Цачева: Референдум за Турция в ЕС е ненужен

Изборният кодекс гарантира правата на избирателите, смята шефката на НС
Обновена: 18 дек 2010 17:17 | 18 дек 2010 17:00, Красимир Ангелов
554
Цачева: Референдум за Турция в ЕС е ненужен
Снимка: БГНЕС

"Референдум за присъединяването на Турция в ЕС е преждевременен и ненужен", категорично заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

По думите й пред "Годината" на Дарик радио референдум може да има само по въпроси, по които може да се произнесе Народното събрание.

Ако то би трябвало да ратифицира такова присъединяване, би могло да има референдум за ратификацията, но не дали Турция да бъде член на ЕС или не, уточни Цачева.

Тя обяви, че акцент в законодателната политика на Парламента до края на годината ще бъде Изборният кодекс.
Според Цачева той гарантира, както правата на избирателите, така и честността и прозрачността на изборите.

Тя опроверга твърденията от ляво и дясно, че с премахването на прекия избор на районни и селски кметове ще се ограничат правата на избирателите.

Цачева посочи, че извънредните заседания на Парламента ще продължат до приемането на промените в НПК, с които се създава специализиран съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още по темата: Цецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се нуждаем и от вас и от вашата партия !Милиционер на всеки светофар на всяко кръстовищекамери за наблюдение обир на народа с високи глоби
58
6
 
6
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
Този референдум си е чист популизъм от Каракачанов. Както знаете и той е агент на ДС. И ай да играем пак по тънките струни на хорицата.И понеже Доган е извън властта, и няма с кой да плаши тъпия си електорат/ако изобщо има такъв/ се чуди по какъв начин да се реанимира. И Янка Янева му приглася. Това си е парекселанс мероприятие на комунистите. Къф ЕС за Турция , кви пет лева!! Всичката Мара втасала , че ще правим референдум дали Турция ще влезе в ЕС след 50 г. И то баш сега в кризата. Ай холан!
57
2
 
13
 
! Отговори
Съдник преди 13 години
Цачева, ти не си ***, би било обидно за ***, ти си българска реплика на Ахмед Доган, не Ахмед не би постъпил така. Той поне е мъж, има повече акъл в главата.
56
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как може една стругарка да се изкава вместо цял народ. Направете референдума ! За мен ще е морално удоволствие да гласувам против Турция.
55
12
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 13 години
Още един червен празноглавец. Сега ти е хубаво да пътуваш като бял , човек нали , не ти трябват визи не ти трябва разрешение от партията от милицията .Въпреки че идола ви Гоце правеше митинги против влизането на България в НАТО И ЕС , сега говори как агентите , посланици на ДС били ни вкарали в ЕС.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как изискано държи чашкатаааа ,хахахахааааааааааа
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
AMA E KPASIVA NALI.xaxaxa
52
14
 
1
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Много е умна тая женица, не случайно е председател на НС, щом е казала, нека така да бъде
51
4
 
6
 
! Отговори
tt преди 13 години
Pritrqbvalo na Turciq Evropa,toy nikoga nqma da se saglasi da bade upravlqvana ot Bruksel a i v momenta nay golqm pazar se o4ertava Aziq.Evropa e na put da se prevurne v pensionerski klub s zastarqva6toto si naselenie i 6te e samo v tejest na edna prosperira6ta Turciq s neynoto mlado naseleniel
50
1
 
19
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Защо да е НЕнужен г-жо Цачева?Нали дойдохте на власт с нови идеи, с декларация, че ще зачитате волята народна.Жалки сте г-жо Цачева, много жалки подобия на БКП< БСП<ДПС и всички останали изредили се преди вас предатели на рода Български.Срамувам се от вас г-жо :(
49
3
 
2
 
! Отговори
5555 преди 13 години
Мълчи,не петни името на ЛЕВСКИ...и стига с тоя поп....чети....
48
1
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквоча преди 13 години
За какво ни пуснаха нас и Румъния в ЕС .. заради евтините к**венца и услуги :) Един от тях като дойде тук .. се едно идва в рая .. с една заплата от да речем 2000 евро , може да си направи ваканцията неповторима :)
47
4
 
4
 
! Отговори
Инфо преди 13 години
Вие си правете изводите. ТУРЦИЯ ПРАВИ ОПИТИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕС ОТ 1963 ГОДИНА.В Момента има три държави които са получили статуса на официална страна кандидатка за членство в ЕС. Това са:Хърватия - Започва преговорния процес за присъединяване към ЕС през октомври 2005. Стреми се да се присъедини към ЕС до 2014.Република Македония - статус признат от 17 декември 2005, под името Бивша Югославска Република Македония, но все още не започнала присъединителния процес.Турция - Опитите да се присъедини към съюза датират още от Анкарската спогодба от 1963, но Турция започна реални разговори по откриване на преговорния процес на 3 октомври 2005. Този процес е отворен, т.е. водят се проговори без да е дадена ясната перспектива за членство в съюза. След тази първа фаза трябва да започне и същинските преговори за членство. Повечето анализатори считат, че до присъединяването на Турция към Европейския съюз ще мине поне едно десетилетие. В същото време тя е изправена пред опозицията на голям брой страни членки (най-вече на Франция и Германия), които смятат, че мястото на тази многомилионна мюсюлманска държава не е в Европейския съюз.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така де, нали това е част от предизборната договорка между Тиквата и Доган.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TURZIA DA POGLEDNE KAM AMERIKA ZA PRIEMANETO IM V REDOVETE NA TEHNATA IZMETSKA NAZIA.EVROPA ZA EVROPEIZITE BOKLUKA KAM AMERIKA
44
4
 
5
 
! Отговори
паралакс преди 13 години
Абе хора разберете, че ако този референдум се проведе в самата Турция едва ли 20% биха искали да членуват в ЕС. Тяхното членство се налага от САЩ за да отслабнат ЕС. Турците, освен "г*зарчетата" им не искат да са зависими и им се диктува да им вземата постигнатото и разстопят армията им каквото стана с нашата. Така, че дето се разправяме с ЗКП четата на "Скат" и охраненото дупе на ВМРО е бош лаф. За отвличане на вниманието. За тази дейност плаща ДПС
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KAKVA TURZIA V EC.V EVROPA LI E,ARE U LEVOTURZIA V AZIA.NIKAKVA EVROPA ZA TAZ POMIA
42
1
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
***Годзила***
41
4
 
11
 
! Отговори
да даа преди 13 години
В момента Англия , Франция искат да се замрази бюджета на ЕС до 2020. Това не ви ли навежда на мисълта , че никой не смята да присъединява Турция към ЕС , още 10 години.Не бъдете толкова за референдуми в България , защото след няколко години *** ще са мнозинство и могат да искат да спретнат едно референдумче да си сменим името на Мангалия .
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хърватска въобще не им трябва да влизат в ЕС. Ние откакто влязохме и направо се сринахме,добре че е борда да фиксира лева,че иначе се връщаме във времето на Жан Виденовосвен това се видя,че ЕС не дават парички - ние вече 4 години сме донор на ЕС - даваме повече отколкото вземаме.Причината е,че ЕС дава премии на онези като Калина,дето провалиха програмите.Тя е взела 80 бона премия и това става със съгласието на ЕС.Цял свят иска да ни цоца - САЩ,Русия,ЕС.Ние сме прецакани вечно.Все даваме.