Борисов: В България се приемат всички забележки и препоръки

Премиерът коментира днешния доклад на ЕК за страната ни
20 юли 2010 18:42,
97
Борисов: В България се приемат всички забележки и препоръки
Снимка: БГНЕС

"Изпълняваме ангажимента да върнем доверието на ЕК в България и това е много ясно посочено в доклада на Европейската комисия", каза в МС днес премиерът Бойко Борисов.

Той коментира доклада на Европейската комисията до Европейския парламент и до Съвета на Европа относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Борисов благодари на ЕК за доклада и каза, че в България се приемат всички забележки и препоръки. Още следващата седмица ще бъде приет план как тези препоръки да бъдат изпълнени, каза Борисов.

Още по темата

"От 1 януари 2011 година трябва да заработят специализираните съдилища. Специализираните състави се толерират изключително много от страна на ЕК", каза премиерът.

"България приема много амбициозно препоръките на ЕК", заяви Бойко Борисов. Той подчерта че в доклада се посочва че "в България се е появил силен устрем за реформа и има силна воля за реформа в съдебната власт".

Премиерът цитира откъси от доклада на ЕК, които се отнасят за съдебната система, съдебната практика и законодателството.

Борисов препоръча на съдебната система внимателно да прочетат доклада и да се съобразят с неговите препоръки. "България трябва да укрепи дейността на т.нар. "комисия Кушлев", която се занимава с отнемане на имущество придобито по престъпен начин.

Високо се оценява от ЕК, решението ни докладите на ОЛАФ да се използват в българския съд", посочи премиерът. Ще увеличим щата на Агенцията за обществени поръчки с още 20 бройки, каза Борисов.

"Другата седмица ще бъде разработен план, който ще мине през МС за законопроектите, необходими за изпълнение на препоръките в доклада на ЕК, каза още премиерът.

"Самата изпълнителна власт е установила проблеми в Закона за обществените поръчки и затова в срок от три месеца ще бъде направен нов закон", каза Борисов.

Вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посочи, че трябва да продължи реформата в полицията.

Помолен да коментира предложението на Лазар Груев докладът да не се използва за война на институциите, премиерът препоръча на председателя на ВКС Лазар Груев да напише на ЕК, за това, с което е съгласен или пък не е съгласен в доклада и да даде своите предложения.

"Те самите са като гузен негонен бяга - ами то така се чете от всички. Магистратите тегнат като воденичен камък върху народа. Нека те да бъдат любезни и да си кажат.

Точно тези хора, които най-малко си бяха свършили работата, според доклада, бяха тези, които си получиха 13 и 14 заплата", каза Борисов.

"За да се изпълнят някои от препоръките на ЕК са необходими повече пари, които ще влязат в проектобюджета за 2011 година", каза вицепремиерът министър на финансите Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Същото щях да напиша много добре казано!
18
4
 
8
 
! Отговори
mm преди 13 години
истинския доклад посочва се, че има за 1 път политическа воля за реформи, т.е. реформи няма ама има воля. хахаха то и аз имам волята да джиткам с "S" класа и яхти по морето.... ала дали е така, кой сега ще ми каже. Нека да бъдем реалисти и да прочетем че не са изпълнени препоръките от миналия доклад, повтарямм не са изпълнени препоръките от мин. доклад
17
3
 
5
 
! Отговори
Гергинов до № 13 преди 13 години
Не съм гладен. Това със сигурност е така. Гласувам за СДС и ДСБ.Моля да кажете кое от това което съм написал в пост 12 не е вярно ?Не желая да влизам в конфликт с Вас и с никой участник в този форум. Очаквам Вашите аргументи.
16
3
 
6
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Тц,тц,тц...........Бля,бля,бля........Мнля,мнля,мнля.Гледах по телевизията-току що!Такова мляскане и *** не съм си и представял.А-дано да е добре за страната и останалите в нея!Дано!
15
10
 
7
 
! Отговори
Таралежа преди 13 години
Аз само искам да цитирам този коментар:"Плюйте *** комунистическа сега. Ревете че има тоталитарризъм и терор. Ревете бе маймуни крадливи. Мръсни гадини родоотстъпнически."Браво! И от мен същото!
14
8
 
12
 
! Отговори
Мераци преди 13 години
Колко сте злееее..Мислете си, че живеете добре..Анонимния, тебе само комунисти са ти в главата.. тия не умряха ли с Карл Маркс.. хахахах толкова да те е страх от тях..А Бойко ще оправи БГ както я оправи царя.. и след Бойко още много хора ще я оправят..Желая успех всички ви, и нека птичката кацне и на вашето рамо
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гергинов, бива те в демагогиата и манипулацията. Чини ми се да си от школата на БСП обучен добре в замазване на осраното...или си много беден духовно и мислиш само за празния си търбух, който помеждувпрочем винаги ще е празен...
12
8
 
22
 
! Отговори
Гергинов преди 13 години
В крайна сметка на себе си ли да вярваме или на ЕК ?Ние тук добре знаем, че за една година при управлението на ГЕРБ се случиха няколко неща: "Сибанк" спечели търга за винетките; Нон-стоп показване на акции на МВР; Няма осъдени; Огромна безработица; Масови фалити; Пълна мизерия; Дупки по пътищата; Никакво усвояване на еврофондовете за България. Моля правителството да приеме и моите поздравляния, освен тези на Европийската комисия.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плюйте *** комунистическа сега. Ревете че има тоталитарризъм и терор. Ревете бе маймуни крадливи. Мръсни гадини родоотстъпнически.
10
1
 
8
 
! Отговори
ninjalko преди 13 години
Леле, леле, леле1-во много е трудно да си неграмотен на латиница - Браво!2-ро Z любима буква ли ти е или е друг случая3-то какъв съюз на империята на злото бе, няма връзка (между другото така са наричали руснаците САЩ по време на войната и обратно)
9
4
 
12
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Много си прав, особено Вежди Рашидов. Харесвах го наистина, но май... турскто си казва думата. Ще съсипе и без това малкото останала ни култура.
8
7
 
20
 
! Отговори
* преди 13 години
Борисов: "В България се приемат всички забележки и препоръки. Па ако требе, и *** ше лижеме." Край на цитата.
7
8
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 13 години
Забележка: Николай Младенов и Вежди Рашидов работят против българските интереси! Препоръка:Да се изхвърлят от министерски съвет НЕМЕДЛЕНО!
6
8
 
8
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Ей хора не се базикам!Искам да попитам и на вас ли постоянно горе дясно във FACEBOOK ви се появява Бойко Борисов?
5
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да му имам поведенйето на този ,всеки му дава мозък и той само слушка .Ало чичко ти си шеф на НЕЗАВИСИМА държава ,ако си забравил да ти го напомня.
4
23
 
24
 
! Отговори
! преди 13 години
Поздравления, Борисов
3
18
 
8
 
! Отговори
Zamuil преди 13 години
zeztito gerberi, poluzihte poredniq PLateN doklad ne soioza na imperiqta na ZLOTO protiv naz zakonen ZAR. samo ZAR moze da opravi ZARSTVO BALGARIA NA PET MORETA kakto be ozertano vav TARNOZVKA KONSTITUZIA
2
32
 
11
 
! Отговори
2 преди 13 години
CAMO KOCTOB.
1
12
 
21
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Бойко, изпълни си ангажиментите и към Пловдив, за да върнеш доверието на пловивчани в ГЕРБ.