Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!

Митничар №1 си вършел работата въпреки картончето от ДС
30 дек 2010 19:40,
254
Дянков: Танов остава, докато аз съм министър!
Снимка: БГНЕС

Шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, въпреки принадлежността му към структурите на бившата Държавна сигурност. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков.

„Има голяма разлика между хора, които са избрани по някакъв начин през политически процес и такива, които са избрани от министри или от други, за хора да си вършат работата.

Танов не е избран чрез гласуване, той не е политическа фигура, неговата задача е да събира приходи, той си върши задачата много добре“, аргументира се той, като подчерта, че шефът на Митниците няма да бъде сменен, докато той е министър.

Според Симеон Дянков започваме 2011 година с по-голямо основание да смятаме, че ще бъде по-лесна във финансово отношение.

„Крайната рамка ще бъде по-добра, отколкото е в прогнозите, които минаха през парламента. Фискалният резерв ще е около 6 млрд. лева, а не 4.5 млрд. лева, което дава основание да се смята, че следващата година ще бъде по-добра и няма да ни се налага да вземаме заеми защото имаме достатъчно пари. Бюджетните прогнози ще се изпълнят, дефицитът ще бъде доста под 3 %“, прогнозира Дянков.

Още по темата

По думите му изминалата финансова година е била трудна както за цяла Европа, така и за България.

Финансовият министър е категоричен, че все пак завършваме годината оптимистично, след като НАП и Митниците  приключват 2010 г. с леко преизпълнение на приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука гледам няколко въодушевени, които чак се надяват на нов мандат на герб, други възхваляват колко много работа били свършили дянков и танов... Я се успокойте малко бе. Танов бил хванал малко повече контрабанда, отколкото е хваната предните години... Ми въпросния дянкоф вдигна акциза на цигарите, съответно контабандата се увеличи в пъти, и въпросния танов НЕ хваща в пъти повече контарабнда обаче. Какво се опитвам да ви кажа разбирате ли? Имате измислени герои, осъзнайте се.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами как няма да остава Танов, нали сте вързани в далаверката. Ако дойде някой нов току-виж ви изпее. Защо смачкахте Ревизоро, единствения честен човек през целия преход. Защото отказа да играе по мутро-милиционерската ви контрабандна ***.
27
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 13 години
Какво значи "като имате пари за интернет, значи не гладувате"?! Ами, извинявай, че в 21 век смятаме интернет, топлата вода и ток за нещата от първа необходимост, а не е лукс, друг е въпроса, че някои в управлението смятат, че можем и без тях, и без хляб, и без здравеопазването, и без образованието- най- важното е да има шоу и много полиция!
26
1
 
21
 
! Отговори
! преди 13 години
Ако има лустрация, и този трябва да си отиде както и 80% от НС. Yсещате ли вече защо малоумието ГЕРБ ще се разпада от собствената си простотия. Законът е за всички, господин Тиква.
25
5
 
21
 
! Отговори
Още нещо преди 13 години
Последен мандат на Тиквата, но не пълен. Нали така ?
24
5
 
31
 
! Отговори
Expert преди 13 години
Последен мандат на Тиквата. Бъдете сигурни.
23
2
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
контрабандата не става през митницитеза какво ти е да рискуваш,след като има частни пристанища и то не малко ?плащаш на мутрите и разтоварваш.няма полиция,няма никой,чиста работа
22
4
 
24
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Алоууууу,по-долу писалите......няма да плювате по Брат Пит......На мен ми прилича на хер Флик, ама това е друга тема...
21
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 13 години
Е, поне вече не се прикриват - масон-десар-масон-десар... естествено, че няма да го смени. Навремето Максуел научи Луканов и сие как да крадат и наследниците им послушно спазват принципа. Контрабандата е едно от основните пера, как ще го сменя с непроверен!
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Дянков ще му повярвам когато падне борда.До тогава никой не може да ме убеди,че сме стъбилна икономика.За незнаещите ще отбележа,че валутния борд е крайна мярка,която се явява усмирителна риза за "полуделите" и фалирали икономики,каквато очевидно имаме.А това недоносче Дянков е смешен в очите на икономистите,защото те осъзнават колко е зле положението и колко е пробита системата.Ако борда пропадне,България ще се върне във времето на Жан Виденов,от където всъщност не сме мръднали.
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като гледам за този момент на щат в позитано са точно 5 човека за разстрел...
18
6
 
21
 
! Отговори
6001 преди 13 години
Браво Монка браво Дянков ти го удари о земи другаря Б.Борисов ти си за премиер министър.*** далаверата *** Танов и син,тоя имал имформация от каде бе Танов откаде?
17
3
 
23
 
! Отговори
ДА преди 13 години
ТЕ И ДИПЛОМАТИТЕ СИ ГЛЕДАТ ДОБРЕ РАБОТАТА- А ВИЕ КОГА ЩЕ СИ ХОДИТЕ????????????????????????????????????????????
16
8
 
4
 
! Отговори
Георги Гергов преди 13 години
Добър вечер на участниците във форума по тази тема. Прочетох коментарите. Виждам, че силите са изравнени. И едните и другите сте все наши момчета. Поздравявам ви. Разполагам с 40 минути. Ако някой има въпрос към мен, ще опитам да отговоря. Коментар по темата няма да правя.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Митничар 1 си вършел работата въпреки картончето от ДС"Кучета и котки може, а прасета не може?!?
14
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е щом имаш пари за интернет не си за мислене....стига лъгахте хората,какво няма пари за хляб....САМО ЗА КОЛЕДА БЪЛГАРИТЕ СА ПОХАРЧИЛИ 800 МИЛИОНА ЛЕВА,А ЗА МИНАЛАТА ТОВА Е БИЛА ЦИФРАТА ОТ КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА !!!!!!!!МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ***,ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ !!!
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За сега майче само 2-3 *** пишат ...
12
7
 
8
 
! Отговори
Kradecat si e kradec преди 13 години
Boje, tozi vqrva li si na dumite. Nqma rabota, pari i hlqb, a sme vaerveli nagore. Sram za agentite na CSI!
11
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Платените драскачи от ул.Позитано само чакат да се пусне някоя новина и налазват да плюят и лъжат... ;ddd за сега сте забавни...
10
5
 
21
 
! Отговори
m-lift преди 13 години
КОНВЕРГЕНЦИЯ НА СЛУЖБИТЕ - ЗАПОЧНАЛА ДАЛЕЧ ПРЕДИ 10.11.1989.!УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДЯНКОВ - ВИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЛИ СЛУЖИТЕ - КАТО ПОДЯЖДАТЕ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ ИЖДИВЕНИЯ - ИЛИ ВЪОБЩЕ ИЗОБЩО!?! КОЙ СТЕ ВИЕ - ЧЕ ЩЕ ПОСТАВЯТЕ ПРЕСТАРЕЛИТЕ МАЙКИ И БАЩИ НА БАКАЛСКИ КАНТАР!?!