Сърбия се включи в антибългарския скандал: София унижава Скопие

Официозът "Политика" обяви, че спираме РСМ за ЕС
Обновена: 19 сеп 2024 10:25 | 19 сеп 2024 10:24, Петър Бойчев
46
Сърбия се включи в антибългарския скандал: София унижава Скопие
Снимка БГНЕС

Сърбия се включи в мощната антибългарска кампания, подета от правителството на македонския премиер Християн Мицкоски БГНЕС.

Сръбският официоз "Политика" обяви, че България блокира евроинтеграцията на Скопие в подробен материал за неофициалната визита на македонския президент Гордана Силяновска-Давкова в София.

Арсеналът на агресията срещу страната ни е идентичен в Белград и в Скопие.

"Силяновска използва средствата на културната дипломация, направи крачка към размразяване на отношенията със съседа, който пречи на евроинтеграцията на Северна Македония...Освен факта, че прозападните идеологически възгледи на македонския президент и проруската ориентация на българския президент, както се характеризират в дипломатическите среди, бяха прикрити в дипломатически тон, България също така използва тази възможност да унижи Северна Македония. На тази среща го нямаше македонското национално знаме", се казва в статията.

Нейният автор пише, че бившите управляващи партии в РС Македония - Социалдемократически съюз /СДСМ/ и Демократичен съюз за интеграция /ДСИ/ - са "били изхвърлени от властта заради двустранните отношения с България и Гърция."

"На последните избори хората се довериха на партията ВМРО-ДПМНЕ, чийто лидер е Мицкоски, а президентът е Силяновска, за да запазят идентичността на народа и държавата, като се има предвид, че предишното правителство не защити достатъчно македонската идентичност и език.

България блокира Северна Македония по пътя на евроинтеграционните перспективи, като постави условието страната да впише българите в Конституцията. Брюксел даде абсолютна подкрепа на България, представяйки френско-германско предложение за разрешаването на този двустранен спор.

Следователно, докато Скопие официално не промени конституцията, ЕС няма да позволи по-нататъшни преговори за присъединяване. На македонските граждани им е писнало от постоянни условия и горчиви политически отстъпки, които не водят страната до желаните перспективи", твърди "Политика" и продължава:

"Силяновска се спря на културната дипломация, на „меката сила”, именно по пътя за запазване на македонската идентичност и език. Тя беше възхитена от спектакъла „Валкюра” на Българската опера в Скопие и тогава посочи, че ще присъства на спектакъла на „Набуко” от Верди на Македонската опера в София, което и направи на 13 септември...

Въпреки неудобството, което изпита от липсата на знамето на страната си, Силяновска разумно остана, като не се поддаде на провокацията и не напусна срещата в знак на протест, което можеше още повече да влоши отношенията между двете съседки. Може би в онзи труден момент гениалният Верди и неговият „Набуко” са ѝ дали сили да остане в интерес на своята държава и нация и да превърне скандала, въпреки всичко, във възможност за подобряване на обтегнатите отношения с българската съседка." /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: СкопиеСофияЕСунижи
Още от САЩ
Говори бивш таен агент: Защо е толкова трудно да се осигури защита на Тръмп?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Политкоректен преди 7 часа
Виж ти, стана ясно кой дирижира цялата работа, а?
39
1
 
1
 
! Отговори
абе преди 9 часа
За държава,където обществото се дели и се плюе кой каква музика харесва и слуша и това е достатъчно основание да ти лепнат етикет-дали си интелигентен или *** е съвсем резонно да ни смятат за мишки и всеки да ни скача,вкл. и макетата....
38
2
 
8
 
! Отговори
киро преди 9 часа
МАКЕДОНСКА ИДЕНТИЧНОСТ?????? голям майтап......
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Унгария, Сърбия и РСМ мощно и съгласувано атакуват с хибридки по БГ в последно време. Унгария ни натопи за пейджърите на Хизбула, а ония си правят свободни съчинения за някакво знаме, което не е част от протокола при неофициални срещи и събития. Зад всичко това стоят 0рките в Кремъл, или си мислим че е случайност?!? Режимите в Унгария, Сърбия и РСМ са доказано контролирани от Масква. А нашите блеят и мълчат... Къде сте бе Външно?!? Къде са службите?!? На вятър заплати вземат една камара ***
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Съд за всички гласували и подписали да отворим пътя на рсм към ес. Съд за хората които пуснаха самолетна линия до Скопие на държавна издръжка. Съд за издаващите лични карти на граждани на рсм които вземат картите и заминават за ес. Закриване на посолството там и отзоваване на посланика. И повече никакви контакти с тях за следващите 15-20г. Вето на всичко свързано с тях. До 20г албанците ще ги претопят и готово
35
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 9 часа
Мн ме кефи как всеки който поиска си прави гаргара и гавра с Бг-то не бе рсм, Сърбия и който се сетиш. Сега и за пейджерите ни набутват. И за папата навремето са ни набутали. Как пък нямаме нормална външна политика к дипломация и политици на място да тропнат по масата както трябва рсм ни правят на 5ст ние помощи им пращаме, дарения, лични карти се издават на всякакви от там. Преди година сърбите пък ни заплашиха че ако им спрем газта ще ни обявят война ама ние верно сме пълни неумници.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
До без упойка - Ей такива сърбопоклонници са ми най-смешни. По-големи фантазьори от вас няма. Даже русофилите не могат да ви се качат на малкия пръст. Пожелавам ти да ти дадат сръбско гражданство, да отидеш да живееш там поне 10-ина години и тогава ще те питам пак, дали ни харесват. Те са яко комплексирани от нас. Веднъж като пътувах през Сърбия слушах по радиото някакви неща. По едно време казаха "Ние сме имали един цар и една Югославия, а България две царства (1-во и 2-ро)."
33
2
 
9
 
! Отговори
Бай Ти преди 9 часа
Ако бяхме държава/народ на място им спираме руската газ на сърбите и всичко приключва. Но, тъй като не сме, ще продължават да се гаврят с нас безнаказано.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Сърбия и Русия създадоха Македония (югозападна България) и я отделиха от България, а разни тук ми обясняват, че видиш ли славяните трябвало да се подкрепяме. Как да се подкрепяме, като останалите цакат България ли? Естествено сърбофилите и русофилите си подкрепят техните любимци, нищо че те вредят на България от повече от век насам. Обаче съдбата си знае работата и им го върна. Сърбия получи Косово (югозападна Сърбия), а Русия Украйна (югозападна Русия).
31
10
 
4
 
! Отговори
без упойка преди 10 часа
Сърбите не ви мразят, просто знаят, че българите са податливи на ислямизация, а сърбина - не е.Готов е да води война с новия Рим - САЩ , за да си защити принципната позиция, а България търпя един Ахмет Доган да изнудва страната за пари цели 35 години, за да имало етнически мир.Видяхте и Джоко, отворен, радостен, без лоши мисли.Просто разликата БГ Сърбия е като Ноле и Гришата, иска ни се да сме номер едно, но те го могат, нас ни се иска и имаме комлекс от сърбетата.Те го знаят и се усмихват.
30
2
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 10 часа
До Цариброджанин Има, но ги потискат, както не биха посмели с албанците, които са в конституцията. Това тяхното е срам за всеки един от тях, за майки, бащи ,баба и дядовци, род и Родина. НИКОГА не бих се продал за пари или службица в държавната администрация. Гладен ще умра, но ще бъда ГОРД БЪЛГАРИН.
29
4
 
3
 
! Отговори
без упойка преди 10 часа
РСМ го знае това, казано им е на 4 очи , Сърбия също го знае, но ината СРЪБСКИ,ТАМ ИМАТ ЗНАЕТЕ ДРУГО ВИЖДАНЕ ЗА ЧЕСТ, не са забравили как ги биха зарад ислямистите, а накрав сърбите се оказаха и те прави, има сериаозен проблем с исляма.Сега на запад вече са оценили пак сърбите.Нещата се повтарят като преди 100 години сърбите пак ще им станат любимци, а ние хартисваме.България става 5 колело на Балканите.Дори Русия няма да ни търси, ако ли ни търси ще е през Турция.Искаме Македония, а губим всич
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Хахаххахах, два дни се слагаме на сръбския чалгаропитек, само за да ни заплюят в лицата. Хахахха ах, колко сте жалки българските копейки и сърбомани! Чест прави на макетата, че ви подритват като парцали.
27
5
 
4
 
! Отговори
без упойка преди 10 часа
Изнасям лекция тук за всички дето пак няма да разберат, но да си знаят какво е геополитика.България трябваше на запада да се свърже териториално със своята историческа любимка Гърция.За тях Елада е нещо свято, както за нас Кирил и Методий, за тях Елада е всичко, светая светих.Нямаха териториална връзка зарад войните в Югославия.Затова взеха нас в ЕС и НАТО.В момента свържат ли се териториално със Гърция през Сърбия и Македония, няма да сме им нужни и марш към Турция и БРИКС.
26
0
 
6
 
! Отговори
Аамет преди 10 часа
Сърбетата като видни ЕУ членове - не може да не ги разбират тия работи с евроинтеграцията!
25
2
 
12
 
! Отговори
Цариброджанин преди 10 часа
Истински македонци има само в България, в PеCеMето са "cpбомакета и spбе"!
24
0
 
2
 
! Отговори
до 21-ви преди 10 часа
БВП-то на България е дори по-високо от това, което си написал, но БВП само по себе си не може да спечели война, както се вижда съвсем ясно от случващото се в Украйна. Затова, нека не се успокояваме, че БВП-то ни е по-голямо, пък и армия нямаме.
23
8
 
4
 
! Отговори
без упойка преди 10 часа
Преди няколко г. предупредих, че ще загубим Македония както са направили преди 100 г. едни други политици.Със същият подход, политика да искаме всичко или нищо.Накрая няма да има нищо.Предупредих, не бях разбран, но това не е нищо ново в Бг.Сърбия отново си взе Македония, а Франция ухажва Белград.Иска ги в ЕС, познайте кой не иска, помните Макрон какво ни каза преди няколко години.В момента, когато ги вземат в ЕС и тях и Скопие, ние ще бъдем захвърлени към Евразия.Може и там да ни е мястото???
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Сърбе на върбе!
21
2
 
6
 
! Отговори
С каква армия преди 10 часа
... ще я превземе за няколко часа? Сърбите и албанците веднага ще скочат срещу нас и ето ви нова Балканска война.