Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада

Твърди, че два от тях са стигнали до разследваните
15 юли 2010 21:13,
180
Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада
Снимка: БГНЕС

Ден след като беше повдигнато обвинение срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на 7 доклада от секретното деловодство на Министерския съвет, Иван Костов реши да сипе още сол в раната.

Лидерът на ДСБ имал информация, че два от тези доклади са стигнали до хората, които са били обект на разследването.

„Дали това не е начин да бъде прикрито извършване на престъпление?”, иронично попита Костов. Ако било така, „Сергей Станишев ще се окаже първият български министър-председател, изтекъл информация по отношение на нарушители на законите на страната с цел да им помогне да се измъкнат от разследването и обвинението”.

Попитан кои са двата случая, за които намеква, Костов отговори така:

„За единия сте известени. Това е случаят, при който изненадващо една такава информация се оказа в ръцете на един доклад на бившия зам.-председател на ДАНС, всъщност той е и настоящ зам.-председател на ДАНС, с който той уличава действия на свои колеги и който впоследствие се оказа връчен на настоящия министър-председател от господин Алексей Петров”. Това е единият случай.

Още по темата

Попитан по-конкретно дали става въпрос за доклада на Иван Драшков, отнасящ се за дейността на Алексей Петров като съветник на Петко Сертов в ДАНС, Костов отговори, че неговата информация е такава.

Самият Алексей Петров, срещу когото е било разследването, занесе документа на премиера Бойко Борисов и си спечели определението „лоялен гражданин”.

Сергей Станишев отговори кратко: „Категорично не”.

В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление – „Кремиковци“, „Балкан“, НЕК и така нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
9
 
! Отговори
Додо преди 14 години
Ти му казваш, че е злоупотребил със секретни материали (което е доказано), той контрира, че имало тъмни приватизационни сделки при Костов. Според него това го оневинява. Човек, който мисли по този начин ни е бил министър-председател?!
112
0
 
6
 
! Отговори
arhar преди 14 години
Изводите са два :1. Сергей е прикривал някой, който е над Али петрофф в октоподЪ ...2. Сергей сега говори за приватизации от преди годинии ... А защо мълча 4 г., докато се правеше на премиер ? Оттук следва, че Сергей е прикривал още веднъж някаква информация !Е, защо тогава да му вярваме на Сергей ?Когато стана въпрос за проведените операции ' Наглите ' и ' Октопод ' от МВР, Прокуратура и ДАНС, Сергей подходи много иронично към тях ... Костов попита дали Румен П. е ' мозъка ' на наглите ...Остава открит въпроса : Кой е главЪтЪ на октоподЪ у нас ?Нека всеки сам да си го прави изводите !
111
3
 
14
 
! Отговори
СИВ преди 14 години
МНОГО СА СИМПАТИЧНИ ЧЕРВЕНОГУШИТЕ МАФИОТЧЕТА, ЕДНО СИ ЗНАЯТ И САМО НЕГО ДРЪНКАТ. СРЕЩУ СЪСИПИЯТА ОТ 1990 С КУПОНИТЕ, ОТ МУТИЗАЦИЯТА ПРИ БЕРОВ, СРЕЩУ УНИЩОЖЕНИЕТО ОТ 1997 С ВИДЕНОВ И ОТ ЗДРАВОТО ЛАПАНЕ ПРЕЗ ЦАРСКА И ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ, ТЕ СИ ЗНАЯТ САМО ЕДНО - КОСТОВ, ТА КОСТАВ. АМИ ДА И КОСТОВ ГИ ПРАВЕШЕ ЕДНИ... АМА СИ ОТИДЕ, А ЧЕРВЕНИЯ ЧЕРВЕЙ ПОСТОЯННО СЕ ВРЪЩА, ДА УПРАВЛЯВА, НЯМА НАСИТА ЛАКОМИЯТА МУ. НИТО СРАМ.
110
12
 
3
 
! Отговори
dp преди 14 години
Всъщност борда го инициира Виденов. Костов беше против още тогава.
109
2
 
5
 
! Отговори
Nasko до 143 преди 14 години
Не мога да разбера, дали си мислещ човек, или манипулиран ДРАСКАЧ тук?Станишев, беше преграда, само срещу едната групировка в БЦП, която искаше надмощие над неговата/кавгата с Р.Петков - Първанов/, ако не бяха Софиянски, Костов, да НАЛОЖАТ, Валутния борд, дали сега щеше да имаш и тази възможност да пишеш в този форум?Всичко е Въпрос на манипулация, Сергейчо и компания, бяха 8г. на власт, за цитираните "мръсни сделки" на Костов, къде намери доказателства, а той самоя се е оакал с този доклад !!
108
7
 
1
 
! Отговори
dp преди 14 години
Доколкото може да се види какво всъщност става в бандата по и околокабинетите, Станишев по някакъв начин е пречка за смъкването на валутния борд (как и защо не ми е ясно).Костов иска да го сваля още от преди да го има тоя борд. Бойко и бандаискат да го свалят също (кой знае какви "заеми" са си раздали в левове).Затова и държавата не плаща нищо никому вече близо година, смятатда "платят" след свалянето на борда (т.е. след обезценяването на левадесетина пъти).
107
10
 
8
 
! Отговори
SDSar преди 14 години
Костов да разкрие важни детайли за неговите кражби и за кражбите на приближените до него хора. Много нагъл *** е този Ксотов!
106
7
 
9
 
! Отговори
ффф преди 14 години
ЗА ДА ЗНАЕ ТОЛКОВА ЗНАЧИ Е НАМЕСЕН В ИЗЧЕЗВАНЕТИ ИМ ОТ НЕГО ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА - ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА Е ОТДАВНА В ЗАТВОРА РАЗПРОДАДЕ И РАЗРУШИ ВСИЧКО КОЕТО СЕГА ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ПОСТРОИ НАРОДА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА И ДА ГО СЪДЯТ НЕ Е КЪСНО - ИЗОБЩО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА БЕДНИЯ НАРОД ТОЙ НАЛИ Е ДОБРЕ
105
4
 
7
 
! Отговори
Да,но преди 14 години
За Василев -Прокуратурата е сезирана, но се прави на ***.Всичко е далавера, а ГЕРБ е най-голямата далавера, кражби, далавери, мошеничества, а отгоре Боко Тиквата и Дон Цеци Фифито-даскала по физкултура
104
4
 
2
 
! Отговори
Василев преди 14 години
Костов го оставете, той си е вманиачен престъпник, но...Няма ли кой да се сети и да сезира прокуратурата (а и изобщо на тая прокуратура дали ще и стигне доблест) за един уж фалшифициран от някой си подпис на сегашния премиер Бойко *** по повод на сделка за милиони от брата на зама на ДАНС Иван Драшков, а именно Петър Драшков... Графологична експертиза..., детектор на лъжата за Боко тъпия и тогава - айде в кауша, че да спре тая маниащина
103
1
 
8
 
! Отговори
ined преди 14 години
Цялата работа според мене е за отвличане на вниманието, хора почнаха да излизат от кризата, а ние все повече затъваме. Вместо това правителството седнало да ни занимава с приказката за заспалия Станишев и седемте докладчета.
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Примката около БСП бавно се затяга...
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пеевски ви следи чрез Днес Бг
100
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде бе човек кога ще се върнеш на власт да ги ометем тия корумпирани ***
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес се потвърди информацията, която всички се надявахме да се окаже слух. Извършено е двойно убийство на възрастни жени в Стежерово. Едно от селата в района за който многократно алармирахме, че е обект на *** набези. Утре ще излезем с по-подробен материал, а до тогава тема за размисъл в два публикувани вчера и днес постинги в blog.bg
98
1
 
6
 
! Отговори
joro преди 14 години
Kakvoto ti e imeto,takiva sa ti i razsajdeniqta!
97
11
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
До: ИвоИво, приятелски ти казвам...ходи се прегледай....явно че, ценностната ти система липсва...оттам съдя и за другите ти преценки...тоя *** Костов е национален предател като Луканов, Лилов, Станишев и т.н. Овчарите ще се издънят.
96
3
 
23
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Хора, интернета се следи много внимателно от службите - убедих се многократно в това. ДС продължава да е на власт за съжаление, а аз колкото и да не харесвам някои неща в Костов - признавам че той е над много други по интелект!
95
1
 
2
 
! Отговори
един преди 14 години
Как искам целия обществено - политически гняФ или обстоятелствата спомогнат някои политици по водещи партиини лобита да отидат там където им е мястото .... и стари Сини , стари Червени , зелени , кафяви да потунат в небитието ( или затворите мн ясно ) за да може млади хора да пробиват , защото само така ще има някакъв вероятно нищожен напредък. И сега дами и господа идва въпросът ... ами тези млади литеди ... колко ли струват? Много или малко :-) т.е кръгът трябва малко да се пропука .
94
2
 
0
 
! Отговори
мляс преди 14 години
Прав си, и цега ни управляват , само се нарекоха ГЕРБ. Едните с поза, отеклите се от тях с гербер.