Борисов: В България се приемат всички забележки и препоръки

Премиерът коментира днешния доклад на ЕК за страната ни
20 юли 2010 18:42,
97
Борисов: В България се приемат всички забележки и препоръки
Снимка: БГНЕС

"Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК в България и това е много ясно посочено в доклада на Европейската комисия", каза в МС днес премиерът Бойко Борисов.

Той коментира доклада на Европейската комисията до Европейския парламент и до Съвета на Европа относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Борисов благодари на ЕК за доклада и каза, че в България се приемат всички забележки и препоръки. Още следващата седмица ще бъде приет план как тези препоръки да бъдат изпълнени, каза Борисов.

Още по темата

"От 1 януари 2011 година трябва да заработят специализираните съдилища. Специализираните състави се толерират изключително много от страна на ЕК", каза премиерът.

"България приема много амбициозно препоръките на ЕК", заяви Бойко Борисов. Той подчерта че в доклада се посочва че "в България се е появил силен устрем за реформа и има силна воля за реформа в съдебната власт".

Премиерът цитира откъси от доклада на ЕК, които се отнасят за съдебната система, съдебната практика и законодателството.

Борисов препоръча на съдебната система внимателно да прочетат доклада и да се съобразят с неговите препоръки. "България трябва да укрепи дейността на т.нар. "комисия Кушлев", която се занимава с отнемане на имущество придобито по престъпен начин.

Високо се оценява от ЕК, решението ни докладите на ОЛАФ да се използват в българския съд", посочи премиерът. Ще увеличим щата на Агенцията за обществени поръчки с още 20 бройки, каза Борисов.

"Другата седмица ще бъде разработен план, който ще мине през МС за законопроектите, необходими за изпълнение на препоръките в доклада на ЕК, каза още премиерът.

"Самата изпълнителна власт е установила проблеми в Закона за обществените поръчки и затова в срок от три месеца ще бъде направен нов закон", каза Борисов.

Вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посочи, че трябва да продължи реформата в полицията.

Помолен да коментира предложението на Лазар Груев докладът да не се използва за война на институциите, премиерът препоръча на председателя на ВКС Лазар Груев да напише на ЕК, за това, с което е съгласен или пък не е съгласен в доклада и да даде своите предложения.

"Те самите са като гузен негонен бяга - ами то така се чете от всички. Магистратите тегнат като воденичен камък върху народа. Нека те да бъдат любезни и да си кажат.

Точно тези хора, които най-малко си бяха свършили работата, според доклада, бяха тези, които си получиха 13 и 14 заплата", каза Борисов.

"За да се изпълнят някои от препоръките на ЕК са необходими повече пари, които ще влязат в проектобюджета за 2011 година", каза вицепремиерът министър на финансите Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
5
 
! Отговори
без всякаква стойнос преди 13 години
Гледната точка на хибрида Борисов е без всякаква стойност, защото в следващия му монолог по кабеларките, мнението му ще бъде коренно противоположно. Той, горкият, сам не знае, какво означават неговите да или не, и кога да-то в същност е не!
38
5
 
5
 
! Отговори
т преди 13 години
ах как само плюете червени ***
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно тези хора, които най-малко си бяха свършили работата, според доклада, бяха тези, които си получиха 13 и 14 заплата", каза Борисов.....Абе,Борисов, ти ако мислиш,че тези карат само на заплата,жестоко се лъжеш...Тези хотели,дето ги строят по Черноморието не са от спестени пари от закуски....
36
1
 
6
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
За момента нещата са "закрепени", но зимата тъничкият лед ще се пропука. Дупката в бюджета е меко казано страшна, финансовите баланси са катастрофални. Покрай летниите месеци хорат намират работа временно, но започне ли есента и отоплителния сезон-КРАЙ! Тогава докладътколкото и да го размахват няма да им реши проблемите.
35
2
 
8
 
! Отговори
RED преди 13 години
БОЙКО БРАВО ЕВАЛА ЗА СЕГА ВСИЧКО Е СУПЕР.... НИКАКВО МВФ! СТИГА ЗАГРОБВАЩИ ЗАЕМИ ....... ГЛАВНИЯ ПРОБЛЕМ В КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ КОНЦЕТНРИРАТЕ Е БЕЗРАБОТИЦА
34
1
 
8
 
! Отговори
Ленин преди 13 години
Стига сте критикували Бойко. Който и да е друг, пак ще е бивш комунист. Той поне е самовлюбен и ще изгони всички,които може да му навредят на рейтинга. Така бая мтр'ялот герп ще си иде, други ще дойдат и Бойко все ще едобрият цар, за който мечтае едно оскотяло население.
33
0
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Единият от братята Юзеирови - Юзеир Юзеиров е арестуван в белгийския град Антверпен, съобщи агенция "Фокус" .Юзеиров, чието българско име е Росен Йорданов, има две присъди в Белгия. Той е задържан за излежаването им.Припомняме, братята Али и Юзеир Юзеирови нашумяха около създаването на сдружение "Български Червен полумесец", Мюсюлмански демократичен съюз и партия Отоман.У нас двамата са подсъдими по три обвинения.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
забележка;Държавата отива към тотален срив!препоръка ;Веднага си подаите оставките!
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига вече де, изтърка се плочата. Какво ви е виновна кризата, че Бойко и отборът му далавераджии са некадърни. Видя се че не става за политик. Не е взел нито едно решение, което на другия ден да не е отменил. Слуша всчики и не решава нищо. Така просто не се управлява. Необходима е твърдост, а Бойко е обикновен страхливец.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ще коментира ли най-после Борисов, продължаващата дейност на синджира държавни дружества-тлъсти депозити-Корпоративна банка-казонна медийна групировка. Мисля, че обеща на американския посланник проверка и ясен регламент за наливането на държавни пари в частни банки От тогава сроковете отминаха неколкократно, казионната медийна групировка засили хвалбите и Борисов отново забрави какво обеща.
29
5
 
5
 
! Отговори
ееее преди 13 години
Прочетох го, и ?Какво искате, всичко да се оправи изведнъж, с магическа пръчка ли?Факт е, че за всяко управление може да се намерят и кажат подобни неща(особено във времена на криза), перфектните чисти управници няма да дойдат никога, всъщност такива не съществуват никъде. Днес на България й беше показано, че върви в правилната посока, но за вас това не е достатъчно, вие искате и обичате да се мръщите и да недоволствате, а другата година дори може да върнете БСП и ДПС на власт.
28
1
 
9
 
! Отговори
Мътен преди 13 години
Ясно ми е всичко.Така да знаете ей господа управляващи.Със стари чанти нов бардак не се прави.
27
3
 
7
 
! Отговори
Още да се знае ( до преди 13 години
....Кой Бойко Борисов ....... Кой е Цветан Цветанов...... Коя е Цецка Цачева....... и т.н. Моля попълнете многоточията. Не забравяйте да пишете и за бащите им.
26
3
 
2
 
! Отговори
да се знае 3 преди 13 години
с корупцията и организираната престъпност.
25
4
 
3
 
! Отговори
да се знае 2 преди 13 години
от сегашния президент. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съдебната власт? Съставът, избран от парламентарното мнозинство и президентската квота при управлението на тройната коалиция, на която бабуваше отново Първанов. Изводът: въпреки че по Конституция няма никакви правомощия, благодарение на калпавия основен закон президентът е поставил свои хора на всички важни позиции в съдебната власт което му позволява много успешно да саботира всякакви опити за борба
24
3
 
3
 
! Отговори
беее до № 22 преди 13 години
Прочети коментара в пост - 12 и ще разбереш защото резултатите от анкетата на Днес.бг са такива.
23
5
 
5
 
! Отговори
да се знае преди 13 години
Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Първанов, председател на президентския юридически съвет. Кой е главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой е председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев, втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени
22
11
 
8
 
! Отговори
яя преди 13 години
Комунистите ще се пукнат от яд.Само БОЙКО,народа е с теб
21
8
 
6
 
! Отговори
ееее преди 13 години
При положение, че България получи най-добрия си доклад от ЕК, ми е много странно реакцията на някои хора(най-вече анкетата на днес.бг), които са отново недоволни, всъщност започвам да се убеждавам, че сме си родени песимисти и това е...
20
6
 
2
 
! Отговори
яя преди 13 години
А ние знаема каква стана Българи за 65 год."КОМУНИЗАМА",УНИЩОЖИХТЕ ЧЕСТНИЯ БЪЛГАРИ,СТЪПКАХТЕ ГО УБИХТИ ГО,А КОЙТО НЕ МОЖАХТЕ ИЗБЯГА В ПРОГНИЛИЯ ЗАПД.кЪДЕТО КОМУНИСТИТЕ СЪЩО ХОДЯТ,КУПУВАТ СИ КЪЩИ И ДЕЦАТА ИМ УЧАТТАМ.ЗАЩО ЛИ?вЪРВЕТЕ УЧЕТЕ ,КУПУВАЙТЕ СИ КЪЩИ,ПОЧИВАЙТЕ В РУСИЯ.