Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада

Твърди, че два от тях са стигнали до разследваните
15 юли 2010 21:13,
180
Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада
Снимка: БГНЕС

Ден след като беше повдигнато обвинение срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на 7 доклада от секретното деловодство на Министерския съвет, Иван Костов реши да сипе още сол в раната.

Лидерът на ДСБ имал информация, че два от тези доклади са стигнали до хората, които са били обект на разследването.

„Дали това не е начин да бъде прикрито извършване на престъпление?”, иронично попита Костов. Ако било така, „Сергей Станишев ще се окаже първият български министър-председател, изтекъл информация по отношение на нарушители на законите на страната с цел да им помогне да се измъкнат от разследването и обвинението”.

Попитан кои са двата случая, за които намеква, Костов отговори така:

„За единия сте известени. Това е случаят, при който изненадващо една такава информация се оказа в ръцете на един доклад на бившия зам.-председател на ДАНС, всъщност той е и настоящ зам.-председател на ДАНС, с който той уличава действия на свои колеги и който впоследствие се оказа връчен на настоящия министър-председател от господин Алексей Петров”. Това е единият случай.

Още по темата

Попитан по-конкретно дали става въпрос за доклада на Иван Драшков, отнасящ се за дейността на Алексей Петров като съветник на Петко Сертов в ДАНС, Костов отговори, че неговата информация е такава.

Самият Алексей Петров, срещу когото е било разследването, занесе документа на премиера Бойко Борисов и си спечели определението „лоялен гражданин”.

Сергей Станишев отговори кратко: „Категорично не”.

В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление – „Кремиковци“, „Балкан“, НЕК и така нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
4
 
! Отговори
Лаик преди 14 години
Както се казва в един от лозунгите на известно хумористично предаване сайдисан г...з запек нема, та и Станишев така, няма спиране със смешките. Нали в него беше властта, преди има-няма година, къде бяха разследванията за далаверите на Крадлив Дедо и Костов тогава? Нали беше в джаза, защо не разтрогна приватизационните договори с неизпълнени ангажиманти? Защо не разгледа въпроса за имотите на Интендантството и защо по дяволите гадните империалисти спряха европарите точно за неговото правителство?
92
2
 
1
 
! Отговори
МоРсКи преди 14 години
И да ги плюем и да не .... и 2 мата неможе да се отрече колко много са крали. Но няма какво да ги мислим. Те са наред но ние ...... не :(
91
1
 
3
 
! Отговори
Петков преди 14 години
Аааа, май че има един. Май Слави.Триф. още си не е легнал.
90
4
 
7
 
! Отговори
Петков преди 14 години
Алооо, Позитано 20 вие нощна смяна нямате ли бре? Нещо много драстично намаляха минусите за Котов!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И сега назначават корумпирани лица - като този Анастас Анастасов! Лъчезар Иванов се оказа доста по-добър от него!
88
0
 
0
 
! Отговори
МоРсКи преди 14 години
:)
87
2
 
10
 
! Отговори
Историк преди 14 години
Това момче се е чалдисало въобще ! Дори мъжки и достойно не може да се държи. Виновна му била секретарката !!! Гнусно ,но по комунистически ! Мафията е еимала държава ..това е !! Самият министър председател е предоставял услуги ..кой е разработван. Тревожи ме друго ..секретната информация за НАТО. Да играем ли на "познай ...къде е забравен доклада". Вероятно и на Нато не е стигала фантазията за такива неща. Жалко за страната !!
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Възможно е възможно е,питай баща ти едно време как са назначавали по партийна роднинска линия и как назначаваха до преди 1-2 години.....Пернишкият цар Гоце все още държи големците от всичките пернишки села на заплата в Дондуков 2....БКП никога не си е ходило скъпи ми сънародници...
85
1
 
7
 
! Отговори
offline преди 14 години
обикновено целите на комунистическата *** винаги били и са: подривна дейност, смут в обществото, разклащане на основите на една държава, унищожаване на културните ценности и интелигенцията и като следствие от това тотално срутване на държавата.... винаги и навсякъде тези изчадия действат като термити - след тях само трески остават... никаква пощада не трябва да има за тях и тяхното семе! бой и затвор, изолация на тази чума докато и последния не си отиде!! майка им ***!
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kostov-velik politik. Samo maloumnite(koito v Bg sa mnozinstvo) si povtarqt prostotiite za privatiziraneto....
83
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Костов е бог!Всички,които го ненавиждат са *** ***!Ще влезне в затвора...ще влезне,ама на вас в дирниците!Костов е интелигентен,смел и честнен!Това не се оспорва,то е факт!Костов е единственият мъж,в цялото езеро от ***!А,вие ги лижете тея ***-Станишев,Първанов,Борисов,Сидеров и тнт!
82
4
 
15
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Костов е личност! , за разлика от хора като Станишев.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kostov e...tzarya
80
0
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
Нормално! Всичките *** (не комунисти), които ни управляваха са бандитска ***. Гоце ги събра с други две сродни бандитски дружини - на царя и на Доган. Резултатът е налице - най-бедната държава в Европейския съюз.
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СерГЕЙ като един истински кумонист знае само да плюе и никога да не отговаря на конкретни въпроси,типиче ход за един истински измамник да се опита да отклони вниманието от себе си.....жалка работа,много жалка,вече да ви кажа нямам и желание да вкарват серГейчо в затвора,по-добре да се мъчи навън под своя тотален и жалък провал....
78
2
 
19
 
! Отговори
Син преди 14 години
Когато кажеш "Костов", червените *** напълват гащите. Единственият политик, които им взе страха и още е в кошмарите им. Сегашните девствени закачки с Бойко са нищо в сравнение с омразата на червените кхмери към Костов.Ако бяхте оставили Костов още 4 години, ДС мафията щеше да е в историята. Вие предпочетохте Цар Плъх и си го получихте :)
77
0
 
19
 
! Отговори
lambo преди 14 години
Докато медиите на Доган вдигат пушилка около загубените папки,продължава гробното мълчание за милиардите окрадени еврофондове от същия ДоганВ трите министерства на Доган - Земеделското, Екологията и Бедствията бяха съсредоточени над 85% от всички еврофондове. Къде изчезнаха парите ?!Къде се покриха Етем, Чакъров, 2-та земеделски министри от ДПС ?!Някой знае ли дали са живи ?С какви пари сега Доган изкупи всички медии ?!
76
0
 
7
 
! Отговори
идиот преди 14 години
Кражбите на комунистите: "През юли 1992 г. главният прокурор Иван Татарчев повдига обвинения срещу 22-*** членове на Министерския съвет за присвояване на огромни суми, сред които и Димитър Станишев. Той е обвинен, че лично е присвоил над 21 милиона щатски долара." източник Уикипедия
75
11
 
2
 
! Отговори
Да,но преди 14 години
АПростака Костов, какво ще каже за изчезналите секретни материали при него?
74
0
 
5
 
! Отговори
До НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
НАБЛЮДАТЕЛ, Да ти имам наблюдателницата :)