БЛС: Време е Дянков да пътува зад Океана!

Тристранката бистри бюджета на здравната каса
Обновена: 19 окт 2010 13:11 | 19 окт 2010 13:10,
134
БЛС: Време е Дянков да пътува зад Океана!
Райчинов зове Дянков да отлита. Снимка: БГНЕС

"Министър Симеон Дянков е крайно време да пътува зад Океана".

Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов преди заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще се обсъжда проектобюджета на НЗОК.

Според него споразумението с Лекарския съюз е подписано с намерение да не се изпълнява.

Още по темата
Райчинов се противопостави на заложения в проектобюджета на здравната каса трансфер от бюджета на касата към здравното министерство в размер на 340 млн. лева.

"Изненади има колкото искате и всички те са със знак минус. Парите ще отидат в министерството, а не в реалното здравеопазване.

Това е бюджет, който да оправи бакиите от тази година и да създаде нови за следващата. В този бюджет няма и намек за реформа", каза Райчинов.

Според него бюджетът на НЗОК ще запази статуквото и няма да доведе до никакви положителни промени в здравеопазването.

На въпрос дали лекарите ще протестират, Райчинов каза, че първо иска да види какво ще се случи на днешното заседание на НСТС и дали ще настъпят промени в бюджета на здравната каса.

Той напомни, че още след миналото заседание е решено протестите на лекарите да продължат, ако исканията им не бъдат изпълнени. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: бюджетНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
20
 
! Отговори
voevoda преди 13 години
Niamame mnogo na broi dobri lekari,ama alchni i bezochlivi kolkoto shtete!
48
8
 
17
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ако беше изпуснала последното изречение щях да ти дам пръст нагоре, защото с останалото мога да се съглася донякъде. Но започне ли типичното комунистическо говорене тип Мая Манолова и Корнелия Нинова за рязането на ленти ме губиш като съмишленик.
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОК...а ти си вземи СТАНИШИН
46
3
 
27
 
! Отговори
дом лубимец преди 13 години
"/Аз не съм гласувала за ГЕРБ,но ме кефят и следващия път ще гласувам,за тях....Бойко е супер /"земи си го у къщи за дом лубимец и си го дръш там да те раскресава
45
9
 
21
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ето това беше вашия скъп Серго. *** и ***. Изказването на Бойко, че в парламента са безделници е далеч по-малко неадекватно от това на 1 милион човека да кажеш "Здравейте циргаджии"
44
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само Бойко....тва е
43
4
 
30
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Прав си ,но за това си има правителство и министерство на здравеопазването.Те трябва да предложат тези реформи .Но за година и половина няма подобно нещо. .Нито в пенсионната ,нито която и да било.Неспособни са :) Единственото ,което могат да правят е да режат ленти и да говорят по тв.
42
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а не бе те предишните хич не са виновни....20 годинки все се оправяме
41
6
 
20
 
! Отговори
Антон преди 13 години
На 23 юли 2008, Европейската Комисия спира междинните плащания по фонд "Пътища" заради подозрения в конфликт на интереси и неспособност на властите за борба с корупцията. В резултат на възникналото всенародно недоволство, опозицията начело с ДСБ, СДС и ГЕРБ стартира подписка за оставка на правителството[13], на която са събрани над 1 милион подписа, ала подписката е приета несериозно от министър-председателя Станишев с думите "Здравейте, циркаджии"[14]. Следва кампанията на ДСБ "Серго, върви си"[15], която среща подкрепа и в електронен вид, като група във Facebook и набира хиляди привърженици.
40
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a na tozi rai4inov my pojelavam da izlezne v 4yjbina da vidi kak se zimat pari bez da raboti6
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как да не се кефи! Я кви сериали тръгнаха ог МВР-пикчърс, завършващи с култовите реплики - "Предишните са виновни!, "Съдиите са виновни" и т.н. Неща като култовотоmando - "I'll be back, Bennett!"
38
2
 
24
 
! Отговори
За герп преди 13 години
Мене на ме кефи от ЦвЪцко ще се оправи или поне започва да се оправя материално....
37
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to v bg samo znaqt da iskat bez da rabotat
36
1
 
22
 
! Отговори
ivan преди 13 години
abe vinagi sum iskal da ostana v bulgaria, obache chesno vi kazvam sega naistina obmisliam da se mahna !! kolkoto i tujno da mi e da go kaja bulgaria shte ostane za *** i mutrite.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
та за това ще гласувам за герб
34
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами работя в централата на бсп и ме повишиха,за да се борим срещу герб...да имам стимул
33
4
 
26
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Абе Райчинов, че Дянков е некадърен е некадърен, ама ти къф си ***? Дянков ли да вземе да ви реформира крадливата система? Вие кво предлагате - освен да се вдигнат осигуровките, да си доплащаме и да ви даваме повече пари? В случая охлюва е прав - пари само срещу реформи. Т.е. вместо да искате още и още да се налива в неефективна система излезте с рационални предложения за реформа и тогава пари. До тогава НИЩО!
32
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здравната система ли е работела?! Глупости!А лекатите искат да стачкуват, защото им спират начините за източване на Здравната каса и се затяга контрола. Иначе съм съгласен - заплатите им са ниски, както и на 90% от българите.
31
2
 
35
 
! Отговори
До 27 преди 13 години
Кажи кое е точно това, което те кефи на ГЕРБ? Кажи през последната година и половинам, чрез кое конкретно действие на правителстовото се е подобрил живота ти?
30
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз също