) в клетката .Оставил си го да си играе с граната .Ще взриви и теб и държавата
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има само една антикризисна мярка ВЪН ПРОВАЛИЛИЯ СЕ И ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ОТ бЪЛГАРИЯ. Борисов прави много и ми харесва но Дянков е пълен невежа в икономическата и политическа ситуация у нас. Бюджета е негова рожба, защо тогава още на втория месец се провали. Къде са плануваните от Дянков приходи. Пълен провал на бюджета. Жалко за Борисов, защото Дянков настроива милиони избиратели срещу Борисов и обезсмисля усилията му да направи нещо за българите.
11
2
 
6
 
! Отговори
hah преди 14 години
tova ve4e go razbrahme.sega gerP da se mahat.iskame si stani6kata i dogan.pone pari ima i rabota pri tqh,golqma rabota,4e kradat,nali ni davat
10
4
 
8
 
! Отговори
коко преди 14 години
Герберчета глупави днес ще виете като чакали.Хак ви е.Нямаме ли кадърни българи че срожихте този гладен хамстерна МОН
9
2
 
5
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 14 години
3 - В ТЕЗИ ВНОСКИ СЕ ВКЛЮЧВАТ НЕ САМО ЗДРВНИТЕ А ВСИЧКИ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ КОИТО СА ЗА СМЕТКА НА ЛИЦЕТО - Д00,ЗДРАВНО И ДЗПО/УН.П.Ф./. ТАКА СЪБРАНИ ЛИЧНИТЕ УДРЪЖКИ СТАВАТ 13%.СЛЕД ПРИСПАДАНЕТО ИМ СЕ ФОМИРА ДАНЪЧНАТА ОСНОВА.ЕЕЕЕЕЕ ЩЕ МИ ТРЯБВА ХОНОРАР.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обмислят да вземат парите на майките,пенсионерите,на обикновенния беден българин,който изкарва с честен труд парите си.Какво става с богатите,с тези,които карат лимузини за по 100 000лв?Не може човек с доход 300лв. да плаща 10% данък,и този с 5000лв. също 10%.В условия на криза,защо увеличавате цените,а режете заплатите?Много сте некадърни.Къде ще е протеста?
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този ми мяса на Брад Пид с очила. стар левин е
6
3
 
3
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Айде - тука има, тука нема!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те тука не го помевстват ама отворете Труд и ще разберете каква секира са ни подготвили .Особено за най бедните.Тез 2% ще ви се сторят пролетен ветрец
4
5
 
17
 
! Отговори
милост преди 14 години
Абе вържете го този Дянков бе! Премиера -бос,той-палав и народа страда.Колко още бели искате да нанесе недорасляка,че да го озаптите?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДОБРЕ БЕ КАК ТАКА ЩЕ ПАДНАТ С ОКОЛО 13%, КАТО ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ СА 8 %? ОСВЕН ТОВА ТЕ СЕ ПЛАЩАТ В СЪОТНОШЕНИЕ 60/40 В ПОЛЗА НА РАБОТОДАТЕЛЯ.
2
1
 
2
 
! Отговори
milom преди 14 години
До г-н Дянков Имам предложение за запълване на дупката в бюджета на НОИ и НЗОК. milom.blog.bg/biznes/2010/03/16/predlojenie-za-zapylvane-na-dupkata-v-biudjeta-noi-i-nzok.511961
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаех си аз, че това ще е първоаприлска шега. Майтапчии са нашите управляваши.